BTC USD 20,223.1 Gold USD 1,720.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Rakyat Malaysia ke-3 paling malas berjalan kaki di dunia

Ahmad Pintu8_8

Active Member
Messages
2,096
Joined
Mar 26, 2012
Messages
2,096
Reaction score
320
Points
51
cakap pasal ni
Ayah tercinta..meninggal dgn badan agak berat...dlm 90 kg kot
tapi bila Meninggal
saya tak rasa lansung weightload kat tangan masa angkat Ayah..sepanjang masa urusan
rasa terbang je..sebab banyak tangan berebut rebut kot...laju je zup..zup..drp tempat mandi, kafan..ke liang

moga moga Ayah bergembira di Taman Syurga...Aminnnn
innalillahiwainnailaihirojiun.

mudahan2 roh arwah ditempatkan bersama orang yg soleh,

saya direzkikan urus arwah ayah tiri, ayah mertua dan nenek saya 2 minggu lepas paling baru,

ayah tiri dan ayah mertua asal berisi tapi sebelum meninggal berat susut, tapi alhamdulillah dimudahkan meluncur je masuk dalam liang lahad,

nenek saya memang kecik amat, boleh diangkat dan pangku jenazahnya. banyak peristiwa yang menginsafkan saya sebab ketiga2nya pergi dengan amat2 mudah,alhamdulillah ibarat bayi bangun waktu pagi tido di waktu petang.

yang penting amalan dan taqwa, fizikal itu cuma luaran sahaja.
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
378,035
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
378,035
Reaction score
23,932
Points
2,836
Awards
1
betul sekarang ni sihat dan fit sikit pun bersyukur dah..selepas covid ni badan agak lemau, dah try futsal, fitness ok, cuma body tak boleh sustain. haha

Sesuai dengan thread ni tu tuan
Jalan kaki saja dah mencukupi
Cuma kena lajukan sikit pace 😄
 

nokia3210

Active+ Member
Messages
3,635
Joined
Sep 6, 2012
Messages
3,635
Reaction score
751
Points
86
dulu2 gi balik sekolah jalan kaki je.. skang, lau suruh jalan kaki, mau tak kesekolah la budak.. even ada yg tak nak gi skolah lau takde motor
 

rinoa99

Legendary Member
gem
Messages
11,029
Top Poster #1
Joined
Jun 5, 2022
Messages
11,029
Reaction score
1,559
Points
191
Budak" sekarang mua (mengada")
 

cek mek molek

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
116,299
Paid Membership
Top Poster #4
Joined
Jun 3, 2013
Messages
116,299
Reaction score
18,988
Points
2,566
Awards
1
Alhamdulillah bdn den tak penah naik tahap overdose, buncit skit tu ado, tak makan kang bini majuk :ROFLMAO: :ROFLMAO:

bahu permenant rasa mcm kebas2, sebab saraf dah putus masa pembedahan.. rasa berat dan tak selesa, den ignore je benda tu.. selesai masalah ..den tak kenal erti stress :D
alhamdulillah tuan
tuan ni mmg kuat mentally dan physically, nice :)
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
378,035
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
378,035
Reaction score
23,932
Points
2,836
Awards
1
alhamdulillah tuan
tuan ni mmg kuat mentally dan physically, nice :)

Tak kuat mental tak ada lah boleh terus kekal cergas sampai sekarang walaupun bahu dah ada besi 😄
 

cek mek molek

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
116,299
Paid Membership
Top Poster #4
Joined
Jun 3, 2013
Messages
116,299
Reaction score
18,988
Points
2,566
Awards
1
Tak kuat mental tak ada lah boleh terus kekal cergas sampai sekarang walaupun bahu dah ada besi 😄
betul tn TXT, berat jugak ujian tu, namun tn tr4falgar power

oh kiranya tn tr4falgar ni IronMan la kan :)
Alhamdulillah bdn den tak penah naik tahap overdose, buncit skit tu ado, tak makan kang bini majuk :ROFLMAO: :ROFLMAO:

bahu permenant rasa mcm kebas2, sebab saraf dah putus masa pembedahan.. rasa berat dan tak selesa, den ignore je benda tu.. selesai masalah ..den tak kenal erti stress :D
 

tr4falgar

Super Active Member
gem
Messages
9,985
Joined
Oct 14, 2012
Messages
9,985
Reaction score
1,217
Points
156
betul tn TXT, berat jugak ujian tu, namun tn tr4falgar power

oh kiranya tn tr4falgar ni IronMan la kan :)
Half ironman pon tidak, suku ironman je la mek ..jarvis pon takde hahaah ..

Kita fikir ujian org lain lagi berat dari kita je, redha dan teruskan kehidupan cam biasa.. jadi kita akan sentiasa bersyukur..
 

cek mek molek

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
116,299
Paid Membership
Top Poster #4
Joined
Jun 3, 2013
Messages
116,299
Reaction score
18,988
Points
2,566
Awards
1
Half ironman pon tidak, suku ironman je la mek ..jarvis pon takde hahaah ..

Kita fikir ujian org lain lagi berat dari kita je, redha dan teruskan kehidupan cam biasa.. jadi kita akan sentiasa bersyukur..
nice tn tr4falgar :)
saya doakan yg terbaik utk tuan
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
378,035
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
378,035
Reaction score
23,932
Points
2,836
Awards
1
betul tn TXT, berat jugak ujian tu, namun tn tr4falgar power

oh kiranya tn tr4falgar ni IronMan la kan :)

Kuat menempuh dugaan dan kesakitan sebelum sampai tahap sekarang 😄
 
Sponsored Post

Top
Log in Register