BTC USD 63,586.9 Gold USD 2,324.77
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ragam-ragam ajen insuran

Sponsored Post

setuju. x leh claim sebab skit punya hal je - satu industri insurans / takaful di salahkan.

tak leh claim dari company A - agen company B pun ambil peluang hentam co A - maklum lah org kita .... ambil peluang nak hentam je.. bukan nak tgk sebab apa x leh claim :D :D :D

salam

haris

Tu la pasal. Orang sepatutnya tengok apa solution yang ada utk perbaiki keadaan. Tengok, punca mcm mana yang tak bleh claim tu, supaya kita belajar dari situ. And next time takkan terjadi lagi perkara2 mcm tu. And orang lain (especially agent2 baru pun dapat belajar). Then sesama dapat mempertingkatkan lagi kualiti service kepada client. Baru le client akan dapat manfaat dari situ, dan dari situ la masyarakat akan percaya kepada Insurance.

p/s: Kalau sebut pasal claim nie, aku lebih rela buat claim dulu dari aku closed new case...why?...fikirkan le sendiri or PM me.
 
knapa x dapat bro, dia terlibat dalam pergaduhan, bukan dia bergaduh,

Itu mana punya punya takaful la tu, saya pun tak pasti. Tapi, kalau PRUBSN TAKAFUL...mungkin bahasa agak keterlaluan, oleh itu saya minta maaf awal2. "Commit Suicide" pun dibayar (dengan syarat policy lebih setahun), inikan pulak kes mcm sedara kita citer tu. So, fikirkan la sendiri.

Policy Prudential/PruBSN....asalkan MATI je, dapat payment for BASIC SUM ASSURED. Then benefit lain, bergantung kepada case2 yang berlaku.

Yang tak dapat under benefit Accident Death & Disablement.

Satu lagi, pasal claim ni, ada banyak tips2 yang kita amalkan. Supaya senang process claim tu.
 
Haaa, ini saya bg contoh, mungkin ada yang ragu2 dengan apa yang taip kan.. betul ke insurance/takaful nie (prudential/prubsn sahaja, yang lelain saya tak tau....check dengan respective agent) boleh claim kalau mati bunuh diri.

Nota: Bukan nak promote pasal mati bunuh diri...tapi, cuba bayangkan....kalau dah mati bunuh diri pun dibayar claim, inikan pulak mati kes2 mcm tadi tu. So, harap pembaca2 dapat menilai apa yang saya bgtau nie betul atau andaian semata2. Prinsip saya jadi agent dari dulu sampai sekarang and akan datang....TELL THE TRUTH..kalau ada bukti, tunjukkan bukti/fakta, bukan main agak2 je and tak de bukti/fakta disertakan. Pembaca sekarang cerdik. Boleh menilai dengan baik. Kepada Agent2 syarikat lain, nak percaya, percaya, tak nak percaya, i got nothing to lose.

Ini buktinya...

Claim_suicide_forumCG.jpg


Ini saya tunjuk satu je, ada banyak lagi. Tak sempat nak edit bg kecik. Kalau nak tau lebih lanjut, PM saya. Ok?
 
90% insurance kompeni kaki kenceng...

Kalau ada bukti bagus ni, boleh saya salurkan kes2 kencing ke Insurance Mediation Bereau (IMB). Tapi, kalau tak bukti, susah le IMB nak percaya.

Kalau dah 90% kaki kencing, cari le yang 10% balance tu...apa susah sangat.

Itu pandangan you terhadap insurance, and pandangan syarikat insurance pulak terhadap you adalah golongan 10% yang mmg reject insurance mentah2. So, don't bother them. Cari yang 90% yang percayakan insurance dan diorang perlukan insurance and syarikat insurance akan bantu dia di saat dia memerlukan. Nak bukti?....

http://www.prubsninfo.com/2008/10/testimonial.html

And again. Some will, Some Won't, So what?..Next...:D Peace..:)cgrock
 
Bayangkan laaa...siap dengan bukti pun masih ada orang kata insurance kencing....kalau tak de bukti, emmm, lagi laa mcm mana agaknya...tapi, saya akan cari 90% golongan yang nak insurance daripada focus kepada 10% orang yang dah terang2 reject insurance....:D

"F-orget O-ther C-ommitment U-ntil S-uccess"...FOCUS...:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register