BTC USD 49,193.7 Gold USD 1,782.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Rakyat Malaysia ditahan seludup dadah bernilai RM431.8 juta di Australia

GamezStar

CG Top Poster Club
Messages
35,063
Joined
Jul 1, 2008
Messages
35,063
Reaction score
2,493
Points
201
Lepas ni lagi la senang nak dpt ic ya.. kawin je gan org tempatan

nama sebenar Uppik tapi atas sebab banyak duit dia dapat membeli surat beranak dan mendaftar kad pengenalan atas nama Maslan bin Sani dan sekarang bergelar Dato' Maslan Sani....ini Masterminded dadah disabah dan dari hasil penjualan dadah Pengedar ini telah membeli R
 
Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
Messages
35,063
Joined
Jul 1, 2008
Messages
35,063
Reaction score
2,493
Points
201
Kt malaysia x kantoi... Kt oversea baru kantoi.. sama mcm kes arwah ben.. ada duit mcm2 leh beli kt malaysia ni
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,973
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,973
Reaction score
22,075
Points
1,671
Uppik asal mana tu. Sulu ke
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Kt malaysia x kantoi... Kt oversea baru kantoi.. sama mcm kes arwah ben.. ada duit mcm2 leh beli kt malaysia ni
Yer slalu kat malaysia nie lepas pi masuk negara orang kena tangkap
 

QIPIDELANA

Legendary Member
Messages
10,511
Joined
Dec 13, 2012
Messages
10,511
Reaction score
418
Points
146
Dato melayu beragama islam katanya
Ingatkan apek kapir mana td


Dalang syabu terbesar di Sabah (CARTEL DADAH) nama sebenar UPPIK tapi atas sebab banyak duit dan sangat berpengaruh,dia dapat membeli surat beranak dan mendaftar kad pengenalan atas nama MASLAN bin SANI dan sekarang bergelar Dato' Seri Maslan Bin Sani.Inilah yg digelar cartel atau raja dadah di Sabah dan memiliki kekayaan sungguh luar biasa,cartel ini telah membeli rumah mewah jln batu 2 Semporna bernilai rm 2.4j cash milik kakak kepada Dtk Nasir Sakaran,1 kapal penumpang 2j cash,1 buah rumah taman Sempaul,1 buah banglo berdekatan dgn rumah ibu Dtk Azis Jamman,1 baris kedai dan tanah dekat Shell bernilai rm4j di Semporna,2 unit banglo diKingfisher KK,1 buah banglo diBanyan Sutra Harbour,memiliki beberapa kedai emas area sinsuran dan segama dan byk lgi perniagaannya yg kita x ketahui,selain memiliki beberapa buah restoran makanan ternama seperti Old Town diseluruh Sabah dan mini market 69 seluruh Sabah.Selain itu jg,memiliki beberapa kereta-kereta mewah seperti Lamborghini Aventador,Audi R8,Nissan Gtr,Lexus,Mercedes,Bmw dan byk lgi dan menggunkan single digit plat no,NO.2 dan semuanya dari sumber DADAH (SYABU) yg kini sangat berleluasa diseluruh Sabah,semenanjung dan jg asia.Nilai kekayaan Uppik dianggarkan mencecah nilai 1 billion. Uppik bermaharajalela ketika pemerintahan kerajaan Warisan.Mohon disiasat lebih terperinci kerana dari sumber yg sahih,cartel salah satu funder penyumbang terbesar parti Warisan Sabah.Sumber paling terdekat dan disupport sepenuhnya oleh UPPIK (cartel) adalah pegawai khas kepada MP Sepanggar,Dato Jasni Bin Muhammad yg memiliki kekayaan luar biasa dan kerap bersama Uppik berhibur di BEE KIM dan Empire.Selain itu jg,Jasni byk menerima hadiah dari cartel antaranya rumah semi-d dibelakang open universiti bernilai rm1.1j cash dan beberapa buah kereta cash seperti Toyota Superking,Rogue,Honda civic,Raptor,Cygnus,Porsche Cayenne dan menggunakan plat no semua NO 211.Siasat Jasni Muhammad maka akan ramai lgi terbongkar dan terlibat dalang dibelakang Uppik.

#KementerianDalamNegeri
#KetuaPolisNegara
#KetuaPolisSabah
#JabatanSiasatanJenayahNarkotikBukitAman

Dia ni ker yg kena tangkap kat ostolia tu?
 

akudotcom

CG Top Poster Club
Messages
20,593
Top Poster #5
Joined
Jun 17, 2007
Messages
20,593
Reaction score
2,984
Points
201
Dia ni ker yg kena tangkap kat ostolia tu?

Dato nya tak kene
Kambing2 yg kene
E5-E1-E6-E4-09-D6-4-ABF-BCA7-558-BF173-CFB6.jpg

Nak cite lebih2 pun tak bole
Silap2 kita plak yg kene ngap dulu huhuh
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Messages
35,063
Joined
Jul 1, 2008
Messages
35,063
Reaction score
2,493
Points
201
Rangking persepsi rasuah dunia pon Malaysia da jatuh lg.. rasanya dakwa anak2 bilis sebb nak cukup syarat utk rank tak drop
 

notepad

Super Active Member
Messages
9,585
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,585
Reaction score
836
Points
126

Lelaki Malaysia Ditahan Di Australia Bukan Keldai Dadah​

Datuk_Razarudin_Husain_@_Abd_Rasid-201021-.jpeg
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik, Datuk Razarudin Husain @ Abd Rasid


JOHOR BAHRU - Polis Diraja Malaysia (PDRM) menolak dakwaan bahawa lelaki tempatan yang ditahan pihak berkuasa Australia selepas disyaki menyeludup heroin adalah keldai dadah.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN), Datuk Razarudin Husain @ Abd Rasid berkata, suspek yang disyaki menyeludup 450 kilogram heroin bernilai RM431.8 juta itu sudah berada di Australia sejak Januari 2020.

Menurut beliau, ia sama sekali berbeza dengan modus operandi seorang keldai dadah.

“Jika dia seorang keldai dadah, lelaki itu sepatutnya masuk ke Australia membawa bahan terlarang tersebut menaiki kapal terbang dan ditahan sebaik menjejakkan kaki di lapangan terbang.

“Untuk makluman, lelaki yang ditangkap berumur 38 tahun itu telah masuk ke Australia sejak awal tahun lepas dan saya menolak kemungkinan dia adalah seorang keldai dadah,” katanya ketika sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor di sini, hari ini.

Razarudin berkata, siasatan kes berkenaan mungkin mengambil masa antara seminggu hingga sebulan memandangkan risikan masih lagi dijalankan.

“Setakat ini, maklumat yang diberikan oleh pihak Australia sedikit sebanyak membantu kita. Siasatan ini ambil masa sehingga seminggu, dua minggu atau sebulan untuk mendapatkan maklumat yang berkualiti.

“Kita boleh buat siasatan lebih kurang sahaja, tetapi kita tak mahu sebab ini satu sidniket yang besar, beri kita sikit masa lagi,” katanya.

Seorang warga Malaysia dilaporkan ditahan pihak berkuasa Australia Ahad lalu, kerana cuba menyeludup masuk 450 kilogram dadah jenis heroin bernilai RM431.8 juta.

Dadah itu ditemui dalam kontena yang membawa jubin dari Malaysia ke Melbourne.
Pegawai Kanan Polis Australia, Krissy Barret dilaporkan berkata, ia adalah rampasan dadah terbesar di negara berkenaan, membabitkan bekalan dari Malaysia.

Lelaki yang dirahsiakan identitinya itu dihadapkan ke Mahkamah Majistret Melbourne pada Jumaat lalu.

Semalam, Razarudin dilaporkan berkata, JSJN Bukit Aman sudah berhubung dengan Polis Persekutuan Australia (AFP) berhubung penahanan lelaki tersebut. - Getaran, 20 Oktober 2021


 

ViperX

Super Active Member
Messages
5,197
Joined
Oct 10, 2016
Messages
5,197
Reaction score
715
Points
121
sabah ni ketara sangat kalau bab² kaya miskin.

kalau miskin, miskin btul.
kalau kaya, kaya btul.

yang kaya ni, ragu² sikit. bukan semua tapi ada dalam kalangan. Anak branak turun temurun keturunan politik tu lain crita.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register