BTC USD 43,573.5 Gold USD 1,750.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

relevankah -rumah penjagaan org-org tua swasta berbanding org gaji indon

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,859
Reaction score
1,408
Points
111
marilah kita bincangkan persoalan pro dan kontra, ibubapa kita dihantar ke rumah jagaan org tua-tua sementara kita pergi bekerja atau jagaan org gaji indonesia masih boleh diharap utk menjaga ibubapa kita yg sudah tua dirumah semasa ketiadaan kita.
 
Sponsored Post

MzJb

Active Member
Joined
Mar 9, 2008
Messages
1,004
Reaction score
14
Points
25
buatla poll...
 

amira88

Legendary Member
Joined
Mar 5, 2008
Messages
12,032
Reaction score
12
Points
115
parent is everything...

pilih yg terbaik tuk diorg...

diorg lebih selesa duduk dirumah daripada duduk dirumah penjagaan org tua...

di rumah diorg boleh beribadat dgn tenang...
 

ayasofya

Fun Poster
Joined
Oct 13, 2008
Messages
221
Reaction score
0
Points
10
x sampai ati nak antar parent ke rumah penjagaan
sanggup bela lg
tbayang if anak2 kita lak buat mcm tu kat kita
 

ladyhera

Fun Poster
Joined
Oct 14, 2008
Messages
221
Reaction score
0
Points
10
kita fikir la balik,
mcm mana nak abah besar kan kta dr kecik hingga beso..
dah beso nak anta g umah org tua...
x best n x patut laaa kan....

p/s : jauhkan dr aku... amin
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,859
Reaction score
1,408
Points
111
tapi jgn salah faham ...... kita boleh percaya ker maid indon jaga org tua kita .... entah dideranya pulak .... bukan x pernah jadi kes .....



Macam ada member aku tu .... dia pasang cctv kat rumah ...... time kerja pun boleh bukak cctv dr web check kat rumah ok ker x......


buatnya di kasinya ubat tidor kat ibubapa kita ......... cepat jer jalannya
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,859
Reaction score
1,408
Points
111
kita fikir la balik,
mcm mana nak abah besar kan kta dr kecik hingga beso..
dah beso nak anta g umah org tua...
x best n x patut laaa kan....

p/s : jauhkan dr aku... amin

time office hour jer ..... kat rumah org2 tua tu kan ada jururawat yg bertauliah utk jaga ...... lagi selamat....
 

natasya87

Super Active Member
Joined
May 9, 2008
Messages
6,859
Reaction score
0
Points
60
rasanya rumah orang tua2..:)
memang lebih selamat dan terjaga...
tapi not rumah orang tua2 yg mcm terbiar tu lah...huhu...
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,859
Reaction score
1,408
Points
111
rasanya rumah orang tua2..:)
memang lebih selamat dan terjaga...
tapi not rumah orang tua2 yg mcm terbiar tu lah...huhu...

kebanyak rumah penjagaan org2 tua memang dijaga rapi sebab bayarannya juga agak mahal. Bukan senang nak jaga org tua nie...... kerenah byk dari budak2, cuma satu jer.... org yg menjaganya memang telah dilatih secukupnya
 

faizmatrix

Junior Member
Joined
Dec 15, 2007
Messages
51
Reaction score
0
Points
6
hmmm kalau aku org tua aku pilih nak gi rumah org tua, kalau ada kecemasan insyaallah ada yg tolong uruskan memandangkan takde anak2 yg sudi korbankan masa dan kerjaya utk menjaga aku. Tapi nak salahkan sapa, masa diorg kecik2 pun kita hantar kat org utk jaga.
Tapi kalau boleh aku doa agar aku tua mcm Dr Mahathir tuh, tak perlu anak2 nak jaga, insyaallah.
Bab orang gaji indon nih, maaf ler aku tak suka cara org sini layan pekerja asing, kejam tak agak2.
Layanilah org lain sepertimana kita hendak dilayani :)
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register