To Sell Rahsia Bahaya Gula dan Penawarnya Terbongkar

CG Sponsors
terbatal

Junior Member
Joined
Feb 14, 2006
Messages
56
Reaction score
0
Points
6
Baru!!! Rahsia Bahaya Gula dan Penawarnya Terbongkar"

Kajian oleh National Health & Morbidity Survey menunjukkan penyakit kencing manis (diabetes) di Malaysia merupakan salah satu penyakit kronik yang mempunyai jumlah penghidap yang tinggi, iaitu lebih kurang 8.3% daripada golongan rakyat yang berumur 30 tahun pada tahun 1996.
Peratus itu dijangka meningkat tiga kali ganda sehingga melebihi 10% daripada jumlah rakyat Malaysia pada tahun 2020 nanti (Ministry of Health Malaysia, 1996).Mungkinkah anda salah seorang yang akan melengkapi statistik ini?

Entah!!! mungkin ya... akhbar Utusan Malaysia 14 Jun 2006 melaporkan Menteri Kesihatan pada ketika itu, Datuk Dr. Chua Soi Lek berkata berdasarkan kajian oleh kementeriannya, pengambilan gula di kalangan rakyat Malaysia didapati dua tiga kali ganda lebih tinggi daripada kadar yang diperlukan, iaitu 125 miligram gula sehari berbanding keperluan yang menyihatkan sebanyak 50 miligram sehari. Secara tidak langsung ia menyumbang kepada peningkatan peratus mereka menghidap penyakit ini di negara ini.

Malah penyakit kencing manis juga boleh dikatakan sebagai ibu segala penyakit. Ini kerana penyakit kencing manis boleh menjadi punca kepada penyakit yang lebih kronik yang boleh membawa maut seperti penyakit jantung, angin ahmar, penyakit kronik ginjal, ulser kaki dan lain-lain.

Adakah badan kita perlukan gula TEBU sebagai sumber tenaga ?

Tidak !!!!! Gula adalah makanan tanpa khasiat yang paling banyak dimakan dan memudaratkan. Ia hanya menambah kalori dan akan disimpan sebagai lemak di dalam tubuh. Ia tidak langsung berzat malah akan menyingkirkan zat yang sedia ada dalam tubuh.


KINI, menampilkan satu produk baru keluaran BUMIPUTERA !!!

JUA-VIA ™​

Jua-Via ™ adalah pemanis semulajadi generasi baru kini telah muncul untuk dikomersilkan. Ekstrak Stevia Tulin yang digunakan untuk menghasilkan produk Jua-Via ™ telah melalui kajian bioteknologi di Eropah yang mengambil masa 30 tahun dan mengambil kira aspek pembaikan kualiti rasa untuk kegunaan pengguna sebagai bahan gantian kepada gula dan sebagai makanan kesihatan. Maka, lahirlah Produk Jua-Via ™.

Ianya direka bukan sahaja untuk memaniskan minuman dan menambahkan rasa sedap dalam pembuatan bahan makanan serta masakan malah secara signifikannya dapat meningkatkan taraf kesihatan dan mengawal penyakit bagi pesakit-pesakit seperti diabetes, tekanan darah tinggi, obesiti dan sebagainya. Ini adalah disebabkan oleh faktor kebaikan semula jadi yang terdapat di dalam produk ini di samping harganya yang kompetitif untuk nilai kesihatan anda.

Jua-Via ™ adalah pemanis 100% semulajadi yang mempunyai rasa manis 200 kali ganda berbanding gula. Ianya dihasilkan dari sumber semulajadi (Stevia) yang menawarkan kebaikan semulajadi yang mana tidak terdapat di dalam gula tebu, gula jagung dan pemanis sintetik lain..
Jua-Via ™ mempunyai ketulenan tinggi, tidak berbau dan dihasilkan dari daun stevia berkuali tinggi.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi :

ZACK FAZLI (010-9006767, 013-9302285)
id YM : terbatal
 
Top
Log in Register