BTC USD 22,708.1 Gold USD 1,922.79
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Resort rimba RM7,000 semalam

ckama33

Active+ Member
Messages
3,949
Joined
Nov 7, 2007
Messages
3,949
Reaction score
158
Points
43
PERSEKITARAN tenang di estet peribadi ini menepati namanya, Aman Rimba. Berkonsepkan rumah penginapan eksklusif dengan pengkayaan elemen tradisi tanpa penghujung, aura kedesaan itu mampu menyegarkan minda dan mengutik ketenangan jiwa.

Terletak kira-kira 500 meter dari simpang kecil yang terlindung dek rimbunan pohon dedap, perjalanan ke Aman Rimba yang terletak di Kampung Janda Baik, Pahang ini disajikan dengan pemandangan redup sungai yang mengalir di sisi jalan.

“Aman Rimba dibina sebagai lokasi khas untuk keluarga serta teman-teman rapat pemilik berkumpul dan mengadakan majlis tertutup. Baru tahun ini ia dibuka kepada orang awam.

“Setiap sudut suit mempunyai kisah tersendiri malah turut mendapat sentuhan dekorasi daripada pemiliknya,” jelas Pengurus Aman Rimba, Izham Abdullah, 32.

Dipagari kayu selipar kereta api, keluasan halaman estet peribadi ini memberi peluang kepada si pemilik merealisasikan impian membina taman berkonsep neo-Bali yang diperkuatkan dengan elemen artistik semula jadi.

Pemilik ternyata selesa memilih batuan sungai dan ornamen salur air serta tanaman hiasan renek sebagai titik fokal persekitaran bagi enam unit suit mewah yang ada.

Melewati pintu gerbang batu bak berada di Wisata Bali, telinga pantas menangkap deruan air yang terhasil daripada tujuh salur air berimej fauna.

Sama ada tenang, mengalir mahupun berkocak, yang pasti, ornamen tradisi itu mengukuhkan lagi tema pilihan dan menyempurnakan penataan taman peribadi ini.
KOLAM mandi dengan kuasa turbo menjanjikan pengalaman baru kepada penghuni.

Konsep kampung

Mengalih pandangan ke binaan rumah kayu tradisional yang dijadikan salah satu suit, ia mempamerkan kreativiti pemilik mengolah persekitaran bagaikan berada di perkampungan Melayu lama.

Dengan tempayan tersedia di kaki tangga, ia menjadi resmi setiap tetamu untuk mencuci kaki sebelum menaiki anjung rumah.

Menurut Izham, suit yang diberi jolokan Sireh itu merupakan rumah kampung tradisi yang sengaja dihias tanpa melupakan perincian klasik di setiap ruang.

“Koleksi barangan antik seperti radio lama, kipas meja, mesin jahit kaki mahupun suis lampu bentuk bulat seolah-olah mengajak tetamu mengimbau nostalgia sewaktu membesar di kampung.

“Sungguhpun berkonsep kampung, kami sangat menitikberatkan keselesaan tetamu. Justeru, hiasan di ruang beradu dan kamar mandi direka seperti menginap di hotel ternama,” katanya.

Menawarkan enam suit mewah dengan konsep hiasan dalaman berbeza, pemilik tidak berkompromi tentang aspek keselesaan baik dari segi kemudahan eksklusif di suit mahupun kebebasan melayari Internet jalur lebar.

Menyusuri pedastrian yang mengelilingi estet seluas 0.9 hektar ini, sebuah kolam mandi dengan kuasa turbo mencuri tumpuan.

Jelas Izham, selain menjadi lokasi alternatif bagi tetamu yang ingin menikmati kepuasan bermandi-manda, kolam mandi itu juga memainkan peranan dalam menimbulkan suasana santai pada waktu malam.
 
Sponsored Post

ckama33

Active+ Member
Messages
3,949
Joined
Nov 7, 2007
Messages
3,949
Reaction score
158
Points
43
NIH GAMBO RESORT TERSEBUT
al_01.1.jpg


al_01.2.jpg


al_01.3.jpg
 

diablo

Active+ Member
Messages
3,639
Joined
May 18, 2007
Messages
3,639
Reaction score
10
Points
25
The rates listed below covers your stay in all six suites, usage of all the facilities and F&B. You may check-in from 10am and your check-out time is at 5pm. The six suites can accomodate 20 pax comfortably ( a maximum of 25 pax is allowed).

Our package rates are:

2D/1N stay : RM 6,700.00 (F&B includes 1W+1B+1L+1T+1D)*
3D/2N stay : RM 11,900.00 (F&B includes 1W+2B+2L+2T+2D)*

Heh . x kn la sebilik 7k kot . x beragak . baca btul2
 
Sponsored Post

Top
Log in Register