BTC USD 23,436.7 Gold USD 1,865.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Public Gold Marketing Sdn Bhd (930830-K) - www.publicgold.com.my

Sponsored Post

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
443
Joined
Dec 24, 2009
Messages
443
Reaction score
15
Points
15
RM100 DAH BOLEH SIMPAN EMAS!

Bila sebut nak simpan emas, benda pertama muncul di fikiran kita
Orang bergaji tinggi je boleh simpan emas!

Puncanya?
Orang dulu dulu nak beli emas, akan beli barang kemas!
Paling kecil cincin emas, tu pun harga RM1000++

Jadi, fikiran kita dah dimomokkan.
Nak beli emas, wajib ada beribu ribu ringgit!
Mana yang gaji kecil, hanya mampu bermimpi!

Tapi itu dulu!

Sekarang kita ada akaun emas GAP Public Gold!
Dengan GAP, RM100 kita dah boleh beli dan simpan emas.
Setiap pembelian kita akan ditukarkan kepada gram emas berdasarkan harga emas harian.

Konsepnya mudah!
Kumpul sikit sikit, lama lama jadi bukit!

Bila jumlah gram emas terkumpul dah banyak...
Terpulang pada kita nak keluarkan emas fizikal.

Kalau takut emas fizikal hilang,
Biarkan sahaja dalam akaun emas GAP, bila nak jual atau pajak..
Boleh buat secara online melalui akaun emas GAP dan duit akan dimasukkan ke dalam akaun bank kita!

Tiada komitmen wajib beli bulan bulan!
Tiada limit berapa gram nak beli!
Tidak perlu beratur panjang di kedai emas untuk beli atau jual atau pajak emas!

Paling penting!
RM100 pun dah boleh beli emas!

Sekarang, student ke, suri rumah ke dan tak kisah siapa anda,
Asalkan anda ada duit untuk beli emas, anda boleh beli bila bila masa!

Menarik bukan?

Semoga bermanfaat.

Ridzwan Zin
Prioruty Dealer Public Gold
Pembimbing Simpanan Emas

IMG_20220303_093400_918.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
443
Joined
Dec 24, 2009
Messages
443
Reaction score
15
Points
15
RAMAI RAKYAT MALAYSIA TERTIPU DENGAN PELABURAN EMAS
.
.
Beli emas dapat dividen adalah teknik penipuan yang sering diguna pakai dalam pelaburan emas. Beli emas dengan beberapa modal. Tunggu setiap bulan duit dividen masuk. Tolong jangan percaya, ini semua satu penipuan (SCAMMER). Orang tamak memang terkena.
.
.
Untung emas yang bakal kita dapat adalah apabila beli harga rendah, jual harga tinggi. Emas tidak akan bertambah jika kita tidak beli emas. Beli emas mesti dapat emas, ini paling penting.
.
.
Ada beberapa platform di Malaysia, tapi yang paling lama adalah Public Gold (13 Tahun).
.
.
Senang dengan Public Gold sebab boleh beli serendah RM100. Boleh keluarkan emas fizikal (dinar atau gold bar). Harga pun murah. Tiada caj tersembunyi masa nak keluarkan emas, semua dinyatakan dengan jelas. Harga jual beli boleh tengok dalam website online.
.
.
Semoga bermanfaat.

Klik website saya untuk tahu lebih lanjut Pelaburan dan Simpanan Emas yang patuh Syariah.

IMG_20220304_214620_826.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
443
Joined
Dec 24, 2009
Messages
443
Reaction score
15
Points
15
NAK KUMPUL DUIT ATAU EMAS ?

Katakan 21 tahun lepas anda ada impian nak jadi jutawan. Jadi anda pun fokus kumpul hingga ada RM 1 juta dalam bank. Lepas 20 tahun anda berjaya kumpul. Namun adakah anda tahu nilai 1 juta anda telah hilang dimamah inflasi. Angkanya masih sama tetapi nilai dan kuasa belinya telah hilang dirompak inflasi.

21 tahun lepas RM 1 juta nilainya sangat besar. Boleh beli macam macam. Dulu boleh dapat 13 buah rumah. Harini mungkin hanya dapat 3 buah rumah saja dengan jumlah yang sama. 21 tahun lepas anda boleh beli 28.6kg emas dengan RM 1 juta. Harini anda hanya dapat 3.6kg emas saja. Mana hilang 25kg emas tersebut.

Sebab itu Robert T kiyosaki kata "Savers are Losers". Sebab tu orang kaya tak simpan duit yang banyak dalam bank. Mereka akan labur atau simpan dalam bentuk emas atau hartanah. Cuma kalau hartanah perlu maintenance, kena bayar cukai. Paling mudah nak simpan adalah emas.

Biasanya jika orang kumpul RM 1 juta masih tak capai lagi 1 juta selepas 20 tahun. Sebab baru kumpul rm 50 ribu dalam bank dah sibuk nak renovate rumah, tukar kereta dan macam macam lagi. Tetapi jika anda kumpul dalam bentuk emas anda akan capai matlamat anda lebih pantas. Kenapa lebih pantas?

Bayangkan nilai 1 gram emas 20 tahun lepas hanya sekitar rm 35 segram. Jika 20 tahun lepas anda kumpul emas. Katakan 20 tahun lepas anda beli 4kg emas dengan harga RM 140,000. Kemudian anda simpan. Harini anda telah menjadi jutawan tanpa perlu buat apa apa kerana nilai 4 kg emas tersebut telah meningkat menjadi RM 1 juta lebih.

Dan saya percaya nilainya akan meningkat berganda lagi 20 tahun. Anda dapat bersara dan pencen dengan tenang. Jika simpan duit 1 juta belum tentu lagi cukup kena barang semua semakin mahal. Bayangkan harga barang lagi 20 tahun. Dapat sesuatu? Pilihlah untuk jadi jutawan emas. Simpanlah emas untuk hari tua.

P/s: Beli rumah sebagai aset juga bagus, cuma rumah perlukan modal yang besar sebab tak boleh beli sikit-sikit.

Kredit: AFG

Semoga bermanfaat.

Klik website saya untuk tahu lebih lanjut Pelaburan dan Simpanan Emas yang patuh Syariah.

IMG_20220306_123034_522.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
443
Joined
Dec 24, 2009
Messages
443
Reaction score
15
Points
15
Bagaimana untuk cipta semangat dalam menyimpan emas?

Ini antara soalan yang sering ditanya kepada saya. Baiklah, saya beri pencerahan.

Untuk hadirkan semangat, kita kena beri gambaran kepada otak kita supaya otak kita akan bekerja dan berusaha ke arah tersebut.

Semangat hadir apabila kita tahu tentang perancangan.

Semangat datang apabila kita jelas tentang impian.

Semangat wujud apabila kita faham tentang target.

Tahu, faham & jelas.
Ini antara 3 Point penting untuk hadirkan rasa semangat. Jadi, ini antara contoh-contoh target yang kita boleh rancang:

Simpan emas untuk Dana Kecemasan.

Simpan emas untuk Dana Haji & Umrah.

Simpan emas untuk Dana Rumah (Deposit atau Ubahsuai)

Simpan emas untuk Pelaburan (Jangkamasa pendek atau panjang)

Dan lain lain, banyak lagi.
.

Sebenarnya apabila kita rancang, lebih mudah untuk kita faham tentang Impian & Target.

Ada orang rancang untuk pendidikan anak-anak.
Ada orang rancang untuk pergi Haji atau umrah.
Ada orang rancang untuk Dana Kecemasan.
Ada orang rancang kesemuanya.

Ketahuilah, Rancang lebih baik daripada Redah!

Bersemangat? Itu Bagus!

Rancang simpanan emas dengan Impian dan Target yang jelas.

Jom amalkan tips ini. Masih belum mula? Ambil tindakan sekarang!

Semoga bermanfaat.

Klik website saya untuk tahu lebih lanjut Pelaburan dan Simpanan Emas yang patuh Syariah.

IMG_20220307_122315_045.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
443
Joined
Dec 24, 2009
Messages
443
Reaction score
15
Points
15
Gold Bar Bunga Mas 100 gram.

Kalau beli emas, kena pegang dan tengok emas itu selalu. Lagi besar saiznya, lagi kuat auranya. Dan lagi cepat jumlahnya bertambah dalam simpanan kita. InsyaAllah.

Tapi kalau simpan duit dalam akaun bank, pantang larangnya ialah jangan tengok bakinya selalu. Lagi kerap kita tengok, lagi cepat duit itu habis.

Kalau dah bertahun-tahun simpan duit dalam akaun bank tapi asyik bocor saja, ubahlah cara. Mulakan simpanan emas sekarang.

Boleh mulakan dengan bajet serendah RM100 melalui #AkaunEmasGAP bersama Public Gold.

Paksa diri beli emas setiap bulan.

Satu hari nanti dapat keluarkan sekeping gold bar bunga mas 100 gram yang cantik ni, insyaAllah.

#TipSimpananEmas #BukuWangEmas

Simpanan emas serendah RM100?
Klik website saya untuk tahu lebih lanjut Pelaburan dan Simpanan Emas yang patuh Syariah.

IMG_20220309_101554_882.jpg


IMG_20220309_101549_318.jpg
 

tidusz

Active Member
Messages
1,824
Joined
Dec 20, 2010
Messages
1,824
Reaction score
73
Points
40
aku br berjinak2 dgn simpanan emas. x byk. br nk mula. dulu mula ms awal keje 2007. 2014 jual sbb nk beli rumah. skrg msh lg menyimpan. kumpul skit2 je. gaji pun ckp2 mkn skrg. tabungan anak2 semua convert ke emas. rs semangat bila tgk anak2 ada tabungan emas masing2. anak2 kecik lg. jd slalu tanya kenapa beli besi warna coklat berkilau utk dorg.
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
443
Joined
Dec 24, 2009
Messages
443
Reaction score
15
Points
15
Kenapa Kena Simpan Emas?

1️⃣ Secara logiknya, emas untuk disimpan bukan untuk dibelanjakan.

2️⃣ Kenaikan harga dalam tempoh yang panjang (dalam tempoh 5 tahun harga emas meningkat 35%)

3️⃣ Lagi banyak kita menyimpan, kita lebih seronok untuk tambahkan simpanan emas ini.

4️⃣ Jika ada emas, kita sayang untuk menjualnya semula.

5️⃣ Emas adalah pilihan terakhir jika kita benar² dalam kecemasan.

Semoga bermanfaat.

Klik website saya untuk tahu lebih lanjut Pelaburan dan Simpanan Emas yang patuh Syariah.

IMG_20220311_100141_139.jpg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register