BTC USD 17,237.5 Gold USD 1,802.48
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Ramai wanita elak diajak berkenalan lelaki Kelantan

Yallah

Active+ Member
Messages
2,627
Joined
Jun 21, 2021
Messages
2,627
Reaction score
356
Points
41
kelantan.jpeg


PETALING JAYA – Rata-rata golongan lelaki berasal dari Kelantan meluahkan tanda tanya tentang mengapa ramai wanita sering mengelak jika diajak berkenalan setelah mengetahui status negeri mereka.

Menerusi hantaran yang dimuat naik beberapa pengguna Facebook, masing-masing berasa hairan dengan tindakan segelintir wanita yang berasal dari negeri lain seolah-olah ‘anti-budak kelantan’.

“Kenapa ramai wanita tak suka budak kelantan?, baru aku nak ajak berkawan, dengan belagak dia kata, ‘maaf saya tak minat lelaki Kelantan’, apa salah kami?,” kata Syafiq.

Sementara itu, Mohd. Khairul juga berkongsi beberapa alasan yang sering diberikan oleh golongan wanita ketika cuba menjauhkan diri daripada kaum lelaki asal Pantai Timur itu.

“Awak asal Kelantan? maaf la, saya dah ada teman lelaki; saya tak faham bahasa awak, pelik sangat bunyinya; lelaki kelantan ramai ‘buaya’,” jelasnya.

Menjengah ke ruangan komen pula, rata-rata pengguna lelaki yang sememangnya anak jati negeri Tok Janggut itu mengakui mereka sering dipinggirkan oleh kebanyakkan wanita disebabkan dialek dan status negeri.

“Bila kami sembang dengan kawan-kawan Kelantan, mereka (wanita negeri lain) kata kami berpuak, bila kami nak kenal dan ajak berkawan, mereka tak nak dan tak suka pula, wanita memang pelik,” komen Syahmie.
 
Sponsored Post

eizzbizz

Legendary Member
gem
Messages
11,265
Joined
Sep 2, 2009
Messages
11,265
Reaction score
1,786
Points
206
aku ada DNA (parent lahir di kelantan) kelantan dan aku cakap ore klate ni kuat berpuak² ..

masa dulu² aku study uitm arau .. puak² klate ni berpuak time makan kat dewan makan ..
ada yg tahu aku darah kelantan .. ajak lepak dgn dorang .. dia kata ada budu sini ...

aku cakap aku berkawan dgn semua org .. dan sampai kesudah aku x lepak makan dgn dorang
 

mrsanji

Fun Poster
Messages
297
Joined
Mar 20, 2006
Messages
297
Reaction score
112
Points
23
aku ada DNA (parent lahir di kelantan) kelantan dan aku cakap ore klate ni kuat berpuak² ..

masa dulu² aku study uitm arau .. puak² klate ni berpuak time makan kat dewan makan ..
ada yg tahu aku darah kelantan .. ajak lepak dgn dorang .. dia kata ada budu sini ...

aku cakap aku berkawan dgn semua org .. dan sampai kesudah aku x lepak makan dgn dorang
'Set kito jangan pecoh'
Ayat yg selalu dia org laungkan...
Maknenye mmg suka bergaul dikalangan mereka saje kot....
😅😅

 

yongyap

Active+ Member
Messages
3,630
Joined
Nov 4, 2009
Messages
3,630
Reaction score
295
Points
41
adehhhh.. pebender ni... awek kelate comey2 boh... kawe ado sore single mom baik dengan kawe.. lepas dio reply massenger apo bagai teruh kawe deleted boh..nok mapuh kalo jupo denge bini kawe..

cikgu, comey deh.. klu kawe ehem2 sikit sakut selaluh.. tapi kawe ado family yg bahagio, tak nok melukoi family kawe
 

mrsanji

Fun Poster
Messages
297
Joined
Mar 20, 2006
Messages
297
Reaction score
112
Points
23
adehhhh.. pebender ni... awek kelate comey2 boh... kawe ado sore single mom baik dengan kawe.. lepas dio reply massenger apo bagai teruh kawe deleted boh..nok mapuh kalo jupo denge bini kawe..

cikgu, comey deh.. klu kawe ehem2 sikit sakut selaluh.. tapi kawe ado family yg bahagio, tak nok melukoi family kawe
Tu gewe boh....
Ni citenye jante kelantan nk kawang ngan org luor dari kelantan ramai kene tolak....
 

GeeKaDoY

Active+ Member
Messages
2,729
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,729
Reaction score
671
Points
81
cari awek kelate lah... comei2 pa awek kelate... orang negeri lain pun geram ngan awek kelate ni... comei sangat...

awek Hat yang elak tu mesti jejaka kelantan ni mati2 takmau tukar atau berusaha tukar dialect... susah nak berkomunikasi...
 

mrsanji

Fun Poster
Messages
297
Joined
Mar 20, 2006
Messages
297
Reaction score
112
Points
23
Tak tahan dengan slang kelantan.

Ramai jugak yang reject kalau awek asal kelantan.
Slang tu rasenye ok lagi....
Rasenye yg tak bole tahan ialah setiap kali cuti panjang skit,ajak balik kg kot...
Walaupun cutinye cume 3 hari jek...
😅😅
 
Sponsored Post

Top
Log in Register