BTC USD 59,365.9 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ragam-ragam ajen insuran

aku ada ambik prubsn baru2 ni. ejen tu kata byr 150 tiap2 bulan.dia cakap arr 300 utk elaun spital,20000 utk cacat kekal...etc.dia soh aku sain borang policy tuh.aku x baca pon sbb masa tu aku nak cepat. dia cakap dia akan call aku utk konfirmkan baru dia submit.dia kata kalau konfirm kan seb abis bulan 10 ni dpt free satu bulan.tp ari ni dah 1hb dia x call pon..aku tunggu dah lihat.

Kenapa nak tunggu dia call pulak. Kalau you tau protection tu penting, confirm je la suruh dia process. Sebabnya, kena ingat, dah approved pun belum tentu boleh claim terus. Waiting period utk Crisis Shield/Crisis Shield Plus, dan MMC nak kena tunggu.

Apa le agent hang ni, mesti dia tak keep track client dia. Hehehehe.
 
Sponsored Post

Bini aku ambik insuran, bayar dalam rm1++ sebulan. Tapi masa bini aku nak tutup plan tu sbb nak masuk plan lain, agen tu siap tutup henpon sbb masa dulu agen tu ckp, kalau tak puas hati bagitau dia, dia sendiri akan uruskan masa nak tutup plan tu. Blah la, penipu. Sampai sekarang aku kurang percaya pada agen2 ni. Sori la pada agen2 semua. Ada segelintir buat aku rasa serik dah.

Itu namanya agent yang tak reti nak buat business Takaful/Insurance.

Kalau aku la...client nak surrender policy sebab tak agree for what ever reason, lepas aku terangkan semula, dan yakinkan semula, dan pelbagai usaha aku dah buat, dia nak surrender jugak....dengan hanya 1 sms utk stop je aku akan stopkan dulu. Sebabnya?.... Persistency lost 1 case RM 1++, kena ganti dengan 15 case yang sama case size (at least)....biar le aku tak dapat business dari suffer persistency sebab orang cancel lepas free look period. Case boleh cari, persistency koyak, agent sendiri yang akan termenung nak repair....:D.

Jgn ingat agent nie semua penipu. Dalam setandan pisang, tak semuanya busuk. Then, mungkin you yang kurang bernasib baik, jumpa agent yang mcm tu. Mmg patut pun kalau surrender. Sebab later on, service koyak, lagi le you naik hangin.

Tapi, nasihat saya, kalau plan tu takafulink atau investment link, better jgn stop, sebab kalau you tak agree dengan plan tu, you boleh adjust ikut apa yang you nak. Kalau stop, dapat semula 1st premium tak pe, kalau tak dapat?..kan dah rugi. Itu tak kira lagi kalau di timpa musibah. Kalau sekali kena sakit sampai perlukan duit utk bayar bill berpuluh ribu?..tengok mcm orang ni http://www.prubsninfo.com/2008/10/testimonial.html. Kalau mcm nie punya insurance yang boleh tolong orang, you nak cancel ke?...

Bill 23K, Insurance bayar, lepas tu duduk dalam wad 13 hari, Insurance bayar lagi RM 4150. Simpanan tak usik....cuba citer sikit, kat mana ruginya amik insurance nie...
 
aku byr pakai cc.tapi ada cara lain tak..m2u ke..aku malas nak guna cc ni.

Just nak check and balance....kalau dalam insurance (Prudential)...CC = cash / cheque, bukannya credit card. Kalau credit card kod mode of payment dia CR.

So hang bayar pakai credit card ke pakai cash/cheque?
 
Just nak check and balance....kalau dalam insurance (Prudential)...CC = cash / cheque, bukannya credit card. Kalau credit card kod mode of payment dia CR.

So hang bayar pakai credit card ke pakai cash/cheque?

Aku bengang betul la ejen ni. Minggu lepas masa isi form dia kata dia akan call dulu untuk comfirmkan balik nak masuk tak pru ni. Lepas aku kata confirm baru la dia org submit. Masa aku isi tu aku percaya kat ejen ni dan bagi aku punya detail credit card tu. Mean aku nak pikir-pikir dulu. Pastu dia janji nak bagi free one month. Alih2 pagi td aku check m2u aku dah kena caj dah..apa ni..janji lain ni.#:-S#:-S...ni mesti bagi banyak masalah ni...mc belom dpt..policy pon aku tak baca abis lagi..baik aku cari ejen lain.macamana aku nak batalkan aku punya policy arr..boleh ke..boleh report kat mana arr..bank negara ke..
 
Aku bengang betul la ejen ni. Minggu lepas masa isi form dia kata dia akan call dulu untuk comfirmkan balik nak masuk tak pru ni. Lepas aku kata confirm baru la dia org submit. Masa aku isi tu aku percaya kat ejen ni dan bagi aku punya detail credit card tu. Mean aku nak pikir-pikir dulu. Pastu dia janji nak bagi free one month. Alih2 pagi td aku check m2u aku dah kena caj dah..apa ni..janji lain ni.#:-S#:-S...ni mesti bagi banyak masalah ni...mc belom dpt..policy pon aku tak baca abis lagi..baik aku cari ejen lain.macamana aku nak batalkan aku punya policy arr..boleh ke..boleh report kat mana arr..bank negara ke..

Check your PM.
 
Aku bengang betul la ejen ni. Minggu lepas masa isi form dia kata dia akan call dulu untuk comfirmkan balik nak masuk tak pru ni. Lepas aku kata confirm baru la dia org submit. Masa aku isi tu aku percaya kat ejen ni dan bagi aku punya detail credit card tu. Mean aku nak pikir-pikir dulu. Pastu dia janji nak bagi free one month. Alih2 pagi td aku check m2u aku dah kena caj dah..apa ni..janji lain ni.#:-S#:-S...ni mesti bagi banyak masalah ni...mc belom dpt..policy pon aku tak baca abis lagi..baik aku cari ejen lain.macamana aku nak batalkan aku punya policy arr..boleh ke..boleh report kat mana arr..bank negara ke..

mcm ni pun ada jugak..
 
Kalau ejen korang tak buat keje..jgn risauuuu..aku ada, sedia membantu secara percuma..

aku tak mintak duit..cuma aku mintak no kawan2..sedara-mara korang jekkk..

boleh kan?? :D

**edit tambahan: dan aku offer kat korang, every time kawan2 korang or sedara-mara yg sign-up dgn aku setahun using kredit kad, aku kasi korang RM100 setiap kepala..kalau dah 10 kepala..korang dpt RM1,000..amacam menarek takkk tawaran ni? anda mau duit???
sambil tu aku tolong korang selesaikan masalah claim korang secara percuma..:)

jgn malu2 PM aku yek...heheheh
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register