BTC USD 23,669.5 Gold USD 1,791.24
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Remittance agent & remittance merchant - indon, bangladesh, vietnam & nepal

James Yau

Freshie
Messages
8
Joined
Feb 2, 2009
Messages
8
Reaction score
0
Points
3
siapa yg ada minat nak jadi remittance merchant - seperti western union la, kirim duit utk pekerja asing - indon, bangladesh, vietnam dan nepal.. saya adalah salah seorg master agency bagi kompani yg mana dah ada lesen sebagai remittance operator di malaysia.. paid up capital kat BNM adalah lebih 20 juta, sekarang nak cari agent dan remit merchant di seluruh malaysia.. ada apa soalan, sila tanya saja la. memandangkan malaysia ada lebih daripada 2 juta pekerja asing, yg mana kebanyakan masih kirim duit mereka dgn cara underground seperti melalui money changer yg tak ada lesen utk remittance. sekarang BNM membenarkan kompani ini utk memberi kuasa kepd kedai seperti mini market, phone shop, stationery shop etc utk kiriman wang asing bagi pekerja asing.. memandangkan ekonomi merosot sekarang, ini merupakan peluang yg baik utk dapat pendapatan PARTIME atau selepas anda merujuk 2 atau 3 remit merchant anda akan ada pendapatan yg lebih tinggi, anda boleh jadi agent full time nanti..
 
Sponsored Post

shany

Active Member
Messages
1,750
Joined
Aug 5, 2008
Messages
1,750
Reaction score
5
Points
25
siapa yg ada minat nak jadi remittance merchant - seperti western union la, kirim duit utk pekerja asing - indon, bangladesh, vietnam dan nepal.. saya adalah salah seorg master agency bagi kompani yg mana dah ada lesen sebagai remittance operator di malaysia.. paid up capital kat BNM adalah lebih 20 juta, sekarang nak cari agent dan remit merchant di seluruh malaysia.. ada apa soalan, sila tanya saja la. memandangkan malaysia ada lebih daripada 2 juta pekerja asing, yg mana kebanyakan masih kirim duit mereka dgn cara underground seperti melalui money changer yg tak ada lesen utk remittance. sekarang BNM membenarkan kompani ini utk memberi kuasa kepd kedai seperti mini market, phone shop, stationery shop etc utk kiriman wang asing bagi pekerja asing.. memandangkan ekonomi merosot sekarang, ini merupakan peluang yg baik utk dapat pendapatan PARTIME atau selepas anda merujuk 2 atau 3 remit merchant anda akan ada pendapatan yg lebih tinggi, anda boleh jadi agent full time nanti..

naper plak nk kirim melalui cara underground, x phm..:-?
bkn ke kiriman blh di buat melalui bank yg sedia ade??
 

EzY-eLoaD

Legendary Member
gem
Messages
12,747
Paid Membership
Joined
Aug 1, 2008
Messages
12,747
Reaction score
18
Points
115
ni kiriman wang ke luar negarakan.mcm bank rakyat tu
 

amazinggold88

CG Top Poster Club
gem
Messages
44,759
Joined
Nov 1, 2008
Messages
44,759
Reaction score
208
Points
123
siapa yg ada minat nak jadi remittance merchant - seperti western union la, kirim duit utk pekerja asing - indon, bangladesh, vietnam dan nepal.. saya adalah salah seorg master agency bagi kompani yg mana dah ada lesen sebagai remittance operator di malaysia.. paid up capital kat BNM adalah lebih 20 juta, sekarang nak cari agent dan remit merchant di seluruh malaysia.. ada apa soalan, sila tanya saja la. memandangkan malaysia ada lebih daripada 2 juta pekerja asing, yg mana kebanyakan masih kirim duit mereka dgn cara underground seperti melalui money changer yg tak ada lesen utk remittance. sekarang BNM membenarkan kompani ini utk memberi kuasa kepd kedai seperti mini market, phone shop, stationery shop etc utk kiriman wang asing bagi pekerja asing.. memandangkan ekonomi merosot sekarang, ini merupakan peluang yg baik utk dapat pendapatan PARTIME atau selepas anda merujuk 2 atau 3 remit merchant anda akan ada pendapatan yg lebih tinggi, anda boleh jadi agent full time nanti..



nie share krdt ngn orng luar ngra ke
 

James Yau

Freshie
Messages
8
Joined
Feb 2, 2009
Messages
8
Reaction score
0
Points
3
naper plak nk kirim melalui cara underground, x phm..:-?
bkn ke kiriman blh di buat melalui bank yg sedia ade??

selalunya, pekerja asing yg tak ada permit ataupun yg ada permit pun, terutama indon suka kirim wang balik dgn money changer yg tak ada lesen utk kirim wang.. ini dikatakan kiriman wang melalui cara underground.. money changer hanya ada lesen utk tukaran wang asing bukan kiriman wnag asing.. nak dapat lesen dan setup money changer hanya perlukan ~rm500 ribu tapi kalau nak dapat lesen kiriman asing kena ada paid up capital (modal yg kena deposit kepd BNM dan tak boleh digunakan )- sekurang-kurangnya 10 ke 20 juta RM. itu sebab, biasanya money changer sebenarnya tak boleh buat kiriman wang asing tapi mereka provide service secara haram.. nak check list yg mana komponi telah diberi kuasa oleh BNM utk buat remittance (kiriman asing), sila clip link ini http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=204.
 

amazinggold88

CG Top Poster Club
gem
Messages
44,759
Joined
Nov 1, 2008
Messages
44,759
Reaction score
208
Points
123
selalunya, pekerja asing yg tak ada permit ataupun yg ada permit pun, terutama indon suka kirim wang balik dgn money changer yg tak ada lesen utk kirim wang.. ini dikatakan kiriman wang melalui cara underground.. money changer hanya ada lesen utk tukaran wang asing bukan kiriman wnag asing.. nak dapat lesen dan setup money changer hanya perlukan ~rm500 ribu tapi kalau nak dapat lesen kiriman asing kena ada paid up capital (modal yg kena deposit kepd BNM dan tak boleh digunakan )- sekurang-kurangnya 10 ke 20 juta RM. itu sebab, biasanya money changer sebenarnya tak boleh buat kiriman wang asing tapi mereka provide service secara haram.. nak check list yg mana komponi telah diberi kuasa oleh BNM utk buat remittance (kiriman asing), sila clip link ini http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=204.

ooo
mcm tu
 

kayage

Freshie
Messages
3
Joined
Jan 7, 2010
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
James, wa pun minat gak.. boleh bagi info lebih tak?.. e-mail wa kat [email protected]. kita perlu keluar modal tak?.. atau keluar tenaga ajer?..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register