Rumah landed jauh tempat kerja VS High rise dekat tempat kerja

CG Sponsors




sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,281
Reaction score
132
Points
73
mana lagi berbaloi pemilihan rumah...rumah landed tapi tempat kerja jauh 1 jam +- perjalanan vs rumah apt dekat dgn tempat kerja tp kawasan pack
 
Sponsored Post

onizukamuiz

Junior Member
Joined
Sep 12, 2014
Messages
73
Reaction score
7
Points
11
Lokasi kat mana bos ?

In between xde ? Kalau 1/2 jam kira ok lagi untuk long term stay. 1 Jam traveling memenatkan lagi2 kalau dh berfamily.. kalau bujang ok lagi..


Rumah apartment pun ok , nak sewakan pada org pun senang pada masa akan dtg .
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,588
Reaction score
133
Points
48
mana lagi berbaloi pemilihan rumah...rumah landed tapi tempat kerja jauh 1 jam +- perjalanan vs rumah apt dekat dgn tempat kerja tp kawasan pack
biasanya kalau keje. start 8pagi ke 5petang tak kisah sangat rumah tu kecik atau buruk janji cepat dan mudah balik keje. kalau dah pencen atu suri rumah duduk rumah 24jam rumah kena perfect (landed house) rumah bukan macam kereta. mahal atau canggih macm mana pun kita tak akan tido atau makan malam dalam kereta. rumah kita duduk dalam perut rumah tu.
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,064
Reaction score
1,460
Points
191
go for landed house..
lepas nih dh bosan travelling..
boleh cari kerja dekat dengan landed house..
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,281
Reaction score
132
Points
73
Lokasi kat mana bos ?

In between xde ? Kalau 1/2 jam kira ok lagi untuk long term stay. 1 Jam traveling memenatkan lagi2 kalau dh berfamily.. kalau bujang ok lagi..


Rumah apartment pun ok , nak sewakan pada org pun senang pada masa akan dtg .
mcm sy dok rumah flat selayang tpt keje kt kl..kene hantar wife dulu tpt keje..so pjalanan hari2 45 min sehala..

ada dok riki2 rumah landed bawah 250k ke bawah semua radius lebih 50km utk ke kl..

yg utk harga rm250k ke bawah smua kebanyakan rumah flat apt utk dekat dgn kl...
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,281
Reaction score
132
Points
73
biasanya kalau keje. start 8pagi ke 5petang tak kisah sangat rumah tu kecik atau buruk janji cepat dan mudah balik keje. kalau dah pencen atu suri rumah duduk rumah 24jam rumah kena perfect (landed house) rumah bukan macam kereta. mahal atau canggih macm mana pun kita tak akan tido atau makan malam dalam kereta. rumah kita duduk dalam perut rumah tu.
mcm sy org rumah pun bekerja..kat rumah siang mmg xde org mlm baru ada

kalu dah pencen baru nk rase enviroment baru mcm x best plak...baru nk kenal jiran2 kawasan rumah...
 

AMHFZ

Super Active Member
Joined
Mar 6, 2012
Messages
5,095
Reaction score
215
Points
73
den skrng ddk puchong. kerja kat bangi. dalam 20-25min ride motor. bulan depan masuk kerja baru kat kota damansara. +- 1 - 1.5 travel time naik motor. hmm
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
32,251
Reaction score
1,392
Points
206
tak beli rumah lagi ke tt?
 

abah5851

Active Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,337
Reaction score
86
Points
30
satu jam kalau termasuk jammed..tak jauh lah...balik tenang je duduk rumah landed ni...takde lah kusut nak layan guard, cari parking, naik lift, buang sampah, taik burung, etc.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register