BTC USD 24,114.8 Gold USD 1,779.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Public Mutual Berhad - PublicMutual.com.my

mytrade

Super Active Member
Messages
7,200
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,200
Reaction score
273
Points
91
Still kekal dengan Public Mutual..since 2009.
PIDF dan PIEF....guna EPF melalui agent.
Both return dlm 25%....tp sayang masa drop lastyear tk dpt topupp..harapkan agent, agent plak slow..terlepas peluang untuk average down...
tp setahun lps drop lastyear, performance UT bergerak lebih pantas dari benchmark..

tp tahun ni aku dah start invest sendiri guna I Invest...dan firstime aku tukar fund lain.
saja untuk comparison..
 
Sponsored Post

mytrade

Super Active Member
Messages
7,200
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,200
Reaction score
273
Points
91
sekarang ni ramai suruh invest dalam fund global..apa pendapat tuan?
saya newbie lagi

fund yang dalam pemerhatian
1. public islamic global equity
2. public islamic US equity
3. public islamic e pioneer enterprise
4. public islamic alpha 40

apa pendapat tuan?
If EPF allowed untuk fund2 tersebut, saya dh pasti subscribe...
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
26,996
Joined
Jan 12, 2008
Messages
26,996
Reaction score
4,972
Points
261
Awards
1
mcm mana nak jual balik yg kita beli fund melalui kwsp....lepas tu nak labur lain....
 

WanAzri

Freshie
Messages
33
Joined
Oct 5, 2021
Messages
33
Reaction score
5
Points
11
Bulan depan EPF boleh keluarkan lagi sekali, harga pun tengah diskaun memang timing cantik untuk beli :cool:
 

alteregoIV

Fun Poster
Messages
758
Joined
Feb 4, 2014
Messages
758
Reaction score
62
Points
30
teruk benar public mutual sekarang ni. best untuk invest, masalah utama tak tahu how low is low? bila akan recover?
ada ke berani nak invest sekarang ni?
 

tomcat_apachee

Active+ Member
Messages
4,098
Joined
Jun 15, 2007
Messages
4,098
Reaction score
61
Points
35
teruk benar public mutual sekarang ni. best untuk invest, masalah utama tak tahu how low is low? bila akan recover?
ada ke berani nak invest sekarang ni?
Sgt teruk gila²...teman masuk Public Mutual RM17000 kekuar kwsp sekitar 6/7 tahun lepas..last week check online kat kwsp..profit seribu lebih jee...dari 17k just jadi 18k++ je..tgh fikir² nak keluar kan..utk masuk kan semula dlm epf..
 

alteregoIV

Fun Poster
Messages
758
Joined
Feb 4, 2014
Messages
758
Reaction score
62
Points
30
Sgt teruk gila²...teman masuk Public Mutual RM17000 kekuar kwsp sekitar 6/7 tahun lepas..last week check online kat kwsp..profit seribu lebih jee...dari 17k just jadi 18k++ je..tgh fikir² nak keluar kan..utk masuk kan semula dlm epf..

market tgh merah bang. merah je hampir semua
 

WanAzri

Freshie
Messages
33
Joined
Oct 5, 2021
Messages
33
Reaction score
5
Points
11
Sgt teruk gila²...teman masuk Public Mutual RM17000 kekuar kwsp sekitar 6/7 tahun lepas..last week check online kat kwsp..profit seribu lebih jee...dari 17k just jadi 18k++ je..tgh fikir² nak keluar kan..utk masuk kan semula dlm epf..
Patut kena exit dah tu. Kene review balik fund yang dah ambik tu
 

tomcat_apachee

Active+ Member
Messages
4,098
Joined
Jun 15, 2007
Messages
4,098
Reaction score
61
Points
35
Login petang tadi check profit..sama saja ciput hahaha...minggu dpn ingat nak masuk kan balik dlm acct kwsp..sblm² covid tu pernah jugak naik sampai 23% tu yg paling tinggi dah tu..tapi sbb di biarkan..terus merundum huhu
 

Attachments

  • Screenshot_20220729-101949_Chrome.jpg
    Screenshot_20220729-101949_Chrome.jpg
    125.3 KB · Views: 2
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register