BTC USD 28,459.1 Gold USD 1,969.46
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Public Mutual Berhad - PublicMutual.com.my

Sponsored Post

mytrade

Super Active Member
Messages
7,226
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,226
Reaction score
285
Points
91
Apa benefit HLDM ni..sama mcm unit trust ke
Unit trust juga...tp bawah Hong Leong...
Sebab saya rasa dh lama dan byk dah allocate untuk Public Mutual , so nk try fund lain plak...sekarang senang, sejak ada I-Invest kat KWSP, boleh analysis dan filter kat situ je..
dulu kena cari info sendiri...

Sblm choose Hong Leong, ada juga study Kenanga fund...both Hong Leong dan Kenanga bagus tp saya choose Hong Leong Dana Makmur sbb price still below RM1.00

Public Mutual still bagus...sbb tu saya masih maintain PIDF dan PIEF...
Target by age 50, mgkin akan withdraw atau bila KLCI break previous high 1900...
Pada KLCI 1500 mata, fund saya masih gain..tp tk byk la...sbb tu even UT menurun tp distribution setiap tahun tu menjadikan unit saya bertambah.
FYI, PIDF distribute 2x setahun...

So kalau unit trust ni mmg untuk long term...10-15 years..

One of my friend, dia masuk UT around 2016-2017...last saya tgk dia gain almost 50%..
Mmg UT ni kena tgk right timing...

Masa saya join and trade stock 2007, masa tu stock tgh buat new high...ramai agent yg promote UT...terutamanya masa tu fund China Ittikal kalau tk silap baru launch....then 2008, global market crash...Public China Ittikal pada 2009 drop to -50%...ramai pelanggan yg bising dan mengamuk sbb NAV jatuh dan investment mereka negatif....tp bila market kembali pulih dan naik. Pada 2021, +150% capital gain...
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
29,526
Joined
Jan 12, 2008
Messages
29,526
Reaction score
6,151
Points
481
Awards
1
Sy masuk 17000 dlm public mutual kira² 7 tahun yg lepas..semalam tgok dalam i-invesment kwsp...jumlah keseluruhan termasuk percent yg dpt jadi 18,300 je 😂😂😂😂😂...tak ada faedah lansung join pm..baik keluar kan masuk semula dlm kwsp
tu la..aku pun masih rugi...invest guna dana KWSP....ntah bila nak naik pun tak tau...kalau dah untung tu jual je bro..tak perlu peram dah...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register