Ramai yang tak paham takaful, Nak duit premium semula 100% balik!

CG Sponsors




Hasral

Junior Member
Joined
Jan 23, 2008
Messages
62
Reaction score
0
Points
6
Saya pelik sebab tgk org yg nak tutup polisi tp nak duit semula 100%.

memang tak paham bahasa punya org. :mad::mad::mad:
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,422
Reaction score
21,052
Points
1,671
layankan jla..kan komisen dah dapat hehehe
 

dizket

Active+ Member
Joined
Feb 17, 2009
Messages
2,870
Reaction score
26
Points
30
mmg ramai kurang paham..so tugas agent2 nih kasih diorang paham
 

kay ee

Active Member
Joined
Apr 21, 2008
Messages
1,342
Reaction score
9
Points
25
dah jadi agen ni kena banyak sabo...
 

bijak wang

Fun Poster
Joined
Jan 18, 2010
Messages
239
Reaction score
1
Points
15
Saya pelik sebab tgk org yg nak tutup polisi tp nak duit semula 100%.

memang tak paham bahasa punya org. :mad::mad::mad:
Relax bro.kan agent dah di ajar cara macam mn nk settle siap masalah.

2 SEBAB MENGAPA JADI BEGINI

a.Maybe agent tidak jelaskan dengan terperinci pecahan-pecahan premium yang mereka bayar setiap bulan dan tahunan

b.Maybe juga client tidak faham and tidak ambil kisah semasa penerangan pecahan bayaran premiun bulan dan tahunan yang di sampaikan oleh agent.

Itu adalah pendapat saya.

teruskan perbincangan
 

dizket

Active+ Member
Joined
Feb 17, 2009
Messages
2,870
Reaction score
26
Points
30
kalo dia nak 100% balik smula duit..kan ada yg gerenti return nye plan kan..lepas tempoh matang dpt duit 100% balik
 

torco1117

Fun Poster
Joined
Jan 18, 2010
Messages
383
Reaction score
0
Points
10
masa penerangan..kena tekan benda itu dulu

dan sebelum dia terminate/surender..kena bagitau dahulu

supaya anda tidak di 'blame'oleh client
dan selepas itu client sebarkn buah mulut yang anda jual insurans yang menipu
most of the bad remarks pasal insurance ...dtg dari pada buah mulut client yg kecewa tp tidak paham
 

torco1117

Fun Poster
Joined
Jan 18, 2010
Messages
383
Reaction score
0
Points
10
then kita sbg agent..selain dr jual produk takaful...

kita sendiri kena tahu dan kena paham konsep takaful bersyarat dahulu

barulah kita boleh tekankan pada client

aku kata nih pasal aku pun dlm proses nak perkuatkan aku punya knowledge dlm takaful

kerana biasanya client takaful adalah muslimin dan bial dia decide nak masuk takaful.. dia mesti sedikit sebnayak concern pasal konsep takaful itu sendiri
 

Hasral

Junior Member
Joined
Jan 23, 2008
Messages
62
Reaction score
0
Points
6
Relax bro.kan agent dah di ajar cara macam mn nk settle siap masalah.

2 SEBAB MENGAPA JADI BEGINI

a.Maybe agent tidak jelaskan dengan terperinci pecahan-pecahan premium yang mereka bayar setiap bulan dan tahunan

b.Maybe juga client tidak faham and tidak ambil kisah semasa penerangan pecahan bayaran premiun bulan dan tahunan yang di sampaikan oleh agent.

Itu adalah pendapat saya.

teruskan perbincangan
tu la saya geram sgt, dia boleh kata sbb dah 2 thn tak penah claim..jd nak balik semua balik premium! ~X(
mcm ni buat bisnes, bank pun bole bankrap! :eek:
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,192
Reaction score
823
Points
176
hehehe... agen panas baran ni.... banyak bersabau... ok dah lama melaluinya duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register