Public Mutual Berhad - PublicMutual.com.my

Recommended Brokers


Joined
Aug 25, 2017
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
apakah performance fund yang baik
Assalamualaikum Tuan :) Alhamdulillah, Public Mutual banyak shariah fund yang perform. Antaranya seperti Public Islamic Asia Dividend Fund dan Public Asia Ittikal Fund. Im looking forward to meet u untuk kita discuss further tentang fund fund dan benefits yang client perolehi by investing in Public Mutual. Just contact me at +60162034367 (Fadhilah)
 
Sponsored Post

kez

Active+ Member
Joined
Mar 16, 2008
Messages
3,262
Reaction score
23
Points
25
labur di PMB investment je..100% patuh syariah..insyalla lebh dari public
dulu geng insuran/takaful jer main claim 100% syariah.. yg lain tak 100% syariah..
dah berjangkit ke industri unit trust pulak..

kalau dah dana syariah tu syariah je la. xde la 100% ke 80% ker.. :D
 

dapest

Fun Poster
Joined
Mar 10, 2010
Messages
313
Reaction score
0
Points
10
apakah performance fund yang baik
ia terpulang kepada goal yang kamu hendak capai. Di public mutual ada pelbagai fund dan tahap risiko fund semua berbeza. lebih tinggi risiko biasanya memberikan lebih pulangan tapi risiko juga tinggi. kalau kamu nak sample yg baik, kaji fund PAIF.
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,072
Reaction score
237
Points
73
Assalamualaikum Tuan :) Alhamdulillah, Public Mutual banyak shariah fund yang perform. Antaranya seperti Public Islamic Asia Dividend Fund dan Public Asia Ittikal Fund. Im looking forward to meet u untuk kita discuss further tentang fund fund dan benefits yang client perolehi by investing in Public Mutual. Just contact me at +60162034367 (Fadhilah)
ya betul..tgk matlamat..tk boleh semberono je..
so far saya local fund je...
PIDF dan PIEF...

PIDF ...return so so je tp dah nama pun dividen fund...saya rasa lebih secure sbb byk invest pada kompeni yg bg dividen...bestnya PIDF bagi dividen 2x kali setahun...

PIEF ..ekuiti fund...klu market tgh rancak naik mmg boom...

just for info...saya bukanlah regular invest even join since 2008..
cuma lebih berminat nak pullout some from EPF dan manage sendiri..
tp klu compare ROI dgn EPF...even return saya overall skrg 15%...tp klu compared to EPF yg compunded dividen...EPF lbh tinggi...EPF srg pun dah more 5% dividen dan saving is compunded...

But if saya agresively manage dan buat maintain pullout at least 3 kali setahun....since 2008 until now..my return can g 3 digit%...

spt saya cakap..matlamat saya lebih kepada to park some money outside EPF dan surrender bila reach 55 tahun...
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,072
Reaction score
237
Points
73
Index KLCI meroket..
PIEF saya October switch dari Money Market masuk balik ke PIEF...gain 8%..

saya masuk PIEF sejak 2009..tp sayang tak regular invest..On off je..pastu 2012 switch ke Money market masa dip sikit..lps index naik tk shift ke ekuiti semula smapai la October lepas baru tukar balik...

If not return mungkin dah 200-300%...
tp kena terima je la return skrg yg 60% je..

so UT ni timing kena betul dan regular topup..
masa index KLCI dip ke 1700 bulan lepas memmang chance terbaik tu..

Ura2 untuk terjah ke 2000 mata...so ada potensi untuk naik lagi 10-15%..mungkin 20%..

PIDF...not bad juga tp pun ON OFF..2017 langsung xde withdraw EPF..yg best PIDF distribution 2x setahun...
 

namza68

Freshie
Joined
Sep 26, 2017
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
Unit trust saya - Public China Ittikal Fund ... Err ok ke ni ?Saya lepaskan je kepada ejen yang uruskan ... harap dapat pulangan yang berbaloi..
 

kez

Active+ Member
Joined
Mar 16, 2008
Messages
3,262
Reaction score
23
Points
25
Unit trust saya - Public China Ittikal Fund ... Err ok ke ni ?Saya lepaskan je kepada ejen yang uruskan ... harap dapat pulangan yang berbaloi..

china ittikal ada drop skit bulan ni. dan tengah rebound.
kalau tuan invest guna epf.. boleh mintak ejen invest lg kedalam fund china ittikal untuk "average down" kan cost per unit..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register