BTC USD 43,698.6 Gold USD 1,750.14
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pulau Penang : Ternakan KHINZIR di Batu Maung dihenti hujung tahun

kuhik

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
Ternakan KHINZIR di Batu Maung dihenti hujung tahun
Nov 5, 08 3:57pm

Operasi lapan ladang ternakan KHINZIR di kawasan milik Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) di Batu Maung akan dihentikan sepenuhnya hujung tahun ini.

"Ada lapan ladang dan kira-kira 800 ternakan yang terlibat. Operasi itu akan dihentikan sepenuhnya hujung tahun ini," kata Ketua Menteri, yang juga pengerusi PDC, Lim Guan Eng.

"Semua penternak akan diberi pampasan," katanya kepada pemberita di Pulau Pinang hari ini, demikian menurut Bernama.

Beliau bagaimanapun enggan menyatakan jumlah pampasan yang akan diterima setiap penternak.

Menurutnya, PDC akan mengambil semula tanah seluas 4.8 hektar yang dijadikan tapak kumbahan ternakan KHINZIR untuk dibangunkan sebagai kawasan perindustrian.

Lim berkata, kawasan milik PDC yang terletak di Batu Maung itu telah 16 tahun dijadikan tapak kumbahan bagi ternakan KHINZIR.

"Ia diberikan secara sah oleh PDC kepada penternak untuk dijadikan tapak kumbahan yang sistematik bagi ladang ternakan itu," katanya.



p/s : well, satu perkembangan yang bagus dari kerajaan Penang :)
 
Sponsored Post

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,048
Reaction score
244
Points
133
Satu kejutan yg sangat di alu2kan....
 

adar

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
Ternakan KHINZIR di Batu Maung dihenti hujung tahun
Nov 5, 08 3:57pm

Operasi lapan ladang ternakan KHINZIR di kawasan milik Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) di Batu Maung akan dihentikan sepenuhnya hujung tahun ini.

"Ada lapan ladang dan kira-kira 800 ternakan yang terlibat. Operasi itu akan dihentikan sepenuhnya hujung tahun ini," kata Ketua Menteri, yang juga pengerusi PDC, Lim Guan Eng.

"Semua penternak akan diberi pampasan," katanya kepada pemberita di Pulau Pinang hari ini, demikian menurut Bernama.

Beliau bagaimanapun enggan menyatakan jumlah pampasan yang akan diterima setiap penternak.

Menurutnya, PDC akan mengambil semula tanah seluas 4.8 hektar yang dijadikan tapak kumbahan ternakan KHINZIR untuk dibangunkan sebagai kawasan perindustrian.

Lim berkata, kawasan milik PDC yang terletak di Batu Maung itu telah 16 tahun dijadikan tapak kumbahan bagi ternakan KHINZIR.

"Ia diberikan secara sah oleh PDC kepada penternak untuk dijadikan tapak kumbahan yang sistematik bagi ladang ternakan itu," katanya.



p/s : well, satu perkembangan yang bagus dari kerajaan Penang :)

perlahan2 PP jd mcm singapura. singapura pun takder kandang b.a.b.i. depa amik dr Malaysia je.

pemimpim DAP pandai. banyak negeri melayu yg dok bela b.a.b.i jd buat pe susah2. beli je dr negeri selangor, melaka dn lain2.

bela b.a.b.i ni mencemarkan alam sekitar. PP tu kecik je. jgn PP buat keputusan nak berpisah dr malaysia sudah mcm singapura buat dulu.

aku sebenarnya takut gak gn DAP. sokong tu ada gak skit2 tp sikap prejudis ttp ada. sbb sejarah dah tertulis. apa2 pun berhati2 la. tu je.

bila agaknya org ISLAM nak jd maajoriti kat PP.
 

kuhik

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
perlahan2 PP jd mcm singapura. singapura pun takder kandang b.a.b.i. depa amik dr Malaysia je.

pemimpim DAP pandai. banyak negeri melayu yg dok bela b.a.b.i jd buat pe susah2. beli je dr negeri selangor, melaka dn lain2.

bela b.a.b.i ni mencemarkan alam sekitar. PP tu kecik je. jgn PP buat keputusan nak berpisah dr malaysia sudah mcm singapura buat dulu.

aku sebenarnya takut gak gn DAP. sokong tu ada gak skit2 tp sikap prejudis ttp ada. sbb sejarah dah tertulis. apa2 pun berhati2 la. tu je.

bila agaknya org ISLAM nak jd maajoriti kat PP.

yup, den sebagai orang PAS pun tak sedap hati jugak sebenarnya. tapi, kena amik yang mana lebih utama, menentang DAP atau menjatuhkan UMNO? well, of course menjatuhkan UMNO itu ialah lebih penting...we will deal dengan DAP later..

apa-apa pun, selagi PAS masih dengan perjuangan Islam, selagi tu den akan sokong :)
 

yid

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,795
Reaction score
5
Points
25
bila melaka nak ikut...?
 

zinedine

Banned
Joined
Jan 11, 2007
Messages
5,741
Reaction score
22
Points
65
Aku pelik la. Kenapa kerajaan UMNO-BN sejak dari dulu lagi masa memula perintah kerajaan persekutuan Malaysia tak buat satu peraturan/akta pasal ternak babii ni. Takde peraturan pun supaya penternak2 babii ni jadi penternak yg berdisiplin. Ini main tibai jer ternak babii pastu bila orang ramai merungut komplen, barulah lembab2 nak ambik tindakan. Itu pun polis FRU takut2 lagi tu nak langgar penternak babii yg hadang dgn pagar besi kandang babii (Mcm kes kat Paya Mengkuang Melaka). UMNO ada share ker? babii betul!!!!
 

adar

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
yup, den sebagai orang PAS pun tak sedap hati jugak sebenarnya. tapi, kena amik yang mana lebih utama, menentang DAP atau menjatuhkan UMNO? well, of course menjatuhkan UMNO itu ialah lebih penting...we will deal dengan DAP later..

apa-apa pun, selagi PAS masih dengan perjuangan Islam, selagi tu den akan sokong :)

yup, selagi PAS letak AL-Quran dan Sunnah ssbg pegangan, aku akan terus sokong tp kalo depa buang salah satu, aku yg pertama tenntang.

cuma aku tak berapa gemar dgn tred skrg. haru biru.penin aku kadang2. risau pun ada.

tambah2 aku dah ada anak. aku harap anak aku membesar dlm keadaan aman dan islamik.
 

VAMP

Ex-Super Mod
Paid Membership
Joined
Feb 10, 2007
Messages
10,440
Reaction score
59
Points
130
perlahan2 PP jd mcm singapura. singapura pun takder kandang b.a.b.i. depa amik dr Malaysia je.

pemimpim DAP pandai. banyak negeri melayu yg dok bela b.a.b.i jd buat pe susah2. beli je dr negeri selangor, melaka dn lain2.

bela b.a.b.i ni mencemarkan alam sekitar. PP tu kecik je. jgn PP buat keputusan nak berpisah dr malaysia sudah mcm singapura buat dulu.

aku sebenarnya takut gak gn DAP. sokong tu ada gak skit2 tp sikap prejudis ttp ada. sbb sejarah dah tertulis. apa2 pun berhati2 la. tu je.

bila agaknya org ISLAM nak jd maajoriti kat PP.

bagi aku mmg sesuai sangat la idea nie.

tp kalau nak kata PP nak berpisah dari malaysia, mungkin agak mustahil untuk skrng ni.

ape2pun yang aku nampak skrng komposisi masyarakat melayu makin lama semakin berkurang kat area pulau, suatu pemindahan terancang.
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register