BTC USD 40,521.5 Gold USD 1,867.57
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Rumah Impian - Apa Kata Anda?

wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
Membeli Rumah Impian Anda

Anda telah membuat keputusan untuk membeli sebuah rumah. Ini adalah satu langkah yang baik, tetapi terdapat banyak faktor yang perlu anda pertimbangkan sebelum membuat keputusan tentang jenis rumah yang ingin dibeli.

Bagaimanakah rumah impian anda? Meh kongsi pendapat.


rumah_mewah.jpg
 
Sponsored Post

wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
ini pun cantik.

394333_rumah-nop-06.jpg
 

wanzex

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,103
Points
191
bagiku tak besau pun takpe asalkan cute n bersih.
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
aku dah beli ruman.......
ekk....salah, bukan aku bayar.......
aku cumer pilih mana satu.....

rumah aku pilih tue semi-d....
11++ points........
tunggu aku ada fulus aku nak isi apa aku mau........
 

Pistia

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2008
Messages
8,760
Reaction score
47
Points
70
lawanyer...

bile la duk umah gitu.:-?
 

RINI ROSES

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
17,170
Reaction score
6
Points
115
rumah impian aku..

aku suka rumah yang berhalaman...

boleh tanam pokok buah2an...rumah design sikit ala kampung n bali

adoyai..bila mau dapat!
 

eLLYaNa

CG Top Poster Club
Joined
Apr 17, 2008
Messages
27,295
Reaction score
41
Points
125
aku suka umah yg aku design sendrik
tapi tade tanah lg nak dirikan umah
kekekekekeke

ekceli aku mengimpikan umah kayu ala resort, bukan umah papan oke..tapi costing gilew..wat angan2 je la..hehehe.umah banglo pun leh wat ala resort gak..

umah aku nanti ade:
-patio
-hall
-family area
-2nd hall belah atas
-bedrooms sume belah atas
-dry kitchen, wet kitchen
-dining room yg mempunyai pintu gelangsar 6/8 panel bersebelahan dgn taman di luar rumah bg menyumbang aliran udara segar dan menyamankan
-master bedroom yg ade bilik baju khas + toilet dihias ala resort + spa
-rumah yg ade banyak bukaan utk air ventilation, aku prefer jendela/tingkap kayu dengan sedikit ukiran
-balkoni
-laman

konsep interior aku suka tropika contemporary chic, kalau x penah dgr xpe, sbb aku yg reka sendrik..hahahaha..aku bayangkan tangga dgn baluster kayu, dan tiang2 kayu di dalam rumah, dgn hall luas dan tinggi tanpa siling, menampakkan kekuda kayu..

perabot lak suka yg simple, rotan/kayu bersama jut juga menarik bg menyerlahkan unsur tropika..dgn fabrik2 lembut dgn corak yg simple..polos je pun menarik gak..yg pasti kaler putih/cream..dan dinding dihiasi lukisan abstrak hasil tgn sendri

dapur plak, aku suka ade island kat tgh..utk wat keje2 menyediakan bahan..kecik pun xper..kabinet kena ade..sbb aku x suka tgk barang sepah2..biar semua tersusun dlm kabinet..dapur mesti bersih dan kemas selalu..

lanskap plak...konsep tropika contemporary..aku nak taman yg hijau merimbun..tp x suka semak sgt thats y aku gabung tropika + comtemporary..aku nak letak gazebo tuk lepak/rehat2 sambil minum petang..pehtu mesti ade unsur air utk menyejukkan taman, x kesah la pancuran air ataupun kolam ikan..nanti besh kalau ade burung2 hinggap kat pokok2 aku yg merimbun..hehehehe

pastu ade sudut sket tepi umah utk anak2 main..playground mini la lebey kurang..

aku suka kalau umah berpagarkan pagar kayu dgn sedikit ukiran..br la nampak cam resort..kekekeke..ditambah plak dgn tanaman pagaran keliling umah..tanam pokok helicornia pun cun gak ni..

err....byk la plak impiannyer...xper la kalo x dpt umh besar pun..umah kecik pun leh wat konsep camtu gak..eh da la..byk lak angan2 aku harini...
 

stORm

Banned
Joined
Oct 30, 2008
Messages
2,397
Reaction score
2
Points
25
aku suka umah yg aku design sendrik
tapi tade tanah lg nak dirikan umah
kekekekekeke

ekceli aku mengimpikan umah kayu ala resort, bukan umah papan oke..tapi costing gilew..wat angan2 je la..hehehe.umah banglo pun leh wat ala resort gak..

umah aku nanti ade:
-patio
-hall
-family area
-2nd hall belah atas
-bedrooms sume belah atas
-dry kitchen, wet kitchen
-dining room yg mempunyai pintu gelangsar 6/8 panel bersebelahan dgn taman di luar rumah bg menyumbang aliran udara segar dan menyamankan
-master bedroom yg ade bilik baju khas + toilet dihias ala resort + spa
-rumah yg ade banyak bukaan utk air ventilation, aku prefer jendela/tingkap kayu dengan sedikit ukiran
-balkoni
-laman

konsep interior aku suka tropika contemporary chic, kalau x penah dgr xpe, sbb aku yg reka sendrik..hahahaha..aku bayangkan tangga dgn baluster kayu, dan tiang2 kayu di dalam rumah, dgn hall luas dan tinggi tanpa siling, menampakkan kekuda kayu..

perabot lak suka yg simple, rotan/kayu bersama jut juga menarik bg menyerlahkan unsur tropika..dgn fabrik2 lembut dgn corak yg simple..polos je pun menarik gak..yg pasti kaler putih/cream..dan dinding dihiasi lukisan abstrak hasil tgn sendri

dapur plak, aku suka ade island kat tgh..utk wat keje2 menyediakan bahan..kecik pun xper..kabinet kena ade..sbb aku x suka tgk barang sepah2..biar semua tersusun dlm kabinet..dapur mesti bersih dan kemas selalu..

lanskap plak...konsep tropika contemporary..aku nak taman yg hijau merimbun..tp x suka semak sgt thats y aku gabung tropika + comtemporary..aku nak letak gazebo tuk lepak/rehat2 sambil minum petang..pehtu mesti ade unsur air utk menyejukkan taman, x kesah la pancuran air ataupun kolam ikan..nanti besh kalau ade burung2 hinggap kat pokok2 aku yg merimbun..hehehehe

pastu ade sudut sket tepi umah utk anak2 main..playground mini la lebey kurang..

aku suka kalau umah berpagarkan pagar kayu dgn sedikit ukiran..br la nampak cam resort..kekekeke..ditambah plak dgn tanaman pagaran keliling umah..tanam pokok helicornia pun cun gak ni..

err....byk la plak impiannyer...xper la kalo x dpt umh besar pun..umah kecik pun leh wat konsep camtu gak..eh da la..byk lak angan2 aku harini...

carik je boyfren yg dah ada umah camtu.... akhirnya angan menjadi kenyataan.... hehe....:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register