BTC USD 49,012.4 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Revolusi mengubah sikap & cara forex trader di Malaysia bertrading

Dann

Administrator
Messages
3,318
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,318
Reaction score
1,951
Points
101
Sorry, just now masa terhad untuk post cuma di sini cuma boleh postkan beebrapa point penting. Kita nak idea-idea yang berinformasi & berbincang bagaimana untuk mengubah sikap trader orang kita yang sangat suka menggunakan sistem automatik yang dipanggil Expert Advisor. Kita nak cuba wujudkan satu evolusi peralihan cara bertrading dengan lebih profesional dimana trading tanpa semata-mata berlandaskan sistem yang berbentuk komersial atapun percuma, tetapi lebih kepada cara & style trading sendiri. Kita cuba untuk menaikkan bilangan trader dari Malaysia di dalam 5% trader yang berjaya tu. Ada pendapat mengatakan penggunaan robot sebenarnya banyak mencipta ruang untuk forex broker mengaut keuntungan yang lebih disebabkan kestabilan oleh robot tersebut malahan skill oleh manusia sendiri adalah lebih sempurna.
Kita cuba untuk membantu sama-sama menaikkan ekonomi para trader di malaysia khususnya dengan objektifnya mengaut pengaliran matawang dari luar tetapi segala usaha tak akan berguna sekiranya ramai antara kita yang lemah dan banyak bergantung kepada robot yang menyebabkan ramai yang loss.
Penggunaan style & cara sendiri trading dengan bersistem juga adalah hasil dari kerja usaha sendiri dan ilmu yang diperolehi. Sekiranya bertrading walaupun tanpa robot tetapi kekurangan ilmu juga akan mendorong kepada loss.
Loss atau rugi dalam erti kata lain adalah kegagalan. Bukan sahaja gagal pada diri sendiri, tetapi secara amnya komuniti itu sendiri telah gagal membentuk ahli di dalamnya menjadi seorang trader yang berjaya.
Perbincangan sistem robot juga telah banyak di 'abuse' oleh trader memandangkan pada asalnya kita hanya membenarkan yang berkisar kepada EA percuma tetapi kebanyakan di dalamnya lebih berminat berkongsi dan menggunakan robot yang berbayar dan sudah tentu melanggar hakcipta produk tersebut.
Oleh itu, kita menyeru kepada trader-trader di luar sana marilah kita sama-sama mengubah sikap kita dan cara kita bertrading untuk meningkatkan profit kita dan seterusnya membantu menaikkan ekonomi sesuatu komuniti itu sendiri.
Segala komen & idea-idea untuk membantu ke arah revolusi ini diucapkan ribuan terima kasih.
 
Sponsored Post

nizamac79

InstaForex Official, Introducing Broker
Messages
4,605
Paid Membership
Joined
Jul 31, 2007
Messages
4,605
Reaction score
56
Points
30
satu pesanan dr bos :)
 

tahir85

Active Member
Messages
1,243
Joined
Jun 16, 2007
Messages
1,243
Reaction score
134
Points
33
salah satu sebab kenapa ramai trader gunakan EA, coz tak mampu mengawal emosi ketika trading. dengan ada nya EA, trading berjalan seperti yg telah di set dalam sistem. so tidak perlu lagi berperang dengan emosi yg sememangnya kita selalu kalah.
tapi kesilapan besar yg selalu dilakukan ialah bergantung 100% dengan EA. ea tidak mampu membaca fundamental analysis. so ni satu kelemahan menggunakan EA. yg paling peting. pastikan anda tahu bagaimana EA tersebut berfungsi untuk anda.
 
Last edited:

34☺*

Fun Poster
Messages
653
Joined
Dec 3, 2008
Messages
653
Reaction score
37
Points
20
salah satu sebab kenapa ramai g gunakan EA, coz tak mampu mengawal emosi ketika trading. dengan ada nya EA, trading berjalan sepersisti yg telah di set dalam sistem. so tidak perlu lagi berperang dengan emosi yg sememangnya kita selalu kalah.
tapi kesilapan besar yg selalu dilakukan ialah bergantung 100% dengan EA. ea tidak mampu membaca fundamental analysis. so ni satu kelemahan menggunakan EA. yg paling peting. pastikan anda tahu bagaimana EA tersebut berfungsi untuk anda.

Inilah pertama aku setuju dgn ko, 100000% :)) :(scam:)paid :))
 

anne_81

Fun Poster
Messages
535
Joined
Jan 23, 2007
Messages
535
Reaction score
14
Points
15
Mcm biasa sesuatu benda tu mesti ada dia punya proponents and opponents nya, atau pros and cons..

Anne tak pernah pkai EA, I don't think I will..

Robot tkdek emosi but at that same time, markets are random yet repetitive..they're predictable yet unpredictive..

Markets ni "hidup" sebenarnya, much like us human beings..they will act differently to new happenings or new circumstances,..in simple words, respond dia lain2 walaupun occasion nye sama..(erk, betul ke apa Anne ckp ni?:">)

Walaupun robots are emotionally detached (so, as traders, kita boleh minimizekan human error) tetapi...
Robots are designed to be "static" , thus robots ni bertindak according to the parameters that have been set by its creator(s) regardless of new developments yg berlaku dalam dunia forex..:)..
p/s : I'm on Mr Dan's side on this issue..:D
 

tahir85

Active Member
Messages
1,243
Joined
Jun 16, 2007
Messages
1,243
Reaction score
134
Points
33
34☺*;3017405 said:
Inilah pertama aku setuju dgn ko, 100000% :)) :(scam:)paid :))

sebelum ni ko tak pena agree ngan pendapat ku ek.. hahaha:eek:
 

34☺*

Fun Poster
Messages
653
Joined
Dec 3, 2008
Messages
653
Reaction score
37
Points
20
sebelum ni ko tak pena agree ngan pendapat ku ek.. hahaha:eek:

Tak penah sesekali, Tkde faedah pun, aku nak agree dgn ko sesuatu yg aku rasa X perlu utk di agree, tak gitu, :eek: :eek:, sebab bagi aku, aku lebih percayakan EA, dari Manual, terpulangla pada diri masing2 :))

Aku tunggu sikit masa lagi, utk EA aku mengoncangkan MT4 broker cikai ni :eek: :eek: :(scam :)paid
 

tahir85

Active Member
Messages
1,243
Joined
Jun 16, 2007
Messages
1,243
Reaction score
134
Points
33
Mcm biasa sesuatu benda tu mesti ada dia punya proponents and opponents nya, atau pros and cons..

Anne tak pernah pkai EA, I don't think I will..

Robot tkdek emosi but at that same time, markets are random yet repetitive..they're predictable yet unpredictive..

Markets ni "hidup" sebenarnya, much like us human beings..they will act differently to new happenings or new circumstances,..in simple words, respond dia lain2 walaupun occasion nye sama..(erk, betul ke apa Anne ckp ni?:">)

Walaupun robots are emotionally detached (so, as traders, kita boleh minimizekan human error) tetapi...
Robots are designed to be "static" , thus robots ni bertindak according to the parameters that have been set by its creator(s) regardless of new developments yg berlaku dalam dunia forex..:)..
p/s : I'm on Mr Dan's side on this issue..:D

saya teringat petikan sorg pro trader. tapi lupa namanya. dia kata , "market have no feeling, so u must fight without feeling too, but if u can't control ur feeling or emotion, its time to use expert advisor"
sehebat mana ea digunakan. kita kena tau kelemahan dan kekuatan ea tersebut.
 

baller

Active Member
Messages
1,687
Joined
Dec 30, 2005
Messages
1,687
Reaction score
17
Points
25
tak pernah pakai dan tak akan pakai EA....EA tu pon aku tak tahu hapekebenda...wakhakhakhakha
 

tahir85

Active Member
Messages
1,243
Joined
Jun 16, 2007
Messages
1,243
Reaction score
134
Points
33
34☺*;3017518 said:
Tak penah sesekali, Tkde faedah pun, aku nak agree dgn ko sesuatu yg aku rasa X perlu utk di agree, tak gitu, :eek: :eek:, sebab bagi aku, aku lebih percayakan EA, dari Manual, terpulangla pada diri masing2 :))

Aku tunggu sikit masa lagi, utk EA aku mengoncangkan MT4 broker cikai ni :eek: :eek: :(scam :)paid

ok la tu janji ko tau cam na ea ko working. ramai yg main bedal jer. cukup bulan habis duit kena bedal ea sendiri
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13140
USD / JPY
112.805
GBP / USD
1.32325
USD / CHF
0.91773
USD / CAD
1.28486
EUR / JPY
127.628
AUD / USD
0.70068

CG Sponsors




Top
Log in Register