BTC USD 56,924.3 Gold USD 1,773.54
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Rakyat Malaysia ditahan seludup dadah bernilai RM431.8 juta di Australia

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,628
Joined
May 6, 2019
Messages
1,628
Reaction score
856
Points
81
oz mmg dah lama mansuhkan hukuman mati

kalau org kita pi kerja ladang petik buah dia pun, jenis takde visa tu

diorang tak kejar pun, tanya elok2 dekat mana yg diorang jumpa tu.. tp tu mmg kena angkut lah

dlm detention center pun, kalau kita baca buku, boleh activity.. dorang bagi kita duit poket lagi

siap ada sesi kaunseling lagi dgn doctor pskiatrik, nak jaga tahanan ni dari ade sakit mentak ke apa

ticket flight balik pun diorang bayarkan hehe

tu beza dia dgn kita.. kalau dkt sweden norway.. guard block boleh main sukan dgn banduan lagi

diorang bab human right mmg champion lah.. kita boleh buat, asalkan income tax min 24% - 40% kot :D
 
Sponsored Post

pudins70

Super Active Member
Messages
9,185
Joined
Mar 28, 2011
Messages
9,185
Reaction score
975
Points
121
Senang pulak dia terlepas dari kastam malaysia, bukan kecik anak tu.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Wow sampai 450kg buk masuk

Maju juta juta punya duit

Mereput dalam jail la
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,208
Paid Membership
Top Poster #4
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,208
Reaction score
655
Points
81
oz mmg dah lama mansuhkan hukuman mati

kalau org kita pi kerja ladang petik buah dia pun, jenis takde visa tu

diorang tak kejar pun, tanya elok2 dekat mana yg diorang jumpa tu.. tp tu mmg kena angkut lah

dlm detention center pun, kalau kita baca buku, boleh activity.. dorang bagi kita duit poket lagi

siap ada sesi kaunseling lagi dgn doctor pskiatrik, nak jaga tahanan ni dari ade sakit mentak ke apa

ticket flight balik pun diorang bayarkan hehe

tu beza dia dgn kita.. kalau dkt sweden norway.. guard block boleh main sukan dgn banduan lagi

diorang bab human right mmg champion lah.. kita boleh buat, asalkan income tax min 24% - 40% kot :D
Negara mcm ni mmg susah la malaysia nak ikut.. mentaliti rakyat pun berbeza.. kalau banduan sini bole main2 dgn guard..nanti dirasuahnye guard tu.. btw..negara kite punye cukai pendapatan individu ialah 30% bergantung pd nilai pendapatan..
 

akudotcom

CG Top Poster Club
Messages
20,394
Joined
Jun 17, 2007
Messages
20,394
Reaction score
2,966
Points
201
Dato melayu beragama islam katanya
Ingatkan apek kapir mana td


Dalang syabu terbesar di Sabah (CARTEL DADAH) nama sebenar UPPIK tapi atas sebab banyak duit dan sangat berpengaruh,dia dapat membeli surat beranak dan mendaftar kad pengenalan atas nama MASLAN bin SANI dan sekarang bergelar Dato' Seri Maslan Bin Sani.Inilah yg digelar cartel atau raja dadah di Sabah dan memiliki kekayaan sungguh luar biasa,cartel ini telah membeli rumah mewah jln batu 2 Semporna bernilai rm 2.4j cash milik kakak kepada Dtk Nasir Sakaran,1 kapal penumpang 2j cash,1 buah rumah taman Sempaul,1 buah banglo berdekatan dgn rumah ibu Dtk Azis Jamman,1 baris kedai dan tanah dekat Shell bernilai rm4j di Semporna,2 unit banglo diKingfisher KK,1 buah banglo diBanyan Sutra Harbour,memiliki beberapa kedai emas area sinsuran dan segama dan byk lgi perniagaannya yg kita x ketahui,selain memiliki beberapa buah restoran makanan ternama seperti Old Town diseluruh Sabah dan mini market 69 seluruh Sabah.Selain itu jg,memiliki beberapa kereta-kereta mewah seperti Lamborghini Aventador,Audi R8,Nissan Gtr,Lexus,Mercedes,Bmw dan byk lgi dan menggunkan single digit plat no,NO.2 dan semuanya dari sumber DADAH (SYABU) yg kini sangat berleluasa diseluruh Sabah,semenanjung dan jg asia.Nilai kekayaan Uppik dianggarkan mencecah nilai 1 billion. Uppik bermaharajalela ketika pemerintahan kerajaan Warisan.Mohon disiasat lebih terperinci kerana dari sumber yg sahih,cartel salah satu funder penyumbang terbesar parti Warisan Sabah.Sumber paling terdekat dan disupport sepenuhnya oleh UPPIK (cartel) adalah pegawai khas kepada MP Sepanggar,Dato Jasni Bin Muhammad yg memiliki kekayaan luar biasa dan kerap bersama Uppik berhibur di BEE KIM dan Empire.Selain itu jg,Jasni byk menerima hadiah dari cartel antaranya rumah semi-d dibelakang open universiti bernilai rm1.1j cash dan beberapa buah kereta cash seperti Toyota Superking,Rogue,Honda civic,Raptor,Cygnus,Porsche Cayenne dan menggunakan plat no semua NO 211.Siasat Jasni Muhammad maka akan ramai lgi terbongkar dan terlibat dalang dibelakang Uppik.

#KementerianDalamNegeri
#KetuaPolisNegara
#KetuaPolisSabah
#JabatanSiasatanJenayahNarkotikBukitAman

 

xerocracker

Active+ Member
Messages
3,009
Joined
Oct 3, 2007
Messages
3,009
Reaction score
48
Points
30
Dato melayu beragama islam katanya
Ingatkan apek kapir mana td


Dalang syabu terbesar di Sabah (CARTEL DADAH) nama sebenar UPPIK tapi atas sebab banyak duit dan sangat berpengaruh,dia dapat membeli surat beranak dan mendaftar kad pengenalan atas nama MASLAN bin SANI dan sekarang bergelar Dato' Seri Maslan Bin Sani.Inilah yg digelar cartel atau raja dadah di Sabah dan memiliki kekayaan sungguh luar biasa,cartel ini telah membeli rumah mewah jln batu 2 Semporna bernilai rm 2.4j cash milik kakak kepada Dtk Nasir Sakaran,1 kapal penumpang 2j cash,1 buah rumah taman Sempaul,1 buah banglo berdekatan dgn rumah ibu Dtk Azis Jamman,1 baris kedai dan tanah dekat Shell bernilai rm4j di Semporna,2 unit banglo diKingfisher KK,1 buah banglo diBanyan Sutra Harbour,memiliki beberapa kedai emas area sinsuran dan segama dan byk lgi perniagaannya yg kita x ketahui,selain memiliki beberapa buah restoran makanan ternama seperti Old Town diseluruh Sabah dan mini market 69 seluruh Sabah.Selain itu jg,memiliki beberapa kereta-kereta mewah seperti Lamborghini Aventador,Audi R8,Nissan Gtr,Lexus,Mercedes,Bmw dan byk lgi dan menggunkan single digit plat no,NO.2 dan semuanya dari sumber DADAH (SYABU) yg kini sangat berleluasa diseluruh Sabah,semenanjung dan jg asia.Nilai kekayaan Uppik dianggarkan mencecah nilai 1 billion. Uppik bermaharajalela ketika pemerintahan kerajaan Warisan.Mohon disiasat lebih terperinci kerana dari sumber yg sahih,cartel salah satu funder penyumbang terbesar parti Warisan Sabah.Sumber paling terdekat dan disupport sepenuhnya oleh UPPIK (cartel) adalah pegawai khas kepada MP Sepanggar,Dato Jasni Bin Muhammad yg memiliki kekayaan luar biasa dan kerap bersama Uppik berhibur di BEE KIM dan Empire.Selain itu jg,Jasni byk menerima hadiah dari cartel antaranya rumah semi-d dibelakang open universiti bernilai rm1.1j cash dan beberapa buah kereta cash seperti Toyota Superking,Rogue,Honda civic,Raptor,Cygnus,Porsche Cayenne dan menggunakan plat no semua NO 211.Siasat Jasni Muhammad maka akan ramai lgi terbongkar dan terlibat dalang dibelakang Uppik.

#KementerianDalamNegeri
#KetuaPolisNegara
#KetuaPolisSabah
#JabatanSiasatanJenayahNarkotikBukitAman

konfom ada kilang mana2 kat sabah ni.. power betul...
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,208
Paid Membership
Top Poster #4
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,208
Reaction score
655
Points
81
Dato melayu beragama islam katanya
Ingatkan apek kapir mana td


Dalang syabu terbesar di Sabah (CARTEL DADAH) nama sebenar UPPIK tapi atas sebab banyak duit dan sangat berpengaruh,dia dapat membeli surat beranak dan mendaftar kad pengenalan atas nama MASLAN bin SANI dan sekarang bergelar Dato' Seri Maslan Bin Sani.Inilah yg digelar cartel atau raja dadah di Sabah dan memiliki kekayaan sungguh luar biasa,cartel ini telah membeli rumah mewah jln batu 2 Semporna bernilai rm 2.4j cash milik kakak kepada Dtk Nasir Sakaran,1 kapal penumpang 2j cash,1 buah rumah taman Sempaul,1 buah banglo berdekatan dgn rumah ibu Dtk Azis Jamman,1 baris kedai dan tanah dekat Shell bernilai rm4j di Semporna,2 unit banglo diKingfisher KK,1 buah banglo diBanyan Sutra Harbour,memiliki beberapa kedai emas area sinsuran dan segama dan byk lgi perniagaannya yg kita x ketahui,selain memiliki beberapa buah restoran makanan ternama seperti Old Town diseluruh Sabah dan mini market 69 seluruh Sabah.Selain itu jg,memiliki beberapa kereta-kereta mewah seperti Lamborghini Aventador,Audi R8,Nissan Gtr,Lexus,Mercedes,Bmw dan byk lgi dan menggunkan single digit plat no,NO.2 dan semuanya dari sumber DADAH (SYABU) yg kini sangat berleluasa diseluruh Sabah,semenanjung dan jg asia.Nilai kekayaan Uppik dianggarkan mencecah nilai 1 billion. Uppik bermaharajalela ketika pemerintahan kerajaan Warisan.Mohon disiasat lebih terperinci kerana dari sumber yg sahih,cartel salah satu funder penyumbang terbesar parti Warisan Sabah.Sumber paling terdekat dan disupport sepenuhnya oleh UPPIK (cartel) adalah pegawai khas kepada MP Sepanggar,Dato Jasni Bin Muhammad yg memiliki kekayaan luar biasa dan kerap bersama Uppik berhibur di BEE KIM dan Empire.Selain itu jg,Jasni byk menerima hadiah dari cartel antaranya rumah semi-d dibelakang open universiti bernilai rm1.1j cash dan beberapa buah kereta cash seperti Toyota Superking,Rogue,Honda civic,Raptor,Cygnus,Porsche Cayenne dan menggunakan plat no semua NO 211.Siasat Jasni Muhammad maka akan ramai lgi terbongkar dan terlibat dalang dibelakang Uppik.

#KementerianDalamNegeri
#KetuaPolisNegara
#KetuaPolisSabah
#JabatanSiasatanJenayahNarkotikBukitAman

Gila ni..dah mcm filem dah..
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,897
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,897
Reaction score
3,796
Points
201
oz mmg dah lama mansuhkan hukuman mati

kalau org kita pi kerja ladang petik buah dia pun, jenis takde visa tu

diorang tak kejar pun, tanya elok2 dekat mana yg diorang jumpa tu.. tp tu mmg kena angkut lah

dlm detention center pun, kalau kita baca buku, boleh activity.. dorang bagi kita duit poket lagi

siap ada sesi kaunseling lagi dgn doctor pskiatrik, nak jaga tahanan ni dari ade sakit mentak ke apa

ticket flight balik pun diorang bayarkan hehe

tu beza dia dgn kita.. kalau dkt sweden norway.. guard block boleh main sukan dgn banduan lagi

diorang bab human right mmg champion lah.. kita boleh buat, asalkan income tax min 24% - 40% kot :D
kat Malaysia buat mcm ni...Banduan akan rasa dia jadi TUAN dalam penjara......usahkan nak respek Guard......org pengutip sampah pun org kita pandang rendah....rasa mereka lagi BESAR dan JADI TUAN....sebab tu pandang hina org kutip sampah..lagi lagi kalau pengutip org Bangla ke apa.....
Dato melayu beragama islam katanya
Ingatkan apek kapir mana td


Dalang syabu terbesar di Sabah (CARTEL DADAH) nama sebenar UPPIK tapi atas sebab banyak duit dan sangat berpengaruh,dia dapat membeli surat beranak dan mendaftar kad pengenalan atas nama MASLAN bin SANI dan sekarang bergelar Dato' Seri Maslan Bin Sani.Inilah yg digelar cartel atau raja dadah di Sabah dan memiliki kekayaan sungguh luar biasa,cartel ini telah membeli rumah mewah jln batu 2 Semporna bernilai rm 2.4j cash milik kakak kepada Dtk Nasir Sakaran,1 kapal penumpang 2j cash,1 buah rumah taman Sempaul,1 buah banglo berdekatan dgn rumah ibu Dtk Azis Jamman,1 baris kedai dan tanah dekat Shell bernilai rm4j di Semporna,2 unit banglo diKingfisher KK,1 buah banglo diBanyan Sutra Harbour,memiliki beberapa kedai emas area sinsuran dan segama dan byk lgi perniagaannya yg kita x ketahui,selain memiliki beberapa buah restoran makanan ternama seperti Old Town diseluruh Sabah dan mini market 69 seluruh Sabah.Selain itu jg,memiliki beberapa kereta-kereta mewah seperti Lamborghini Aventador,Audi R8,Nissan Gtr,Lexus,Mercedes,Bmw dan byk lgi dan menggunkan single digit plat no,NO.2 dan semuanya dari sumber DADAH (SYABU) yg kini sangat berleluasa diseluruh Sabah,semenanjung dan jg asia.Nilai kekayaan Uppik dianggarkan mencecah nilai 1 billion. Uppik bermaharajalela ketika pemerintahan kerajaan Warisan.Mohon disiasat lebih terperinci kerana dari sumber yg sahih,cartel salah satu funder penyumbang terbesar parti Warisan Sabah.Sumber paling terdekat dan disupport sepenuhnya oleh UPPIK (cartel) adalah pegawai khas kepada MP Sepanggar,Dato Jasni Bin Muhammad yg memiliki kekayaan luar biasa dan kerap bersama Uppik berhibur di BEE KIM dan Empire.Selain itu jg,Jasni byk menerima hadiah dari cartel antaranya rumah semi-d dibelakang open universiti bernilai rm1.1j cash dan beberapa buah kereta cash seperti Toyota Superking,Rogue,Honda civic,Raptor,Cygnus,Porsche Cayenne dan menggunakan plat no semua NO 211.Siasat Jasni Muhammad maka akan ramai lgi terbongkar dan terlibat dalang dibelakang Uppik.

#KementerianDalamNegeri
#KetuaPolisNegara
#KetuaPolisSabah
#JabatanSiasatanJenayahNarkotikBukitAman


perg muka cam...)*)(*(**&*&*&*^^&&*^%%^%^&$%^&
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register