Rasminya aku dah sah beli rumah pertama..18 Sept 2012

Recommended Brokers


mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,054
Reaction score
234
Points
73
Pindah dkt je..7km..cuma rumah baru 2 storey..bkt mahkota ke nilai 7
 
Sponsored Post

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,054
Reaction score
234
Points
73
Alhamdulillah..rumah dah ada yg booking...
So nsmpak thn 2019 adalah pengakhiran pemilikan dgn rumah ni....
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,054
Reaction score
234
Points
73
Thread ni belum abis lagi kisah suka duka...tmasuk refinance....kejap je pejam celik dh sampai penghujung cerita...
Nk jual pun ada lg suka duka bila mana dh keluar pindah rumah rosak akibat watertank overflow..
Nanti saya story kt depan..
 

Carrot

Junior Member
Joined
Oct 25, 2014
Messages
55
Reaction score
1
Points
11
Nice thread...thank tuan sudi kongsi pengalaman dan ilmu,,,sumber inspirasi untuk memiliki rumah
 

azarulez

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2008
Messages
8,347
Reaction score
1,145
Points
141
Pindah dkt je..7km..cuma rumah baru 2 storey..bkt mahkota ke nilai 7
Eh.. Dekat sgt dah tu dgn tempat keja saya. Seberang jalan je.. Taman teratai ke?
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,054
Reaction score
234
Points
73
Eh.. Dekat sgt dah tu dgn tempat keja saya. Seberang jalan je.. Taman teratai ke?
tidak syak lagi...ko keje situ lagi ke?
ko pernah dtg umah aku kan dulu kt Mahkota tu...masa cari umah sewa...
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,054
Reaction score
234
Points
73
tq sharing...

nanti boleh citer process jual rumah pulak
pakai agen ker or jual sendiri.
dpat berapa byk cash value
berapa lawyer fee
moral of story untuk sgt beli rumah dan jual n boleh tambah pendapatan?
betul tu...mmg niat nk tulis...
proses beli rumah ni mmg menarik...nmpak susah sbb libatkna byk legal matter tp once tahu simple je...
lps beli, saya reno, refinance, repair claim insurance, now jual...2012-2019...7 tahun...
latest ni bila benda baru CKHT untuk jual slps 6 thn hold...dulu CKHT cuma sampai 5 thn. Ni thn 6 onward pun ada CKHT...so kita kena sentiasa sedia...expect nothing prepare for everthing...sama juga benefit yg dulu ada skrg dah tkder...
 

azarulez

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2008
Messages
8,347
Reaction score
1,145
Points
141
tidak syak lagi...ko keje situ lagi ke?
ko pernah dtg umah aku kan dulu kt Mahkota tu...masa cari umah sewa...
yup..keja kat situ lagi. khamis ni baru nak interview kat kilang ubat pulak..:D

yup..dulu pernah singgah rumah kau masa cari2 rumah sewa. sekarang tinggal kat salak tinggi.

keja kat mana sekarang bro?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register