BTC USD 48,054.9 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

push to talk( PTT)

eishen

Active+ Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
3,545
Reaction score
82
Points
30
salam sumer ...aku nk tnye n then nk tau pe die ptt 2?ape gune die???cmner nk gne???
klu spe3 yg tau share la kt cni,mungkin xramai yg tau..:)
 
Sponsored Post

jetta

Fun Poster
Joined
Oct 4, 2007
Messages
518
Reaction score
2
Points
15
PTT tu kalu tak silap, bermakna Push To Talk, kegunaannya macm kita guna 'walkie-talkie', tekan button utk berhubung dgn rakan2 dlm kumpulan PTT kita, dan setakat yg aku tahu gak, servis PTT cuma ada jika melanggan dgn Maxis..
(setakat yg aku tahu ler...)
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,994
Reaction score
194
Points
83
klu ko selalu kat pudu raye dorang punye ulat peluncas semua pakai PTT ni haha. nampak cam sonok je ah klu dengan geng2 korang kan, sebulan RM15 sehari RM1 so klu nak cuba2 tu test la amik yg sehari 2 punye test camne ok x. dienye function cam walkie talkie ah,ko set group dalam 6 org so klu ko nak ckp gan sorang 6 org dlm group tu semua leh dengar.
 

eishen

Active+ Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
3,545
Reaction score
82
Points
30
up kn skli mlm ni
ambusan ngn jetta tq 4 ur information
 

jetta

Fun Poster
Joined
Oct 4, 2007
Messages
518
Reaction score
2
Points
15
klu ko selalu kat pudu raye dorang punye ulat peluncas semua pakai PTT ni haha. nampak cam sonok je ah klu dengan geng2 korang kan, sebulan RM15 sehari RM1 so klu nak cuba2 tu test la amik yg sehari 2 punye test camne ok x. dienye function cam walkie talkie ah,ko set group dalam 6 org so klu ko nak ckp gan sorang 6 org dlm group tu semua leh dengar.

kalu kat kpg aku, geng2 'lori antu' guna la PTT ni, bila JPJ lalu, ckup sorang sound, semua geng depa nyorok dalam belukar...:D
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,994
Reaction score
194
Points
83
kalu kat kpg aku, geng2 'lori antu' guna la PTT ni, bila JPJ lalu, ckup sorang sound, semua geng depa nyorok dalam belukar...:D

haha kat kg aku pun, yg paling best JPJ depan mate die p benti tepi jalan je ekeke JPJ pun x leh wat pape....tp best ah mende ni cam gempak je time jln2 ade bunyik walkie talkie ekeke
 

pakmaun

Active+ Member
Joined
Aug 18, 2008
Messages
2,572
Reaction score
1
Points
25
even tempat yg xde line maxis pun leh ke? x leh kan? ehh ntah.. sape tau ekk
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
PTT ni bagus juga untuk beri signal kat kawan2 nak entry/exit market.
 

pyan

Fun Poster
Joined
Dec 12, 2008
Messages
211
Reaction score
0
Points
10
yer..yer..yerr..tu roger tu..ptt ni kalu ader group ok ler..best jugak beborak, 15 henget sebulan..set group antar invite member..n start.
 

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
8,668
Reaction score
224
Points
83
PTT ni bagus juga untuk beri signal kat kawan2 nak entry/exit market.

:D:D betulaaaa tu idea.. tak terpikir lak..... lagi best sebab real time punya info tu.... :):)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register