putus or teruskan...

CG Sponsors




missanne

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2008
Messages
393
Reaction score
0
Points
10
salam semua warga CG...

erm..nk share sikit masalah anne..just nk minat pendapat n pandangan d u all..

ni problem p'tunangan anne..ane dh tunang, kalo ikut janji,paling lewat majlisnye on december hari tue..tp xjd..coz tunang anne ader masalah financial sikit..tp masalh nyer..smpai sekarang dia or family dia xde dtg pun jumpe family anne utk tgguhkan mjlis nyer..bile anne cube bncangkan bende nie ngn tunang..msti b'akhir ngn p'tengkaran..smpai anne pun dh mlas nk ckp lg..

family anne mmg dh hot jugak..yelah..bende nikah kawen nie..mcm di buat main2 plak kan..n diorang pun dh upset..n mcm marah kalo anne nk teruskan gak..( family suruh anne ptus )..pasal dlm mase yg same t'lalu byk masalah yg timbul dr pihak dia..t'masuklah kantoi dia ade kawan ngn awek lain..:mad:...

sampai ke saat nie..anne xbuat ape2 keputusan lg..tp hati anne mcm dh beku dah..coz dh marah sgt kt dia..kitorang pun dh dekat sebulan xjumpe..bukan ape,,tkut keadaan jd makin keruh..skrng ni kalo telefon..asyik nk marah2 n gaduh jek..:(..

so if this thing jd kt u all..ape yg u all buat...
 
Sponsored Post
Joined
Jan 22, 2008
Messages
5,049
Reaction score
5
Points
65
ok... pendapat aku....
beri dia masa...contohnya... 3 bulan dari skrg...
mungkin dia ada masalah financial...
apa kata cakap ngan dia... nikah jer dulu untuk selamatkan maruah keluarga awak...pastu kenduri kita buat nanti2 jer....
kalau dia betul2 dia nakkan awak atau takde pompuan lain...
dia akan berkomited.....
percayalah... lelaki yang betul bersedia utk berkahwin adalah seorang lelaki yang bertanggung jawab...
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,884
Reaction score
8,265
Points
716
kalo dia kata bab kewangan
apa kata kasi diskaun skit :">

benda baik ni afdhal dipercepat2kan :D
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
betul...kalu boleh akad nikah dulu..buat yg simple jer...
 

BizClub

Super Active Member
Joined
Dec 26, 2005
Messages
7,034
Reaction score
157
Points
78
masalah kewangan??
dalam masa yg sama ada awek lain??

pikirkan la...cam ada udang sebalik mee...tul ker dia ada masalah [email protected] dia belum puas enjoy lagi??
 

akuinsan

Active+ Member
Joined
May 26, 2008
Messages
4,839
Reaction score
4
Points
25
kalo dia kata bab kewangan
apa kata kasi diskaun skit :">

benda baik ni afdhal dipercepat2kan :D
btul2..sokong masta tomie..:D:D
kewangan ni antara punca utama gak dlm masalah nih..
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,536
Reaction score
1,765
Points
206
ok... pendapat aku....
beri dia masa...contohnya... 3 bulan dari skrg...
mungkin dia ada masalah financial...
apa kata cakap ngan dia... nikah jer dulu untuk selamatkan maruah keluarga awak...pastu kenduri kita buat nanti2 jer....
kalau dia betul2 dia nakkan awak atau takde pompuan lain...
dia akan berkomited.....
percayalah... lelaki yang betul bersedia utk berkahwin adalah seorang lelaki yang bertanggung jawab...
aku sokong cadangan nih
ajak keluarga nikah dulu
cite majlis kawin tolak tepi dulu
nnt dah ok semua baru wat majlis

tp kalo die xsetuju gak maybe ader something wrong
discuss baik2 dgn die nak atau xnak...
kalo die xnak better putuskan aje..
 

rakyat_jelata

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2008
Messages
3,387
Reaction score
131
Points
38
ni pendapat aku yek..
bab kawen n tunang ni bukan leh main2..(pernah jadi kat aku..)
kalu nak ajak berbincang pun susah..
baik tak payah..susah kalu melibatkan keluarga...
yang akan datang tu lebih baik..
bagi aku, dia sebagai lelaki kena tanggungjawab n berani dalam buat keputusan
kalu sekarang cam lalang jer..macam mana nak bina hidup..(sebab aku dah rasa)
Tuhan tu menjanjikan yang terbaik untuk setiap umatnyer..
 
Last edited:

TITANIUM

Super Active Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
6,365
Reaction score
13
Points
65
masalah kewangan??
dalam masa yg sama ada awek lain??

pikirkan la...cam ada udang sebalik mee...tul ker dia ada masalah [email protected] dia belum puas enjoy lagi??
yes...
selidik btul2 tentang perkara ni....
ckp elok2 dgn dia...
dia still nk kawin dgn anne lagi or what...
kalau betul setakat masalah financial jer...
anne patut faham dan beri dia masa dan peluang....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register