RizMa Super Scalping Technique

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13338
USD / JPY
107.336
GBP / USD
1.261
USD / CHF
0.93839
USD / CAD
1.35164
EUR / JPY
121.653
AUD / USD
0.69788

CG Sponsors




RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Salam semua geng
Aku ade satu cadangan sistem yg boleh dibuat EA
kalau sesiapa yg mampu leh bangunkan EA utk sistem ni lah

cth teknik ni mcm gambo di bawah



maklumat lanjut teknik ni, kat sini Super Simple Scalping

So sesaper lah yg leh bangunkan EA utk sistem ni mmg di ucapkan terima kasih la:D
 
Last edited by a moderator:
Sponsored Post

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Salam semua geng
Aku ade satu cadangan sistem yg boleh dibuat EA
kalau sesiapa yg mampu leh bangunkan EA utk sistem ni lah

cth teknik ni mcm gambo di bawah



maklumat lanjut teknik ni, kat sini Super Simple Scalping

So sesaper lah yg leh bangunkan EA utk sistem ni mmg di ucapkan terima kasih la:D
kene tunggu respond yg lagi terror camne..masuk que
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Pada pakar2 yg teror pasal cara nk detect sistem ni, harap boleh tolong bangunkan

sistem ni simple saja tp meyakinkan
sbgaimana yg telah dicuba pada demo

kite buat yg terbaik
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Tullah ramai yg tengah fokus kat gundurowo punye sistem sebab dia beritahu dulu,Rizma ni kene hold dululah.Tapi kot-kot ada yg nak ambil peluang untuk RnD Rizma system apa salahnya
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Tullah ramai yg tengah fokus kat gundurowo punye sistem sebab dia beritahu dulu,Rizma ni kene hold dululah.Tapi kot-kot ada yg nak ambil peluang untuk RnD Rizma system apa salahnya
Kita cuba sedaya upaya develope concurrently. Jika tak sempat buat serentak harap ade member2 otai lain dpt fokus ke thread ni utk membantu membangunkan sistem RizMa.
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Pada pakar2 yg teror pasal cara nk detect sistem ni, harap boleh tolong bangunkan

sistem ni simple saja tp meyakinkan
sbgaimana yg telah dicuba pada demo

kite buat yg terbaik
Pada bro RizMa saya harap bro dapat attachkan di thread ni template dan indicator yang berkaitan.

Thanks.
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Pada bro RizMa saya harap bro dapat attachkan di thread ni template dan indicator yang berkaitan.

Thanks.
Indicator yg di gunakan hanyalah yg basic seperti yg ada dlm file meta

tapi saya akan attachkan tambahan indi utk kite selidik

sistem die seperti yg di tunjukkkan dlm gambarajah sebelum ni

xkisah la samada lmbat or cepat, asalkan ade org leh bantu tlg develop EA utk idea seperti ni

kite majukan trader2 kite agar sama2 boleh manfaat:)cgrock
 

Attachments

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Dari pemahaman saya berkenaan dgn sistem RizMa ini ialah entry pd parabolic signal selepas 2 puncak +/- terjadi (MACD 12,26,9) yg barnya melepasi garis signal MACD (red). TF yg dicadangkan adalah 1minit utk pair E/U. TP pula sekitar 8 pips sahaja.

Tapi perlu dibincangkan disini sesuai ke TF 1min ni utk E/U? Mungkin byk false entry.
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Dari pemahaman saya berkenaan dgn sistem RizMa ini ialah entry pd parabolic signal selepas 2 puncak +/- terjadi (MACD 12,26,9) yg barnya melepasi garis signal MACD (red). TF yg dicadangkan adalah 1minit utk pair E/U. TP pula sekitar 8 pips sahaja.

Tapi perlu dibincangkan disini sesuai ke TF 1min ni utk E/U? Mungkin byk false entry.
Kesesuaian TF ni bergantung kepada brapa lama n byk mana boleh buat entry
kalau TF lagi besar, entry or signal mgkin lambat skit

dari pemerhatian saya, setelah wujud signal yg di cadangkan, sistem ni kurang false kalau entry boleh dibuat tepat pada waktunya.

stopploss harus di gunakan utk elak floating atau lost berlebihan
dlm 15pip utk TF 1min

dari pemerhatian saya terhadap signal mcm ni, 7/10 selalunya win
tp kalau tepat entry nya, mgkin akan lebih byk win nya

so, bantuan EA utk teknik ni amatlah baik utk hasilkan profit yg byk
apapun kite cuba dahulu
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
RizMa ape pendapat ko jika kita letakkan rsi binary wave utk mengesan overbought & oversold.

Setting pd input rsi b.wave
RSIOverbought = 80
RSIOversold = 20


 

Attachments

Sponsored Post
Top
Log in Register