Restoran Briyani Terkenal Di Arah Tutup Sementara

Recommended Brokers


Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
9,526
Reaction score
2,034
Points
176
11.07.2019 - Georgetown, Sebuah restoran nasi bryani yang terkenal di Lebuh Chulia di George Town, Pulau Pinang diarahkan ditutup selama dua minggu selepas najis tikus dan bangkai cicak ditemui di dapur premis itu.

Pegawai kesihatan pada Rabu mendapati kawasan untuk penyediaan makanan di premis tersebut tidak bersih.

Notis dikeluarkan di bawah Seksyen 11 Akta Makanan 1983, yang mengarahkan restoran itu melakukan pembersihan menjelang 23 Julai depan.

Selepas tiga hari selepas notis dikeluarkan, pegawai kesihatan akan melakukan pemeriksaan dan sekiranya mereka berpuas hati dengan keadaan restoran tersebut selepas ia dibersihkan, premis itu mungkin dibenarkan dibuka semula.

Restoran berkenaan, yang menyediakan pelbagai hidangan tempatan di jalan yang sibuk itu, begitu terkenal dalam kalangan pelancong.

Ia merupakan kali kedua restoran tersebut diarahkan tutup oleh pihak berkuasa, kali terakhir pada Julai tahun lalu.







Berita asal https://www.mstar.com.my/lokal/semasa/2019/07/11/restoran-bryani-ada-tikus
 
Sponsored Post

Arluth

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 1, 2009
Messages
9,339
Reaction score
251
Points
91
Hahaha..berapa kali dah kena tutup parpu kurti ni..kalihamput punya kedai..org penang pun xpi aih kedai ni,org luaq ja..
 

paparo

Active+ Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
4,855
Reaction score
84
Points
65
Xde hukuman lain ke kalau kesalahan sama berulang
 

sexy-angel

Super Active Member
Joined
Feb 4, 2008
Messages
5,395
Reaction score
131
Points
73
ooo restoren ni...
penah try lama dulu, masa tu tadak cicak lg kot..:)):))
bg aku tak syok sgt pun, parking pun susah...
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
7,941
Reaction score
292
Points
86
kenapa la media ni tak taruk nama kedai .. bukan berita palsu atau fitnah pun nk cover2 nama ... takut sgt kena saman ...
x payah jadi wartawan kalau takut siarkan berita benar.. baik jadi pelawak.. silap2 boleh jadi deejay radio
 

QIPIDELANA

Super Active Member
Joined
Dec 13, 2012
Messages
8,639
Reaction score
163
Points
78
Beriani kapitan ker ni..tapi mmg kotor pun restoran ni
 

Jering

Fun Poster
Joined
Mar 14, 2019
Messages
605
Reaction score
95
Points
20
Org kita menyembur2 sembang bila ada kes mcm ni
Kata nak boikotlah apalah

Last2 buka semula
Tawaran makanan percuma sehingga pukul sekian sekian
Terus beratur g
Hampeh tul

Tokei senyum je
Tarak untung 1 hari saja
Lain2 hari manyak untung
Padan gitu je kena game
 

lithium08

Fun Poster
Joined
Mar 17, 2008
Messages
745
Reaction score
74
Points
20
Selain dr dap melayu kebanyakkan suka jilat mamak..pinggan nasi kndr or briyani tu pun kalo lh nk jilat.

Sampai cirit mamak pun depa sanggup mkn..x percaya p tgk ada satu nasi kandar tu ramai beratur pnjg semata mata nk makan cirit mamak uweekkkkk blueekkkkk...
 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
5,963
Reaction score
477
Points
81
kuasa membeli ada kat kita. Apa susah. Boikot je.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register