Resepi nata de coco

CG Sponsors




aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
Assalamualaikum w.b.t.....

Tahukah rakan2 CG tahu bahawa permintaan bagi Nata De Coco Mentah amat menggalakkan sehingga blh mendapat kontrak pengeluaran sehingga 40 tan sebulan.

Sapa2 yg tahu buat Nata mentah blh le share mcmmana nak buat Nata dan klu sapa2 ada kilang membuat nata tapi krg demand. Blh le kita bincang kat sini. Manalah tahu ada yg berminat nak beli atau tlg marketkan.

TQVM
 
Sponsored Post

muhafis

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
6,270
Reaction score
56
Points
70
Assalamualaikum w.b.t.....

Tahukah rakan2 CG tahu bahawa permintaan bagi Nata De Coco Mentah amat menggalakkan sehingga blh mendapat kontrak pengeluaran sehingga 40 tan sebulan.

Sapa2 yg tahu buat Nata mentah blh le share mcmmana nak buat Nata dan klu sapa2 ada kilang membuat nata tapi krg demand. Blh le kita bincang kat sini. Manalah tahu ada yg berminat nak beli atau tlg marketkan.

TQVM
taksilap ak bahan utama dlm pembuatan nata de coco nie kelapa eyk..
 

may4ver

Legendary Member
Joined
Jul 17, 2006
Messages
13,700
Reaction score
225
Points
128
dia ada macam2 ramuan...
klu nata de coco perisa kelapa, kelapa la yang banyak..
dan sebaliknya...
 

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,373
Reaction score
59
Points
120
Yg aku tahu rasanya kenyal kan.. :D
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
ramuan takde masalah tp teknik @pun formula nak buat tu yg problem..... pernah cuba buat tp tak berjaya....

sapa2 yg ada kenal org yg pandai wat nata dan blh supply at least 5 tan sebulan. blh le share kat sini.
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,695
Reaction score
146
Points
128
nata de santan..
nata de dodol?
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
tv1 dulu ade buat discoveray pasal nie.. rajin2 kan memonton rtm ye.. teman setia anda
rtm mmg byk info tp cara penyampaian tu yg tak syok....klu diaowang blh mskkan prgm dlm astro learning kan bagus.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register