BTC USD 62,429.0 Gold USD 1,762.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ramai wanita Jepun suka tarian tiang

eboss

CG Hardcore
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
du_08.1.jpg

SEORANG peserta Jepun, Eri Kamimoto membuat persembahan tarian tiang pada Kejohanan Tarian Tiang Antarabangsa di Tokyo kelmarin.

TOKYO - Tarian tiang yang kerap dikaitkan dengan unsur seks dan kelab tarian bogel kini berkembang pesat di Jepun sebagai kaedah senaman popular dalam kalangan wanita negara berkenaan.

Selepas tarian gelek melonjak popular di serata dunia sedikit masa lalu, kini wanita Jepun memilih tarian tiang sebagai trend terbaru mereka.

"Tarian tiang mempunyai dua cabang," kata seorang jurucakap Persatuan Tarian Tiang Antarabangsa, Tina Burrett ketika bercakap pada kejohanan antarabangsa ketiga sukan itu di sini kelmarin.

"Cabang pertama dikaitkan dengan tarian bogel dan industri seks tetapi pada masa kini saya berpendapat, cabang yang lebih dominan adalah tarian tiang yang berkait dengan kecergasan," tambahnya.

Menurutnya, aktiviti itu diminati oleh ramai wanita kerana ia bukan sahaja seksi tetapi memberikan senaman yang baik kepada mereka.

"Tarian tiang memerlukan tenaga dan stamina yang kuat kerana seseorang perlu menyokong berat badannya dengan menggunakan tangan," katanya. - AFP
 
Sponsored Post

-RIZUAN-

CG Top Poster Club
Joined
Mar 5, 2008
Messages
20,958
Reaction score
639
Points
161
jgn menular kat sini udah ler...bukan apa,kang ada plak makcik2 yg naik bas awam yg kena berdiri tu bantai plak pole dance kat tiang2 yg ada tu...
 

CeiQ

Fun Poster
Joined
Apr 26, 2010
Messages
682
Reaction score
0
Points
10
ade dgr nx diperkenalkan kat olimpik...sukan mcm tu pun ade ker??:))
 

moxmeng

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2010
Messages
2,976
Reaction score
8
Points
25
"malaysia memenangi emas dr acara tarian tiang 4x4"
 

ideaextreme

Junior Member
Joined
Apr 13, 2010
Messages
76
Reaction score
6
Points
16
ni kira cam nak cover pole dance yang sebenar la ni... konon nampak cam sopan la... huhuuu
 

Ashadieyah

Active Member
Joined
Sep 30, 2008
Messages
1,309
Reaction score
7
Points
25
Rumah aku tiang batu lah.. Camne aku nak menari tiang ni :-? :-?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register