BTC USD 49,842.5 Gold USD 1,777.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

rim kete bengkok bole repair ke

zildjian guy

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2012
Messages
366
Reaction score
0
Points
10
bleh jer repair kat machinery workshop...tp bergantung pada kerosakn sport rim tersebut :-

1.bengkok shja = repair bakar bahagian rim yg bengkok pstu highpress

2.bengkok + retak = repair bakar bahagian rim yg bengkok pstu highpress + welding + repaint

3.retak/terbelah = bhaya klu direpair sbb ketahanan/kekuatan sport rim berkurangan.(xdigalakan)

http://www.flickr.com/photos/[email protected]/9052041238/
http://www.flickr.com/photos/[email protected]/9049806595/
http://www.flickr.com/photos/[email protected]/9052027974/

bos,ni gambar sport rim aku bengkok. size 17'. yg ni consider minor or major ? berapa ye kos utk ketuk kasi cantik balik? sakit mata tgk sport rim jd mcm ni. :(( aku kt penang skg. tau xkedai mana kt area penang ni yg expert utk ketuk sport rim?
 
Sponsored Post

askarsesat

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2012
Messages
416
Reaction score
2
Points
15
http://www.flickr.com/photos/[email protected]/9052041238/
http://www.flickr.com/photos/[email protected]/9049806595/
http://www.flickr.com/photos/[email protected]/9052027974/

bos,ni gambar sport rim aku bengkok. size 17'. yg ni consider minor or major ? berapa ye kos utk ketuk kasi cantik balik? sakit mata tgk sport rim jd mcm ni. :(( aku kt penang skg. tau xkedai mana kt area penang ni yg expert utk ketuk sport rim?

skit jer nie tt...bleh repair blik...1hari bleh siap + polish skali..klu tt kat kL bleh sy tlg..ada satu kdai apek kat ampang bleh repair cun pnyer... yg psti rim tue mmg bleh repair anggaran kos bawah rm60 ajer...
 

zildjian guy

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2012
Messages
366
Reaction score
0
Points
10
skit jer nie tt...bleh repair blik...1hari bleh siap + polish skali..klu tt kat kL bleh sy tlg..ada satu kdai apek kat ampang bleh repair cun pnyer... yg psti rim tue mmg bleh repair anggaran kos bawah rm60 ajer...

oyeke.tq2.sy kt penang skrg.try usha2 kedai sini dulu at least tau range harga pn da ok mengelakkan dari kena tipu..hehe.klu bengkok mcm ni nk repair nanti dia bakar rim x? dgr2 citer klo bakar rim ni nanti rim jadi xtahan da.senang utk bend balik dan lagi teruk boleh retak.
 
Last edited:

askarsesat

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2012
Messages
416
Reaction score
2
Points
15
oyeke.tq2.sy kt penang skrg.try usha2 kedai sini dulu at least tau range harga pn da ok mengelakkan dari kena tipu..hehe.klu bengkok mcm ni nk repair nanti dia bakar rim x? dgr2 citer klo bakar rim ni nanti rim jadi xtahan da.senang utk bend balik dan lagi teruk boleh retak.

yg pernah sy tgk, apek tue akan ketuk bibir rim (guna alat khas)pastu polish.tue ajer..klu yg bakar tue sbb rim retak @ rosak teruk...merujuk pada gmbr tt post tue..ckit jer...sehari bleh siap..
 

zildjian guy

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2012
Messages
366
Reaction score
0
Points
10
yg pernah sy tgk, apek tue akan ketuk bibir rim (guna alat khas)pastu polish.tue ajer..klu yg bakar tue sbb rim retak @ rosak teruk...merujuk pada gmbr tt post tue..ckit jer...sehari bleh siap..

terima kasih byk2 tuan sbb PM sy bagi info.terbaik :)cgrock. lega sikit..ingtkan ratus2 jugak..hehe.:D
 
Last edited:

puckish

Fun Poster
Joined
Apr 22, 2009
Messages
684
Reaction score
108
Points
33
skit jer nie tt...bleh repair blik...1hari bleh siap + polish skali..klu tt kat kL bleh sy tlg..ada satu kdai apek kat ampang bleh repair cun pnyer... yg psti rim tue mmg bleh repair anggaran kos bawah rm60 ajer...

kat kawasan mana tu bro..
ape nama kedai apek tu?
 

hairy84

Legendary Member
Joined
Sep 15, 2010
Messages
15,870
Reaction score
35
Points
120
kat kawasan mana tu bro..
ape nama kedai apek tu?

try kajang utama


Nama kedai: alloytech kajang
Lokasi: kajang utama
0126444578 uncle kumar


kedai ni viral gak dulu pasal murah.. bro searh kat fb , repair sportrim kajang
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register