BTC USD 21,269.4 Gold USD 1,826.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Renew SSM yg dah expired lebih 12 bulan

Jeffreywong

Freshie
Messages
2
Joined
Jun 15, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
kalau dah lebih 4 tahun atau 6 tahun macamana kena denda ka. sebab saya ingat memang nak tutup terus perniagaan. cuma saya tak maklumkan kepada ssm. Adakah perlu saya maklumkan kepada SSM untuk tutup perniagaan
 
Sponsored Post

Jeffreywong

Freshie
Messages
2
Joined
Jun 15, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
kalau dah lebih 4 tahun atau 6 tahun macamana kena denda ka. sebab saya ingat memang nak tutup terus perniagaan. cuma saya tak maklumkan kepada ssm. Adakah perlu saya maklumkan kepada SSM untuk tutup perniagaan
 

kirana

Fun Poster
Messages
481
Joined
Mar 17, 2007
Messages
481
Reaction score
57
Points
30
kalau dah lebih 4 tahun atau 6 tahun macamana kena denda ka. sebab saya ingat memang nak tutup terus perniagaan. cuma saya tak maklumkan kepada ssm. Adakah perlu saya maklumkan kepada SSM untuk tutup perniagaan

Kalau setakat buka business/sole proprieter dan dah tak buat bisnes lagi biasanya org just ignore sampai bila2. Lagipun takde audit mcm milikan tunggal / Sdn Bhd. Tapi kalau awak risau sbb sblm ni dah buat byk sales, boleh je isi form utk tutup officiallly. Rujuk sini https://www.ssm.com.my/bm/Documents/DOWNLOAD GUIDELINE FORM C (TERMINATION).pdf
 

Shazilla

Freshie
Messages
1
Joined
Jun 21, 2022
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Kalau dah tamat lebih 3 tahun sbb sy ingt nak stop berniaga. Tapi akaun bank still nama company tu. Kalau sy nak renew semula ada denda ke nak kene bayar. Atau sy daftar semula mcm baru2 nak buka ssm tu?.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register