BTC USD 61,460.1 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai rezeki anak yang baru lahir?

Sponsored Post

tawkeyestate

Active Member
Joined
Jul 6, 2007
Messages
1,642
Reaction score
7
Points
25
Mari bercerita tentang rezeki anak yang baru lahir.

alhamdulillah, anak kedua den lahir 25/9 lps... sblm tu lagi (10/8) ada member ajak join company dia n den pun tender resign pada 8/10 dgn notis 3 bln. tahun baru ni join company baru dgn gaji baru...:D increase 15%...:)paid
 

fido_figos

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 20, 2009
Messages
602
Reaction score
2
Points
15
em..aku xde anak....ceritanya begini.... masa tu aku penganggur....skali tu, aku p lawat akak aku baru pas bersalin..beby gal... aku lak mmg suke beby...
maybe ni allah nak tunjuk la... masa aku baru je dukung beby tu, tiba2 henpon aku bunyi... "encik, diminta menghadiri temuduga di utm semarak pada sekian2 sebagai sekian2"... then pas ciom2 main2 dgn beby tu, ada lagi satu kol..."encik, diminta menghadiri temuduga di tnb port dickson "...

akhirnya, pas intebiu, aku dipanggil utk bekerja dgn utm n tnb....selepas lama berfikir, aku join tnb..:)

akak aku pun baru je sebulan dapat kerja baru...alhamduli;llah..
 

graynicolls

Active+ Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
3,757
Reaction score
37
Points
30
lembu aku beranak byk.
pastu aku jual anak2 lembu tu kat tokei lembu.
dpt duit.
rezeki anak lembu lahir...
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,989
Reaction score
258
Points
136
aku pun ade dengar gak org2 tua kata rezeki anak baru lahir neh.. bersyukurlah kepada yang dpt kan
 

eboss

CG Hardcore
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
Mari bercerita tentang rezeki anak yang baru lahir.

aku jumpa guru bekam lintah yang sanggup nak turunkan ilmu bekam lintah lepas kelahiran anak aku yang no 4...sejak tu terus buka pusat bekam lintah sampai ler hari nie dah nak masuk 3 tahun dah :D
 

Saleh83

Active+ Member
Joined
Apr 2, 2010
Messages
4,258
Reaction score
118
Points
38
Isteri Aku Tgh Mengandung Skarang Ni.. Next Year Baru Dapat Baby... Skarang Ni Aku Dlm Dilema... Aku Tak Tahu Nak Stay Kat Tempat Keje Ni Atau Blah.... Bos Ckp Nak Naikkan Gaji Aku Next Year... Dlm Masa Tu Aku Dah Pass Medical Check Up Untuk Keje Baru. Tinggal Nak Panggil je...... aduiyai pening... Rezeki Anak Jugak Nih.. Alhamdullilah...
 
Last edited:

CL's

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Apr 28, 2009
Messages
14,094
Reaction score
246
Points
128
nak betulkan sket...
ustaz aku kata...
kita jgn kata rezeki anak...
sbb rezeki tu dari Allah...
sbb bila kita kata Alhamdulillah,rezeki anak...
seolah-olah kita mengatakan bahawa anak itu adalah sebab rezeki yg kita terima.....
seolah2 anak itu adalah tangkal atau azimat pemberi rezeki....
sebenarnya anak itu adalah rezeki/anugerah Allah....
rezeki itu tetap rezeki Allah...
betulkan kalau silap yer...
:">:">:">

tambah sket;
begitu juga dgn ayat..
"yang baik itu datang dari Allah dan yg buruk itu dari kesilapan sy"
itu juga silap..
sbb baik dan buruk tetap ketentuan Allah...
tetap datang dari Allah...
kita cuma merancang utk bercakap baik...
Allah menentukan..
:D:D:D:D:D
 

haudli

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
lembu aku beranak byk.
pastu aku jual anak2 lembu tu kat tokei lembu.
dpt duit.
rezeki anak lembu lahir...

aku terkesima ngan statement ni...tapi aku x tahan nak gelak..


:)):)):)):))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register