BTC USD 32,511.5 Gold USD 1,775.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

RM5,000,000,000 kepada ValueCap, apa kepentingannya kepada orang Melayu dan ekonomi?

pedagang cyber

Active+ Member
Joined
Mar 28, 2007
Messages
2,961
Reaction score
19
Points
25
pemimpin bijak spt Tun M dan diwarisi oleh Najib..:eek::eek:

InsyaAllah.. Malaysia akan berjaya harungi dgn steady...

pedagang cyber, aku x bermksud tok guru ajar mencarut..
maybe salah paham kot..
tp kes tuh aku dah dapat dan aku faham dah apa yg nik aziz coba sampaikan...

bagus la kalau dah paham..:)):))
 
Sponsored Post

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
jgn kecikkan skop minda kita bila mai tang bab
nk jana ekonomi Malaysia tertumpu plak kat
kepentingan org melayu sahaja...
bab tlg melayu nih gov dh buat mcm2 program dan approach
then depend to org melayu sindri nak @ x ,merubah diri dia..
jgn dok bising mcm nyamuk x abis2 semua xkena , tu x kena, ni x kena
padahal setiap tindakan ada kajian yg terperinci yg dilakukan sblm tuh..
bkn mcm nuat sng2 nk janji, manifesto PR di negeri menag mcm2 yg manis
tp bila mai bab nk laksana, 1001 reason la plak yg kuaq esp reason
kewangan x cukup... ngeee.......:)

tutuk antiumno juga pernah melaungkan bhw semua rakyat
harus diberi hak yg samarata.. mereka juga makhluk Allah
yg patot diberi layanan sewajarnya tanpa diskriminasi...
so disini berbelitpintal la plak si bercakap nih kita dpt nampak..

so, inject dlm valuecap sedikit sebyk membantu listed company dan GLC yg pekerjanya semua org Malaysia esp GLC yg ramai org Melayu...

ler..kamu jugak yang sebelum ni cakap ValueCap ni adalah untuk kepentingan orang Melayu..

otak negatif dan berfikiran sempit mcm sdr ku kuik sts mengatakan segala tindakan org umno x kena walhal kuik
x tau nawaitu dan long action plan utk negara dan org melayu..

jadi, kamu yang otak positif, otak luas macam saudaraku mido ni, silalah jawab persoalan sebenarnya apakah kepentingan Valuecap kepada orang Melayu?

kamukan politician bahagian, orang lain politician mamat cyber jer..so, tunjukkanlah kematangan berpolitik kamu tu, jangan asyik melencong sana-sini...

just jawab soalan dengan mudah, "APAKAH KEPENTINGAN VALUECAP KEPADA ORANG MELAYU SEHINGGAKAN KENA GUNA DUIT RAKYAT RM5B?"

kalau tak tau jawab aje taktau..takyah nak tunjuk lagak dan terer macam tahu...jawatan politician bahagian tu bukan jaminan kematangan pun...
 

butterland

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
11,417
Reaction score
208
Points
123
Saja mencelah...teruskan berforum...

Valuecap (Valuecap Sdn Bhd)
Pada 2002, Valuecap, sebuah syarikat pengurusan dana, telah ditubuhkan untuk melabur secara khusus dalam pasaran ekuiti Malaysia. Syarikat ini adalah kepunyaan bersama Khazanah, PNB dan KWAP, dan mandat utamanya adalah untuk menguruskan pelaburan ekuiti yang tersenarai dalam Bursa Malaysia secara portfolio berdasarkan kajian asas pelaburan yang utama.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register