RM5,000,000,000 kepada ValueCap, apa kepentingannya kepada orang Melayu dan ekonomi?

CG Sponsors




kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
As salamu alaykum wbt.

well, straight to the point..yang mana lebih tahu tu, silalah beritau kat sini..

1) apa kepentingan ValueCap kepada orang Melayu?
2) apa kepentingan ValueCap kepada ekonomi Negara?


sehinggakan ia perlu guna duit rakyat RM5,000,000,000 KWSP?

3) kalau tak kasi RM5,000,000,000 ni, adakah ValueCap akan merosakkan ekonomi negara?
4) atau, jika tidak, adakah Valuecap akan memusnahkan hak/ekonomi orang Melayu?

5) atau, ini memang nak selamatkan kroni-kroni diorang?


well, silalah juak-juak UMNO menjawab...


p/s : harap takde plak yang nak spin sana sini. just jawab straight to the point dan dalam bentuk objektif apakah kepentingannya...tapi kalau nak spin pun kitorang memang dah agak dah...:))
 
Sponsored Post

ADI78

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,298
Reaction score
17
Points
65
mmg nak selamatkan melayu...tapi melayu bernama najib haktui
 

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
sebenarnya value cap adalah syrikat dalam pembekalan keperluan2 barangan normah mansor...

sykt yg menguruskan perjalanan pergi balik normah ke kota london...


hahahahahahahahaah
 

azarulez

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2008
Messages
8,347
Reaction score
1,147
Points
151
mesti kau tunggu miDOL jawab,kan? dia mesti spin 720 degree punya nanti..tgk la..xpun dia akan komen 2 patah perkataan je..:eek::eek:
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
As salamu alaykum wbt.

well, straight to the point..yang mana lebih tahu tu, silalah beritau kat sini..

1) apa kepentingan ValueCap kepada orang Melayu?
2) apa kepentingan ValueCap kepada ekonomi Negara?


sehinggakan ia perlu guna duit rakyat RM5,000,000,000 KWSP?

3) kalau tak kasi RM5,000,000,000 ni, adakah ValueCap akan merosakkan ekonomi negara?
4) atau, jika tidak, adakah Valuecap akan memusnahkan hak/ekonomi orang Melayu?

5) atau, ini memang nak selamatkan kroni-kroni diorang?


well, silalah juak-juak UMNO menjawab...


p/s : harap takde plak yang nak spin sana sini. just jawab straight to the point dan dalam bentuk objektif apakah kepentingannya...tapi kalau nak spin pun kitorang memang dah agak dah...:))
wassalam kuhik..
xtau nk ckp camner.. pndpt peribadi.. ia x beri ape2 kesan pn ke atas diri saya.. EPF nih sememangnya merugikn sy..dana EPF yg byk nih.. maybe sbgi sumber gomen utk rolling duit ..
duit EPF--mostly duit org2 keje swasta.. mostly rasanya.. yg keje swasta melayu .. gaji rata2 xde la taraf2 ezekutif..
x cam pencen gomen 50% tuhh.. min RM1000.. EPF? nk dpt RM1000 sbln(macam pencen).. maybe gaji basic kena RM5000 ke atas.. klu takat RM2000 gaji.. still bawah RM500 je ..
 

dragger

Super Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
tunggu puak2 sana pecah kepala dok pikiaq nk jwb apa
 

MaMuk

Active+ Member
Joined
Sep 10, 2007
Messages
3,627
Reaction score
16
Points
25
paperwork epf tulis loan..tapi hakikatnya bagi free jer kat kompeni tuh..
nampaknya pemimpin2 negara ni cekap betul rembat duit rakyat ..

haprak betul :mad:
 

moneymaker3000

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 24, 2007
Messages
25,255
Reaction score
516
Points
176
puak2 tu mmg awal2 dok kata bole jana ekonomi dan kepentingan melayu..tapi pada org tertentu je la...
 

puyong

Super Active Member
Joined
Jan 29, 2007
Messages
6,474
Reaction score
15
Points
65
miDOL akan jwb mcm ni kot..ni nak selamatkan company2 besar yng mana boleh selamatkan ekonomi Mesia dari terus merudum..sekiranya company ni bankrup, Mesia akan bankrup...(korang pun tau spin dia mcm mane..:)) )
 

kodin

Fun Poster
Joined
Jul 11, 2007
Messages
332
Reaction score
0
Points
10
aku dgr kat berita (semua berita), mase dulu saham menurun, bile kerajaan announce nk bagi dana kat valueCap ni, pasaran saham Malaysia terus naik mencanak.. kire nk tlong naikkan balik saham malaysia, so pelabur takla risau nk melabur kat sini..

ni aku dgr kat berita laa.. headspin ke tak, xtaulaa :)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register