BTC USD 56,223.3 Gold USD 1,772.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

PC General RM1500 - Spec laptop apa yang boleh dapat di musim PdPr

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,773
Reaction score
640
Points
126
sorang sekolah rendah tuan darjah 4..
sorang lagi darjah 6, taun depan dah sekolah menegah..

dell latitude e5430 e5530
thinkpad t430 t530
x3x = generasi ke 3 intel i core
3xx 4xx 5xx skrin size
latitude thinkpad = coporate spek. mutu buatan bagus. kopi milo teh tarik tumpah atas keyboard masih boleh ketawa senyum lagi
hp elitebook probook pun ok juga
 
Sponsored Post

cariemas100

Fun Poster
Joined
Oct 24, 2020
Messages
177
Reaction score
24
Points
15
tuan bole rekeman seller tak? sekarang ni banyak gak dengar2 buyer kena tipu dengan seller.
kena cod tuan. spec ikut yg diiklankan.

jika minta depo, terus jgn deal dgn mamat tu. dia offer apa pon, terus jgn deal langsung. ini scammer namanya.

jika iklan, barang lain dia tunjuk, terus cancel deal.
jika malu nak cancel deal, cakap je saya cuma belikan tuk adik saya, takut dia tak berkenan pulak.

jgn beli model yg terlalu lama.

jika tgh deal, guna command dxdiag utk tgk spec. tak tahu guna, tgk utube. senang aje.

ttgk profile seller. jika dia banyak jual laptop, mmg dia kejer seller laptop. harga mesti tak jauh dari beli kat kedai seken. cari seller yg jual hanya laptop tersebut sahaja, itu tanda dia mmg xnak guna laptop tu.

dah beli, tgk screen elok2. guna wallpaper black, baru boleh nampak.

tips mudah
 

superdogol

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
695
Reaction score
14
Points
25
kena cod tuan. spec ikut yg diiklankan.

jika minta depo, terus jgn deal dgn mamat tu. dia offer apa pon, terus jgn deal langsung. ini scammer namanya.

jika iklan, barang lain dia tunjuk, terus cancel deal.
jika malu nak cancel deal, cakap je saya cuma belikan tuk adik saya, takut dia tak berkenan pulak.

jgn beli model yg terlalu lama.

jika tgh deal, guna command dxdiag utk tgk spec. tak tahu guna, tgk utube. senang aje.

ttgk profile seller. jika dia banyak jual laptop, mmg dia kejer seller laptop. harga mesti tak jauh dari beli kat kedai seken. cari seller yg jual hanya laptop tersebut sahaja, itu tanda dia mmg xnak guna laptop tu.

dah beli, tgk screen elok2. guna wallpaper black, baru boleh nampak.

tips mudah
saya jual kat kawan punya kawan, sbb mmg tanak pakai dah. untung dia lah sbb spec laptop saya tolak intel core i5 2nd gen + 6gb ram + 120gb ssd = rm600 je. refurbished unit nec assembled in japan. very good condition. kalau rajin carik kat mudah.my atau carousell.com.my boleh dpt rege camtu n spec. yg reasonably ok

kat shopee/lazada/online portal biasanya sama spec. tp ram 4gb n guna hdd biasa. nak upgrade tambah dlm seratus dua gek
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register