BTC USD 19,095.5 Gold USD 1,643.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Rasullulah Tiada Bayang-Bayang???

abu humaira

Fun Poster
Messages
176
Joined
Jan 18, 2008
Messages
176
Reaction score
0
Points
10
maaf tuan.....nak tanya sikit.....tuan pasti ke tuhan itu ada..:-?

maksud tuan tu,Tuhan tu ada mcm tuan ada ke?

soalan mcm direct,mcm indirect pun ada,mcm freekick la pulak.

lepas ni tuan mesti suruh saya tunjuk Tuhan tu kat mana,kan?
 
Sponsored Post

Wea Izre

Legendary Member
gem
Messages
14,042
Joined
Apr 13, 2007
Messages
14,042
Reaction score
34
Points
120
maksud tuan tu,Tuhan tu ada mcm tuan ada ke?

soalan mcm direct,mcm indirect pun ada,mcm freekick la pulak.

lepas ni tuan mesti suruh saya tunjuk Tuhan tu kat mana,kan?

ish ko nih lawan uztaz pulak,bia lah die jelaskan,jgn mandai-mandai
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,693
Paid Membership
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,693
Reaction score
364
Points
131
haha... macam2 pendapat kat sini... :D:D:D :">:">



ni den nak tanya final question utk Wea Izre :

- tuan solat bape waktu sehari-semalam??



sekian, TQ



tuan jawab, saya akan buat ulasan... that's all :)cgrock:)cgrock
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,693
Paid Membership
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,693
Reaction score
364
Points
131
tak perlu buang masa dgn org yg tak tau tapi megaku tau.....jgn buang masa dgn org yg rasa dia saja yg betul.....jika manusia dah tak boleh gunakan akal iaitu anugerah ALLAH bg seorang insan utk berfikir lebeh baik jgn jd insan tapi cukup setakat jd manusia...maaf tuan kemolok.....cuma tak mau tuan buang masa dgn org yg mcm ini....

tuan oldman50,


kita bukan nak tegakkan pendapat masing2... cuma tidak mahu forumer lain konfius dengan situasi skrg.... :)cgrock:)cgrock



masing2 boleh kemukakan hujah.... x de masalah kalau x setuju, cuma jangan la dok provoke pendapat orang lain :">:">:">



tujuan kita berbincang, bukang berperang....



saya sedia tasamuh (meraikan) pendapat org lain.... selagi mana tidak melibatkan perkara yg membatalkan iman...


di awal2 thread saya telah update... perbincangan ini telah lama berlaku dikalangan ulama' tetapi mereka tidaklah sampai menjatuhkan sama ada seseorang itu beriman atau kufur.... cuma antara sah & batil... maqbul & mardud....



kepasa forumer semua, berbincang la dengan ilmiah... bukan macam budak2 yang tidak matang #:-S



sekian...


- ilmu Allah sangat luas, kadang2 kita tidak menjumpai sesuatu....


:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

abu humaira

Fun Poster
Messages
176
Joined
Jan 18, 2008
Messages
176
Reaction score
0
Points
10
tuan oldman50,


kita bukan nak tegakkan pendapat masing2... cuma tidak mahu forumer lain konfius dengan situasi skrg.... :)cgrock:)cgrock



masing2 boleh kemukakan hujah.... x de masalah kalau x setuju, cuma jangan la dok provoke pendapat orang lain :">:">:">



tujuan kita berbincang, bukang berperang....



saya sedia tasamuh (meraikan) pendapat org lain.... selagi mana tidak melibatkan perkara yg membatalkan iman...


di awal2 thread saya telah update... perbincangan ini telah lama berlaku dikalangan ulama' tetapi mereka tidaklah sampai menjatuhkan sama ada seseorang itu beriman atau kufur.... cuma antara sah & batil... maqbul & mardud....



kepasa forumer semua, berbincang la dengan ilmiah... bukan macam budak2 yang tidak matang #:-S



sekian...


- ilmu Allah sangat luas, kadang2 kita tidak menjumpai sesuatu....


:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

budak yg matang mcm mana respond nye?
"good info","thanks" ataupun "insaf aku"?
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,693
Paid Membership
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,693
Reaction score
364
Points
131
budak yg matang mcm mana respond nye?
"good info","thanks" ataupun "insaf aku"?

x payah la saya nak sebutkan disini... cth :


saya salah, ustaz2 semua betul... sila tunjuk ajar...



kalu nak cakap camtu buleh... x payah la nak posting byk2 #:-S#:-S#:-S


kita bukan cari kesalahan... kita berbincang...


ok??


saya pun masih belajar...

طلب العلم من المهد إلى اللهد



:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

Wea Izre

Legendary Member
gem
Messages
14,042
Joined
Apr 13, 2007
Messages
14,042
Reaction score
34
Points
120
manusia tak perlu tahu banyak kebenaran
 

Wea Izre

Legendary Member
gem
Messages
14,042
Joined
Apr 13, 2007
Messages
14,042
Reaction score
34
Points
120
haha... macam2 pendapat kat sini... :D:D:D :">:">



ni den nak tanya final question utk Wea Izre :

- tuan solat bape waktu sehari-semalam??



sekian, TQ



tuan jawab, saya akan buat ulasan... that's all :)cgrock:)cgrock

solah saye x de waktu,24 hours,huhu
 

Wea Izre

Legendary Member
gem
Messages
14,042
Joined
Apr 13, 2007
Messages
14,042
Reaction score
34
Points
120
x payah la saya nak sebutkan disini... cth :


saya salah, ustaz2 semua betul... sila tunjuk ajar...



kalu nak cakap camtu buleh... x payah la nak posting byk2 #:-S#:-S#:-S


kita bukan cari kesalahan... kita berbincang...


ok??


saya pun masih belajar...

طلب العلم من المهد إلى اللهد



:)cgrock:)cgrock:)cgrock

terima kasih uztaz,saye budak yg masih belum matang,x tau ape-ape,saye salah,rasulullah x de bayang-bayang,rasulullah bukan manusia biasa,saye ikut uztaz sekarang,sila beri tunjuk ajar
 

Kehidupan

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,111
Paid Membership
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
218
Points
123
aik...??

ingatkan thread politik jer ada provoke....

sini pun ada....

hurm...
 
Sponsored Post

Top
Log in Register