BTC USD 32,508.0 Gold USD 1,783.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Puspakom Certified kepada kenderaan NGV

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,111
Reaction score
690
Points
166
salam

pagi tadi sempat borak dan breakfast ngan owner petronas kat ayer keroh, en yusof,(bukan yg meletup tong gas ari tu), dia kata setiap kenderaan yg guna NGV akan diperiksa puspakom dan lulus (diberi sticker certified) baru leh isi ngv kat station ngv.

so nak tanya ada sapa2 yg pasang ngv dah buat benda puspakom ni?

anybodyyyy?
 
Sponsored Post

ndzul01

Active Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
1,466
Reaction score
0
Points
20
Memang dari sebelum nih ke, kena dapat puspakom certified klau tukar ke NGV? atau selepas dh meletup....?
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
takde ke atendan yng mahir utk isi ngv..cmna kes meletup tu diorang boleh isi sendiri?aku tak pahamlah..
lpas nie klau mahu isi tgk tong tu..certifiked nie org boleh buat..
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,111
Reaction score
690
Points
166
Memang dari sebelum nih ke, kena dapat puspakom certified klau tukar ke NGV? atau selepas dh meletup....?

selepas dah meletup. klau tak tak bleh isi ngv :-?#:-S
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
salam

pagi tadi sempat borak dan breakfast ngan owner petronas kat ayer keroh, en yusof,(bukan yg meletup tong gas ari tu), dia kata setiap kenderaan yg guna NGV akan diperiksa puspakom dan lulus (diberi sticker certified) baru leh isi ngv kat station ngv.

so nak tanya ada sapa2 yg pasang ngv dah buat benda puspakom ni?

anybodyyyy?

memang pun tapi macam biasa ler...MALAYSIA BOLEH....banyak tukang pasang tak ada lesen sah so depa tak buat pemeriksaan puspakom...ada runner yang uruskan tumpang lesen orang lain...kedai area kajang/bangi 90% buat macam tu

:(scam:(scam:(scam
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,111
Reaction score
690
Points
166
memang pun tapi macam biasa ler...MALAYSIA BOLEH....banyak tukang pasang tak ada lesen sah so depa tak buat pemeriksaan puspakom...ada runner yang uruskan tumpang lesen orang lain...kedai area kajang/bangi 90% buat macam tu

:(scam:(scam:(scam

tu la pasal, ramai tahu jual saje tong ngv ni tapi certified takde, senang2 je jual mahal, dulu murah, skrang mahal, yg untung nye sapa? bukan bangsa kita pun.

toke petronas ni pun tak nak ambik staff wat pemasangan ngv, sebab tak mau masalah di belakang hari ~X(
 

ADI78

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,298
Reaction score
17
Points
65
inilah malaysia ku kini....segalanya dengan duit...bila duit beraja dimata segalanya indah belaka....
hukum hakam ditolak ke tepi
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
takde ke atendan yng mahir utk isi ngv..cmna kes meletup tu diorang boleh isi sendiri?aku tak pahamlah..
lpas nie klau mahu isi tgk tong tu..certifiked nie org boleh buat..

setakat yang aku tau kes meletup melibatkan tong gas masak yang diubahsuai untuk masukkan NGV tetapi kawan aku kata walaupun jaminan tong NGV 10 tahun tapi amat-amat digalakkan tukar setiap 5 tahun...berapa lak costnya entah ler...ribu-ribu juga tu...tu rega sekarang...rega 5 tahun lagi????

~X(~X(~X(
 

underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,615
Reaction score
4,277
Points
196
antara petrol dan ngv. ngv lebih berisiko, mahal waktu pemasangan, mudah meletup
 

emasstech

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2007
Messages
3,795
Reaction score
71
Points
30
Tapi kalau setakat sticker......kacang benar la nak diciplak...huhuhuhuhuh
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register