BTC USD 20,224.0 Gold USD 1,723.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Rakyat Malaysia ke-3 paling malas berjalan kaki di dunia

Hou-Ou

Active Member
Messages
2,195
Joined
Jun 13, 2021
Messages
2,195
Reaction score
957
Points
81
Bismillahir Rahmanir Rahim.
Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh kepada Muslim.
Selamat sejahtera kepada Yang Lain.

https://www.usatoday.com/story/news...st-countries-and-its-making-us-fat/471332001/

636354533096130346-071217-Walking-Distance-ONLINE.png


Orang Malaysia tak perlu berjalan

kita terbang :)


haha...betoi juga statistik ni
bukan apa
saya tengok org parking kereta....kalau boleh masuk dalam kedai terus best :)
parking jauh sikit...mula kena gelak...atau ehmmmm....bisik...wife masam muka...hahahha


saya personali memang nak kena banyak eksersis

nak jogging anak2 marah..takut nanti sakit kaki kata depa

so tiap2 pagi saya jalan atas treadmill sja lah...lepas solat subuh..ngaji sikit...tukar baju ....jalan atas thraedmill pakai prog 1. (takashima)....dia ada masa naik no.6..dah kena lari...saya turunkan jadi no.5.

Alhamdullillah...sejak buat tu rasa badan ringan

(lama dah treadmill tu tersadai je tepi dinding...haha..kesian dia....hanya dalam start awal tahun ni sja saya buat cara istiqamah )
 
Sponsored Post

tr4falgar

Super Active Member
gem
Messages
9,984
Joined
Oct 14, 2012
Messages
9,984
Reaction score
1,216
Points
156
subhanallah tuan, semoga tuan sihat dan fit sokmo, saya doakan tuan dlm yg terbaik:)

tuan mmg akan selamanya dengan besi tu ke
atau nanti jika dah ok mantap semua, besi tu akan dikeluarkan

masih sakit lagi ke bahu tuan tu?


badminton tu bagus tuan, badan tuan fit tu (y)
Alhamdulillah bdn den tak penah naik tahap overdose, buncit skit tu ado, tak makan kang bini majuk :ROFLMAO: :ROFLMAO:

bahu permenant rasa mcm kebas2, sebab saraf dah putus masa pembedahan.. rasa berat dan tak selesa, den ignore je benda tu.. selesai masalah ..den tak kenal erti stress :D
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
378,035
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
378,035
Reaction score
23,932
Points
2,836
Awards
1
alhamdulillah kalau gitu
kiranya tn tr4falgar tu dlm keadaan fit dan sihat :)

setuju dan
satu lagi ramai jugak yg terkesan kesihatan dia mcm maut selepas main badminton
sori ni saya tahu kat berita berita

aah ni yg amat senam
namun memerlukan kerajinan :D

Betul mek
Apa pun kalau rajin
Memang cepat dapat hasilnya
Terutama bila berjalan ni 😄
 

Ahmad Pintu8_8

Active Member
Messages
2,096
Joined
Mar 26, 2012
Messages
2,096
Reaction score
320
Points
51
saya average sehari 5k ke 6k step, tak termasuk kalau jam tak pakai masa hari bekerja,

kalau kena hadir mesyuarat luar atau dalam boleh pergi 10k/11k.

kebanyakkan orang lelaki cita2 nak sado,

tapi saya berhasrat sebelum mati, inshaaAllah badan nak kurus dan kecik, senang orang nak angkat. skrg berat main 61-63kg tinggi 167cm.

pernah drop sampai 58kg.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
378,035
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
378,035
Reaction score
23,932
Points
2,836
Awards
1
saya average sehari 5k ke 6k step, tak termasuk kalau jam tak pakai masa hari bekerja,

kalau kena hadir mesyuarat luar atau dalam boleh pergi 10k/11k.

kebanyakkan orang lelaki cita2 nak sado,

tapi saya berhasrat sebelum mati, inshaaAllah badan nak kurus dan kecik, senang orang nak angkat. skrg berat main 61-63kg tinggi 167cm.

pernah drop sampai 58kg.

Saya hanya nak badan fit dan sihat je tuan
Tengok berat dengan tinggi tuan tu
Macam ngam dah
 

Hou-Ou

Active Member
Messages
2,195
Joined
Jun 13, 2021
Messages
2,195
Reaction score
957
Points
81
saya average sehari 5k ke 6k step, tak termasuk kalau jam tak pakai masa hari bekerja,

kalau kena hadir mesyuarat luar atau dalam boleh pergi 10k/11k.

kebanyakkan orang lelaki cita2 nak sado,

tapi saya berhasrat sebelum mati, inshaaAllah badan nak kurus dan kecik, senang orang nak angkat. skrg berat main 61-63kg tinggi 167cm.

pernah drop sampai 58kg.


wow hebat niat Tuan

tapi selagi hidup..pasang niat utk jadi muslim yg kuat dan sehat
sebab Allah lebih sayang
 

Hou-Ou

Active Member
Messages
2,195
Joined
Jun 13, 2021
Messages
2,195
Reaction score
957
Points
81
saya average sehari 5k ke 6k step, tak termasuk kalau jam tak pakai masa hari bekerja,

kalau kena hadir mesyuarat luar atau dalam boleh pergi 10k/11k.

kebanyakkan orang lelaki cita2 nak sado,

tapi saya berhasrat sebelum mati, inshaaAllah badan nak kurus dan kecik, senang orang nak angkat. skrg berat main 61-63kg tinggi 167cm.

pernah drop sampai 58kg.

cakap pasal ni
Ayah tercinta..meninggal dgn badan agak berat...dlm 90 kg kot
tapi bila Meninggal
saya tak rasa lansung weightload kat tangan masa angkat Ayah..sepanjang masa urusan
rasa terbang je..sebab banyak tangan berebut rebut kot...laju je zup..zup..drp tempat mandi, kafan..ke liang

moga moga Ayah bergembira di Taman Syurga...Aminnnn
 

Ahmad Pintu8_8

Active Member
Messages
2,096
Joined
Mar 26, 2012
Messages
2,096
Reaction score
320
Points
51
Saya hanya nak badan fit dan sihat je tuan
Tengok berat dengan tinggi tuan tu
Macam ngam dah
betul sekarang ni sihat dan fit sikit pun bersyukur dah..selepas covid ni badan agak lemau, dah try futsal, fitness ok, cuma body tak boleh sustain. haha
 
Sponsored Post

Top
Log in Register