BTC USD 38,217.1 Gold USD 1,798.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ramai juga org melayu nak jadi gm dipkns

kirawangs

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2008
Messages
564
Reaction score
0
Points
10
last last cina yang dapat..

Bagi aku tak salah, kalau org cina tu boleh perform, boleh bagi result profit growth double digit...Dr bagi melayu, yang dapat because of croni..!03-11-2008:-

More than 20 apply for PKNS GM post




KUALA SELANGOR: Selangor Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim said more than 20 people have applied to fill the vacant general manager’s post at the Selangor State Development Corporation (PKNS).

He said the applications came from bumiputera professionals, PKNS senior officers and those from subsidiary companies.

“It is time the Malays choose the best to manage PKNS to ensure good returns while helping bumiputeras to progress in construction and commerce,” he said at the third convocation of Universiti Industri Selangor (UNISEL) in Bestari Jaya near here yesterday.

He added the appointment of Low Siew Moi as acting general manager would not become an issue if 99% of PKNS staff were serious in developing bumiputeras in commerce.

“Seventy percent of all the contracts directly or indirectly go to non-bumiputeras when they (the Malays) are managing things and shouting we need to fight for bumiputeras.

“The end result was that they (bumiputeras) never get them. This is an embarrasing story but there are a lot of comedians inside there.” — Bernama
 
Sponsored Post

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,046
Reaction score
244
Points
133
Low Siew Moi tu pemangku jawatan buat sementara je. Sape minat boleh apply, kot shortlisted for interview!
 
Last edited:

ammar5

Super Active Member
Joined
Feb 23, 2006
Messages
6,511
Reaction score
14
Points
65
jadi audit untuk bersihkan semua yg kotor2 dlm pkns tu dulu,pastu leh la org kita naik.if kasi org kita sampai bila leh bersihkan....harap2 minah nie leh kasi bersih dulu....:p:p
 

Megat Sri Rama

CG Top Poster Club
Joined
Aug 28, 2007
Messages
20,277
Reaction score
506
Points
161
cina pun tengok cina juga...

ada cina yang palat macam melayu UMNO juga.
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,111
Reaction score
690
Points
166
apa ada dgn bangsa, ugama lagi penting, walaupun dia cina jika wat keje ikut lunas2 islam(jujur dan amanah), apa salahnya?
 

DEKAN

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
628
Reaction score
0
Points
10
cina pun tengok cina juga...

ada cina yang palat macam melayu UMNO juga.

SETUJU tuh!!!! alaaa bila bab pangkat nii, yang tido pun bleh terbangkit menyampuk sekejap then tido balik hehehe :D sape tuu?....
 

zinedine

Banned
Joined
Jan 11, 2007
Messages
5,741
Reaction score
22
Points
65
Dato' Idris Jala, Pengarah Urusan MAS tu camner lak? dia tu bukan bangsa Melayu, dia tu bangsa Kelabit beragama Kristian. Camner tu? masa kes MAS nak lantik Pengarah Urusan dulu, takde sapa2 kecoh bising2 satu dunia pun. Last2 orang bukan Melayu bukan Islam jugak yg dipilih. Kenapa puak2 UMNO tak bising suruh pembesar2 UMNO lantik orang Melayu Islam jer jadi Pengarah Urusan MAS? Bukan ke MAS tu syarikat berkaitan kerajaan punya (GLC)? Pemegang saham terbesarnya orang Melayu Islam Bumiputera selain kerajaan? Kenapa serah kat bukan Melayu bukan Islam utk uruskan?
 
Last edited:

DEKAN

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2008
Messages
628
Reaction score
0
Points
10
Dato' Idris Jala, Pengarah Urusan MAS tu camner lak? dia tu bukan bangsa Melayu, dia tu bangsa Kelabit beragama Kristian. Camner tu? masa kes MAS nak lantik Pengarah Urusan dulu, takde sapa2 kecoh bising2 satu dunia pun. Last2 orang bukan Melayu bukan Islam jugak yg dipilih. Kenapa puak2 UMNO tak bising suruh pembesar2 UMNO lantik orang Melayu Islam jer jadi Pengarah Urusan MAS? Bukan ke MAS tu syarikat berkaitan kerajaan punya (GLC)? Pemegang saham terbesarnya orang Melayu Islam Bumiputera selain kerajaan? Kenapa serah kat bukan Melayu bukan Islam utk uruskan?

Dah namenyer Kroni kerajaan persekutuan, segalanyer ditanggung BEREEEESSSS... jangan esok2 Mesia jadik macam negara kat Afrika dah laa, dilabel NeGARA KURUPPPPPPP!
 

Megat Sri Rama

CG Top Poster Club
Joined
Aug 28, 2007
Messages
20,277
Reaction score
506
Points
161
apa ada dgn bangsa, ugama lagi penting, walaupun dia cina jika wat keje ikut lunas2 islam(jujur dan amanah), apa salahnya?

kalau dia boleh adil dan amanah, silakan...

tapi kalau macam cina-cina yang aku biasa jumpa kat kilang-kilang tu, lupakan sajalah.

mereka kekang orang kita yang layak daripada mendapat tempat yang sewajarnya. suara jurutera dan pengurusan melayu dibuat tidak endah. gaji orang kita lebih murah dari bangsa mereka, walaupun sama kelulusan. biasanya kalau sama kelulusan orang kita lebih "tahu buat kerja".
 

z3t_ex

Active+ Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
3,601
Reaction score
32
Points
30
Dato' Idris Jala, Pengarah Urusan MAS tu camner lak? dia tu bukan bangsa Melayu, dia tu bangsa Kelabit beragama Kristian. Camner tu? masa kes MAS nak lantik Pengarah Urusan dulu, takde sapa2 kecoh bising2 satu dunia pun. Last2 orang bukan Melayu bukan Islam jugak yg dipilih. Kenapa puak2 UMNO tak bising suruh pembesar2 UMNO lantik orang Melayu Islam jer jadi Pengarah Urusan MAS? Bukan ke MAS tu syarikat berkaitan kerajaan punya (GLC)? Pemegang saham terbesarnya orang Melayu Islam Bumiputera selain kerajaan? Kenapa serah kat bukan Melayu bukan Islam utk uruskan?

kalo dh bkn geng dia,
mau bising x hingat,
abis x dpt mkn tepi..:(scam:(scam
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register