Putrajaya

CG Sponsors




NormaOmar

Junior Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
93
Reaction score
0
Points
6
Hari ini, my friend and husband datang dari Canada. Tak jumpa lebihkurang 20 tahun lebih. Ambil dia dari airport dan bawa jalan ke Putrajaya. They were very impressed tengok Putrajaya. Lepas tu bawa pergi ke Masjid Putrajaya. Okaylah. Kemudian my friend nak ke toilet. Diarahkan turun ke bawah tempat makan-makan itu. Tak kisahlah toilet jauh. Tapi dia complained dalam tanda tak da tissue. So, dah explained ke dia pakai air which is dia memang tak biasa. The worst thing bila husband dia nak keluarkan duit. He said, atm card dia boleh pakai di mana-mana. I supposed yang ada certain kod tu kot. Up to my surprised, dekat tempat makan-makan atau area situ takda atm machine. Pelik bin ajaib. Tempat yang mana ramai orang takda machine atm. Kalau tourist nak keluarkan duit mungkin susah sikit, tapi for us local nak keluarkan duit takda memanglah masalah. Apa lagi tengok makanan kat situ tempting. Kalau tak cukup duit memang parahlah. Lagi satu, my topup habis, nak reloadpun takda. Well, tempat-tempat situ patutnya kena diberi perhatian.
Ada lagike tempat yang cantik dan canggih yang takda kemudahan macam itu ya.
 
Sponsored Post

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
mm.. kt stadium besar2.. tp surau kecik:D.. tandas plak kotor..huhu
 

Gila Komik

Banned
Joined
Apr 1, 2008
Messages
24,363
Reaction score
3
Points
115
kat percint 8 ade rhb, percint 16 ade eon bank berdekatan gan palace of justice ade maybank n kat alamanda ade cimb ....

klu topup lak....

kat selera putra (nama kawasan makan2 tersebut) x silap aku ade jual topup...

baru lagi ke kat putra??
 

jay mile

Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
1,139
Reaction score
4
Points
25
kat percint 8 ade rhb, percint 16 ade eon bank berdekatan gan palace of justice ade maybank n kat alamanda ade cimb ....

klu topup lak....

kat selera putra (nama kawasan makan2 tersebut) x silap aku ade jual topup...

baru lagi ke kat putra??
pakar dlm sumer area ar..
aper bikin saner bro??
cam ader pape je kat sane..
lalalalala
:-?:-?:-?
 

NormaOmar

Junior Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
93
Reaction score
0
Points
6
kat percint 8 ade rhb, percint 16 ade eon bank berdekatan gan palace of justice ade maybank n kat alamanda ade cimb ....

klu topup lak....

kat selera putra (nama kawasan makan2 tersebut) x silap aku ade jual topup...

baru lagi ke kat putra??
No, I'm not saying at other part of Putrajaya. Tapi dekat dengan Masjid itu. Sebab ramai orang pergi makan, pergi beli cenderamata/hati. Kalau bank itu, I know dekat Petronas atau station minyak semua ada atm.
 

Gila Komik

Banned
Joined
Apr 1, 2008
Messages
24,363
Reaction score
3
Points
115
No, I'm not saying at other part of Putrajaya. Tapi dekat dengan Masjid itu. Sebab ramai orang pergi makan, pergi beli cenderamata/hati. Kalau bank itu, I know dekat Petronas atau station minyak semua ada atm.
emmm...kat situ mmg xde ler atm...

tp klu sye la kan, sye bawak duit siap2 klu nak melawat2 ni...

bkn semua tempat ade atm :D
 

Adika

Super Active Member
Joined
Jul 25, 2007
Messages
8,726
Reaction score
3
Points
65
kat percint 8 ade rhb, percint 16 ade eon bank berdekatan gan palace of justice ade maybank n kat alamanda ade cimb ....

klu topup lak....

kat selera putra (nama kawasan makan2 tersebut) x silap aku ade jual topup...

baru lagi ke kat putra??
Ko ni cite jauh la dr 1 tpt ke 1 tpt.. Tn tnh cte tpt len tuh.. cbe ko tenang tol2..:D
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Apa2 pun Putrajaya memang Indah. Aku sokong Tun Mahathir habiskan duit rakyat bina tempat tu... Kalau tak sampai bila Malaysia dok takat tu jer...
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
No, I'm not saying at other part of Putrajaya. Tapi dekat dengan Masjid itu. Sebab ramai orang pergi makan, pergi beli cenderamata/hati. Kalau bank itu, I know dekat Petronas atau station minyak semua ada atm.
Sesiapa yang berminat boleh lah bukak business kat sana... Peluang tu dah nampak kan??? :)paid:)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register