BTC USD 47,388.5 Gold USD 1,781.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Restoran Insaf??

Bombastic

Fun Poster
Messages
866
Joined
Aug 10, 2008
Messages
866
Reaction score
47
Points
20
KISAH BENAR-NASI BERIANI-RESTORAN INSAF, JLN TUANKU ABDULRAHMAN

Assallamualaikom...last week kawan kakak saye gi makan kat RESTORAN INSAF kat Jln TAR (tapi, kakak saye tak mention kedai yang mane satu kiri ke kanan). Lepas makan tu, kawan dia nak gi basuh tangan kat belakang kedai, lepas selesai membasuh & menyabun tangan yang bau kari tu....dia gi kat tempat lauk untuk tapau sebungkus nasi beriani lagi untuk member dia. Nak jadikan citer......kawan kakak saye ni.............ternampak BEKAS NASI BERIANI YANG DIGUNAKAN DISALUTI DENGAN SPENDER LELAKI CAP BUAYA BERWARNA PUTIH..TANG GETAH SPENDER DIIKAT NGAN GETAH... apa lagi........dia terus mintak cancel dan bayar nasik yang telah ditelan tadi........sampai kat opis....die terus muntahkan nasik tadi dan sebarkan kat kengkawan lain yang tak pergi...... Satu lagi sesiapa yang suka makan makanan mamak,

AWASLAH! BUKAN SEMUA MAMAK TU ISLAM!! Jangan asal nampak macam mamak jer terus pergi makan.Contoh paling jelas, sesiapa yang selalu ke Wisma Central, ada satu stall bawah accelator/tangga,dekat2 dengan kedai2 handphone tu...Tengok satu stall namanya "BK CORNER" (mungkin Bala Krisnen Corner!!).Kalau terlalu lapar dan tengok sekali imbas nampak OK! Yang kerja kat situ ada dua orang pompuan Indon! TAPI CUBA TELITI SIKIT...! Tengok pada dua orang India/Mamak tu... tengok kat tangannya ada ikat benang kuning??!! Dan kalau datang awal-awal pagi 7.00-7.30, mereka akan pakai 'calit sarjan' kat dahi...??? MAMAK KE TU?? Lagi satu sesiapa yang selau ke pasar Pudu, ada satu stall kat belakang stesen minyak ESSO. Kat situ ramai kita tengok orang Melayu singgah makan roti canai! Buta ke mereka?? Cuba perati sah-sah pompuan India tu pakai benang merah kat lengan dan kekadang dia laki-bini pakai 'calit-sarjan kat dahi'!! Kenapa tak mau susah sikit, cross jalan, belakang Masjid Alam Shah tu ada satu stall Melayu (bawah jambatan Jln Tun Razak)... AWAS! Makanan kita akan jadi darah daging, kenapa makan makanan yang was-was macam tu??? Wallahuaklam..

BANYAK lagi kisah yg saya telah dengar dari kekawan contohnya Restoran (mamak) SHAH JAHAN MAJU di Setia Wangsa. Kawan kpd kawan saya telah terjumpa benda yg berketul di dalam kuah roti canai. Pada mulanya dia sangkakan ianya biji asam jawa tetapi setelah diamati betul-betul rupa-rupanya adalah najis yg beku(mungkin kepala taik krn ianya keras sedikit). Tuan restoran tersebut mahu menutup mulut kawan saya dgn memberi RM2000.00. Mungkin pekerja restoran tak tahu dan telah mencedok di peringkat paling bawah dlm periuk kuah dal atau kari. Sekarang restoran ini tak berapa maju jika dibandingkan dgn sebelumnya. Hanya org yg tak tahu sahaja yg terus makan di restoran tersebut. Ini semua adalah menderam ataupun sihir dgn tujuan utk melariskan makanan mereka walaupun pada hakikatnya tidak sesedap jika dibandingkan dgn tempat lain. Makanan yg bersih jika dicampurkan dgn bahan kotor akan menjadi sihir secara automatik. Di lebuh Ampang KL, ada sebuah restoran mamak yg baru dibuka iaitu RESTOTAN MAJU CURRY HOUSE IAITU RANGKAIAN SHAH MAJU. Kemana perginya nama Jahan itu?

Sama juga spt yg berlaku di kedai NASI LEMAK ANTARABANGSA yg terletak di kg baru, KL. Satu hari seorg lelaki yg alim telah dipelawa oleh kawannya utk belanja makan di kedai tersebut. Tiba-tiba beliau ternampak seekor toyol sedang kencing di dlm periuk nasi lemak. Dia pun menyuruh kawannya cancel order dan menceritakan kenapa sebabya dia tak nak makan di kedai itu. Mungkin tuan punya kedai telah meminta pelaris dari tok bomoh tanpa mengetahui tentang toyol tersebut krn bomoh sememangnya takkan beritahu. Tambahan pula tuan kedai tidak boleh melihat toyol dgn mata kasar....

Wallahualam....

p/s : Mencari rezeki biarlah yang halal, untung & pahala kenalah selari baru berkat hidup kita, Insyaallah.




KARANGAN INI BKN AKU NYE...
 
Last edited:
Sponsored Post

GT

CG Top Poster Club
Messages
38,557
Paid Membership
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Pernah makan... Patutlah sedap sangat...:eek::eek::eek:
 

GT

CG Top Poster Club
Messages
38,557
Paid Membership
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Haaaa baru ko tau... Cepat2lah naik bas sekolah kami yer...:eek::eek::eek::eek:
 

Godek

Fun Poster
Messages
906
Joined
May 22, 2008
Messages
906
Reaction score
0
Points
10
Salam,

Kalau anda betul dan pasti berita ini. Terima kasih sebab menyampaikannya kepada kami.

Jika sebaliknya, seeloknya jgn sampaikan benda/perkara yg anda tak pasti karang sia-sia dapat saham fitnah pulak. Elok2 org tu berniaga secara amanah dan ikhlas. Anda tabur pasir pulak.
 

panglima_ayam

Active+ Member
Messages
4,106
Joined
Mar 12, 2008
Messages
4,106
Reaction score
25
Points
25
jangan pecaya benda macam tu hanya nak melingkop kan perniagaan ,kalau betul kasi tunjuk bukti le kalau taip saja budak tadika pun bole
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register