BTC USD 62,741.0 Gold USD 1,803.48
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Rakyat Yakin Pd Gomen - Nak Cover Kesensara Rakyat Dgn Kenaikkan Harga Minyakla 2.LOL

yinbyungheon

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
36,821
Reaction score
856
Points
161
Nampaknya PRU13 semakin

MENGHAMPIRI!

kita kuburkan UMNUT dan BN!

Rakyat memang sudah yakin

dan bertekad hapuskan UMNUT!








kahkahkah!




Keyakinan terhadap kerajaan meningkat mendadak

KUALA LUMPUR 10 Dis. - Laporan Barometer Rasuah Global (GCB) 2010 oleh Transparency International Malaysia (TI-M) menunjukkan keyakinan rakyat terhadap usaha kerajaan menentang rasuah meningkat dengan mendadak tahun ini berbanding 2009.

Presiden TI-M, Paul Low berkata, hasil tinjauan pendapat orang ramai antara Jun dan Julai lalu menunjukkan 48 peratus responden merasakan tindakan yang diambil kerajaan kini berkesan dalam menentang rasuah berbanding hanya 28 peratus berfikir sedemikian pada 2009.

"Lebih menggalakkan lagi, hanya 20 peratus responden merasakan tindakan yang diambil kerajaan tidak berkesan iaitu penurunan tiga kali ganda berbanding 67 peratus berfikiran serupa tahun lalu.

"Peningkatan keyakinan ini boleh dikaitkan dengan beberapa usaha kerajaan menentang rasuah seperti pembentukan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Akta Perlindungan Pemberi Maklumat, meletakkan nama pengamal rasuah di laman web SPRM dan banyak lagi.

"Selain itu, angka 48 peratus yang yakin dengan tindakan menentang rasuah itu juga telah melangkaui sasaran Petunjuk Prestasi utama (KPI) kerajaan iaitu sebanyak 37 peratus," katanya di sini hari ini.
 
Sponsored Post

yinbyungheon

CG Top Poster Club
Joined
Jul 12, 2006
Messages
36,821
Reaction score
856
Points
161
Semaju maju mesia...zaman TDM cukup jarang kita terima berita kenikkan harga minyak...siap ada KLCC,KL tower, KLIA lagi

tapi

sejak zaman jib dan rosmah ni...boleh katakan tiap2 tahun ada saja isu kenaikan harga minyak...dah la x ada apa2 pon...sekejap kata negara x ada pelabur pasal pelabur takut pada PR...tapi negeri yg paling tinggi menerima pelabur negeri2 PR jugak...kejap kata mesia akan bankrap pada 2019...tp hari2 cerita dlm tv kata ekonomi makin pulih...

kalo betul dah pulih kalo betul byk pelabur pasal apa amco nak naikkn aharga minyak??? zaman TDM pon x sekerap zaman jib dan rosmah naikkan harga minyak....kan ke pelik tu...kahkahkah
 

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,332
Reaction score
143
Points
73
nak tutup kes harga minyak,gula bla bla bla naik... dia highlight kan kes menentang rasuah.... pandai sungguh.
 

ayie206

Legendary Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
16,425
Reaction score
106
Points
123
Nampaknya PRU13 semakin

MENGHAMPIRI!

kita kuburkan UMNUT dan BN!

Rakyat memang sudah yakin

dan bertekad hapuskan UMNUT!








kahkahkah!


meh buat pool kat cg ni tgk berkeyakinan atau tak rakyat malaysia ni.. :)paid:)paid
 

tapirbawaklori

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
8,149
Reaction score
207
Points
73
harga minyak naik hari ni.....malam tu jugalah kuar semua berita tangkapan rasuah,hal polis tembak org la,hal gajah beranak ularla...taktik basi untuk melenyapkan isu minyak :))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register