Rumah ibadat Yahudi di Paris diserang

CG Sponsors
eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
PARIS - Dua bom petrol dilontar ke sebuah pusat komuniti yang menempatkan rumah ibadat Yahudi di Saint-Denis utara Paris, Perancis kelmarin bagi membantah keganasan Israel di Genting Gaza, kata polis.

Pihak polis berkata, bom tersebut menyebabkan sebuah restoran berhampiran rumah ibadat tersebut rosak tetapi tiada kecederaan dilaporkan.

Satu tingkap restoran itu pecah manakala dinding premis berkenaan juga hitam kerana disambar api.

Menteri Dalam Negeri Perancis, Michele Alliot-Marie berkata, serangan yang berlaku di Saint-Denis itu merupakan satu tindakan penakut dan tidak boleh diterima.

Insiden itu merupakan bantahan anti Yahudi terbaru di Perancis sejak Israel melancarkan operasi ketenteraan di Gaza pada bulan lalu.

Israel melancarkan serangan besar-besaran di Genting Gaza dengan alasan untuk menghentikan pelancaran roket oleh pejuang Hamas.

Serangan itu menyebabkan keadaan Perancis menjadi tegang kerana ia mempunyai jumlah penduduk Yahudi serta Islam teramai di Eropah Barat. - AP

Nie baru betul..kalau setakat main boikot boikot depa tak perasan kebencian orang...sapa nak pi bom kilang coke lak lepas nie...
 
Sponsored Post

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Berani ker? Free tak 19hb nanti?
 

anuarinvestor

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 13, 2007
Messages
10,529
Reaction score
143
Points
123
lepas ni merebak ni....bila osama nak serang lagi..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register