BTC USD 60,202.9 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pulau Lipe Pulau Tercantik

azieta agensi

Junior Member
Joined
Dec 5, 2010
Messages
62
Reaction score
0
Points
6
http://www.youtube.com/watch?v=ojzZpmKDhM8


Azieta Agensi

Salam

Baru baru ni saya dan 2 orang kawan pergi bercuti di Pulau Lipe atau di kenali sebagai Koh Lipe. Lokasi Pulau Lipe dekat sahaja,hanya di belakang Pulau Langkawi.Tetapi dalam negara Thailand dan di laut andaman.

Apabila sampai di Koh Lipe kami amat terkejut sekali melihat air serta batu karang di sana.Airnya jernih seperti kaca dan batu karangnya pelbagai warna.Bila kami jijak kaki di pantai pula pasirnya lembut seperti kapas.Terasa seperti di Hawai pula hehehe.. .

Penduduk tetap di sana adalah orang asli laut.Mereka ini tidak mempunyai agama langsung.Tapi amat ramah sekali.Meraka juga mempunyai bahasa sendiri sampai orang Thailand sendiri tidak faham.

Perjalanan bermula dari Kuala Perlis ke Tamalang dengan bot iaitu satu daerah di selatan Thailand.Ia menganbil masa 1 jam.Kemudian kami menaiki speed bot ( bukan feri ) untuk ke Pulau Lipe.Speed bot ini mempunyai 3 buah injen 225.Bayangkan kelajuannya.Memang laju gila lah.. . perjalanan ini pula mengambil masa 2 jam ke Pulau Lipe.

Di sana siapa tak pergi snokeling memang rugi besar sebab snokeling di sana bukan 1 pulau,tetapi hampir 10 buah pulau.Saya dan 2 orang kawan hanya sempat snokeling 6 buah pulau sahaja kerana terlalu letih.Pakej snokeling di sana tidak seperti di malaysia ( ikut jam ).Syarat snokeling di sana ialah sampai kita letih baru balik hehehe.. .Kecantikan air dan batu karang tak dapat nak di luahkan dengan perkataan.Jika di luahkan juga tak sama seperti yang saya lihat di sana.Sangat cantik sahaja yang saya mampu cakap.Ikan pula yang mana ada dekat Underwaterworld Langkawi tu ada dekat sana dan bukan dalam kaca tetapi real punya.

Sebenarnya saya dari azieta agensi ( Travel agen ).Tujuan saya pergi ke sana untuk mencari lokasi baru untuk pakej syarikat saya.Kalau warga forum ini kurang percaya kepada apa yang saya ceritakan,sila lihat gambar video dari youtube yang saya telah kumpulkan untuk membuktikan cerita saya ini.

http://www.youtube.com/watch?v=Isjg7qQZzfc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ndlFTqIxPPw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=A0l7YqIVsDQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=J2ZGw8VfW50&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4cCtXZrBHSo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xq1bfeOXzPM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OYJd0ExsImM&feature=related


Pakej untuk 3 hari 2 malam ialah dewasa RM 550.00 dan kanak-kanak RM 450.00

Pakej termasuk :

1) Bot pergi balik dari Kuala Perlis ke Tamalang
2) Speed bot pergi balik dari Tamalang ke Pulau lipe
3) Penginapan 3 hari 2 malam termasuk makan pagi
4) Snokeling di 7 hingga 10 buah pulau ( syarat snokeling ialah sampai letih baru balik )

Jika anda berminat sila hubungi saya di talian 013-4185229 atau email di [email protected] . Tempahan mestilah melebihi 10 orang ke atas.Saya akan pergi bersama anda ke sana jika anda membuat tempahan melalui syarikat saya.Ini kerana saya dapat berbahasa Thailand.Saya akan bersama anda dari mula hingga anda balik.

Dalam seumur hidup anda wajib pergi ke pulau ini untuk melihat kebesaran Tuhan dengan ciptaannya.Sekian terima kasih.
 
Last edited:
Sponsored Post

arjan

Fun Poster
Joined
May 14, 2010
Messages
570
Reaction score
11
Points
15
noted ...dh tulis dlm diari cuti2 ku, terima kasih TT:)cgrock
 

phv2787

Legendary Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
15,584
Reaction score
95
Points
120
wahh...jernihnya ayaq laut..ada duit lebih br leh pi..thx for info TT...:)cgrock
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
jernih nyer ... nak kena menabung ni
 

world

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2006
Messages
5,054
Reaction score
229
Points
73
1.Makanan halal mudah dapat ker kat sana TT ?
2.Mesti kena 10 Orang ke baru boleh jalan ... ?
 

azieta agensi

Junior Member
Joined
Dec 5, 2010
Messages
62
Reaction score
0
Points
6
Makanan halal ada kat sana. 10 pax baru saya ada untung. kalau tak makan modah lah
 

azieta agensi

Junior Member
Joined
Dec 5, 2010
Messages
62
Reaction score
0
Points
6
Kalau nak tahu video youtube kat atas sekali tu saya le.. yang hitam gebu tu.... hehehehe
 

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Paid Membership
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
kena ada pasport ker tt?
xder pengalaman gi sempadan :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register