BTC USD 65,473.7 Gold USD 2,311.07
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Rai perkahwinan anak luar nikah seperti biasa – Ustaz Azhar

akudotcom

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
51,162
Top Poster #10
Joined
Jun 17, 2007
Messages
51,162
Reaction score
6,250
Points
881
Awards
1
Rai perkahwinan anak luar nikah seperti biasa – Ustaz Azhar


Gambar hiasan.
PETALING JAYA – Pendakwah selebriti, Ustaz Azhar Idrus mengingatkan masyarakat untuk tetap meraikan perkahwinan pasangan daripada golongan anak tidak sah taraf seperti biasa tanpa perlu berselindung.

Katanya, perkahwinan mereka ini juga perlu dihebahkan agar diketahui oleh umum sepertimana disarankan dalam Islam kerana tiada istilah bernikah secara sembunyi.

“Buat macam biasa, apa yang masyarakat kata abaikan. Jangan hidup dalam bersembunyi.

“Apabila anak itu anak luar nikah, dan kemudian anak itu nak akad dan sebagainya, jangan takut beritahu dia. Berterus-terang lebih baik. Jangan bohong anak kata dia anak betul (sah taraf).


“Yang salah bukan anak, yang salah itu masyarakat yang memandang rendah pada orang lain,” katanya.

Ustaz Azhar berkata demikian bagi menjawab soalan tentang cara sebuah keluarga yang ingin meraikan perkahwinan pasangan melibatkan anak luar nikah tanpa timbul fitnah oleh masyarakat.

Menurut Ustaz Azhar, masyarakat ini sememangnya sudah terbiasa dengan sikap merasa diri betul, dan menganggap orang lain salah.

“Masalah dalam masyarkat ini adalah selalu rasa mereka yang betul, orang lain semua salah. Tak perlu layan lah kata-kata masyarakat.

“Beritahu perkara yang betul (soal perkahwinan) sama ada masyarakat luar mahu terima atau tidak, terpulang pada mereka sendiri,” pesannya. – KOSMO! ONLINE
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Back
Top
Log in Register