BTC USD 36,015.4 Gold USD 1,842.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Public Gold Marketing Sdn Bhd (930830-K) - www.publicgold.com.my

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
NOTA EMAS

1 GRAM EMAS SEKARANG BUKAN LAGI 1 GRAM EMAS YANG DULU

Tau tak 2 Disember 2014, 7 tahun yang lepas, nilai 1 gram cuma RM140 sahaja.
Tapi 2 hari lepas, 2 Disember 2021, nilai 1 gram mencecah RM264!

Mahalnya harga emas hari ini.

YA! MEMANG MAHAL..
Sebab tu emas dipanggil precious metal.
Sebab emas sentiasa berharga tak kira masa.

Even masa harga RM140/gram pun,
Orang kita kata harga emas masa tu mahal.

Mahal itu kalau kita beli 100 gram sekali gus.
Tapi kalau kita beli 1gram sebulan, cuma sekitar RM140 ke RM264 sahaja sebulan.

Bayangkan jika kita konsisten menyimpan 1gram sebulan sejak 7 tahun lepas.
Sekarang kita dah ada 84g emas.

Sedar tak sedar, dalam menyimpan kurang dari RM300 sebulan,
Sekarang kita dah ada sekitar RM22k aset mudah cair dalam tangan.

Nampak tak kenapa bagusnya simpanan emas melalui Akaun Emas GAP?

Kalau tidak mula dari sekarang, bila lagi nak bermula?
Masa harga emas RM100++ per gram, kita tak nak mulakan simpanan emas.
Kalau ketika harga emas RM260++ per gram pun kita masih tak nak bermula...
Takkan bila harga dah melebihi RM300++ per gram baru nak bermula?

Rata-rata penyimpan emas rindu dengan harga emas 2014.🤭

Haa, macam tu...dapat sesuatu?

Tahniah kepada semua sahabat yang dah mulakan simpanan emas.
Bagi sahabat-sahabat yang belum bermula, fikir-fikirkan.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

IMG_20211204_230623_646.jpg
 
Sponsored Post

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
NOTA EMAS

TAK PAKSA? TAK JADI

Ada tiga cara menabung emas di Public Gold dan ianya adalah Patuh Syariah:

Cara Pertama
Beli, bayar sekaligus dan emas dihantar ke alamat anda.

Cara Kedua
Beli, bayar mengikut jadual selama 6 bulan dan emas dihantar ke alamat anda.

Cara Ketiga
Daftar Akaun Emas GAP, menabung serendah 1g bagi mengekalkan keaktifan akaun. Lebihan? Boleh terus peram di akaun atau minta Public Gold hantar ke alamat anda.

Nota:
Bagi emas 21.25g ke atas, boleh collect emas di cawangan Public Gold terdekat.

Best kan?
Haa, macam tu...dapat sesuatu?

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

IMG_20211207_233333_432.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
NOTA EMAS

EMAS: Antara Mitos & Hakikat

MITOS
✓ Hanya orang kaya mampu miliki emas.
✓ Cinta dunia
✓ Simpan emas untuk kaya
✓ Gadai emas orang miskin
✓ Simpan sikit kena zakat

HAKIKAT
✓ Semua orang boleh miliki emas serendah RM100
✓ Di dunia inilah tempat berbuat kebaikan untuk pahala akhirat
✓ Simpan emas untuk elak miskin dan elak meminta-minta
✓ Hanya orang ada emas boleh masuk Arrahnu untuk gadai emas
✓ Emas simpanan 85 gram baru kena zakat 2.5% setelah cukup haul & nisab untuk bantu saudara sesama Islam

Haa, macam tu...dapat sesuatu?

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

IMG_20211214_173943_129.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
NOTA EMAS

Harga Emas

Tiba-tiba, malam tadi graf harga emas menjunam ke bawah. Hari ni harga GAP Public Gold turun dari RM264/gram kepada RM261/gram, turun sebanyak RM3/gram.

Naik dan turun harga emas adalah perkara biasa sahaja. Harga emas ada kala turun dan ada kala naik.

Sebab tu jika ada individu yang menawarkan pelaburan emas yang confirm untung secara bulanan, itu adalah skim scam, cepat-cepat angkat kaki kerana jika dilayan, tak pasal-pasal anda terpengaruh. Nanti masuk angin keluar asap.

Harga emas, walau ada penurunan, ia hanya untuk jangka pendek sahaja dan untuk jangka panjang harga emas confirm akan terus naik, ia hanya persoalan masa sahaja.

Sebab itu, emas tidak sesuai untuk disimpan dalam jangka pendek, namun ia sangat sesuai untuk jangka panjang. Lagi lama disimpan, lagi tinggi nilainya.

Berikut adalah peratus prestasi harga emas untuk jangka pendek dan panjang:

06 bulan ⬇️ Jatuh 1.09%
01 tahun ⬆️ Naik 0.58%
05 tahun ⬆️ Naik 45.68%
20 tahun ⬆️ Naik 616.66%

Orang yang mula menyimpan emas 5 hingga 10 tahun lepas, hari ini mereka akan melihat sendiri berapa keuntungan yang akan diperolehi jika emas milik mereka dijual untuk dapatkan tunai.

Saat itu, mereka akan senyum melihat sendiri hasil dari menyimpan emas sudah membuahkan hasil. Jadi, jika anda ada duit yang tiada perancangan untuk digunakan dalam jangka pendek, tukarkan dalam bentuk emas kerana ia lebih kukuh, stabil, nilai meningkat dan yang lebih penting susah untuk bocor.

Haa, macam tu. Dapat sesuatu?

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

IMG_20211215_230040_237.jpg
IMG_20211215_225340_330.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
NOTA EMAS

DAPAT GAJI, BAYAR DIRI SENDIRI DULU


Hari ni gaji masuk.

Hari yang paling menggembirakan bagi yang makan gaji.

Untuk pastikan kegembiraan tu bertahan lama, bila terima duit gaji, alihkan sebahagian duit sebagai simpanan 📌PAKSA DAN LUPA, selebihnya baru dibelanjakan.

Jangan tunggu duit lebih baru nak menyimpan sebab sampai bila-bila pun tak akan ada duit lebih.

Apa yang kita belanjakan, itu membuatkan orang lain lebih kaya. Sebaliknya apa yang kita simpan, itu yang menambah kekayaan kita. Jadi bayar diri sendiri dulu sebelum membayar orang lain.

Guru-guru kewangan sarankan sekurang-kurangnya 10% daripada gaji perlu disimpan sebagai:

1. Dana kecemasan
2. Pelaburan masa depan
3. Perbelanjaan penting masa depan

Bagi penyimpan emas, sebahagian daripada 10% itu boleh digunakan untuk beli emas melalui
📍Akaun Emas GAP Public Gold atau 1 gram 1 bulan. Disiplinkan yang ini dulu.

Selebihnya terpulanglah nak letak dalam Tabung Haji atau ASB.

Nanti sedar-sedar hujung tahun, kita dah ada 12 gram. Itu bukan sahaja simpanan kalis inflasi, paling penting, ia akan jadi simpanan KALIS BOROS!

Haa, macam tu. Dapat sesuatu? Semoga bermanfaat.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

IMG_20211220_103245_928.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
NOTA EMAS

KENAPA PERLU SIMPAN EMAS SEKARANG❓

Menjadikan emas sebagai alternatif simpanan bukan lagi sesuatu yang asing. Sebagaimana yang kita tahu, HARGA EMAS MENINGKAT UNTUK JANGKA MASA PANJANG.

Ini adalah salah satu faktor yang menyebabkan logam bersinar kuning ini semakin diminati ramai.

Jadi, selain sebab harga, ada tak faktor-faktor lain yang membuatkan emas ini sesuai untuk kita jadikan simpanan❓

ADA 6 SEBAB❗❗❗
Rajin-rajinkan lah diri baca poster berikut. Membaca amalan mulia.

IMG_20211225_104808_651.jpg


IMG_20211225_104810_212.jpg


IMG_20211225_104812_214.jpg



IMG_20211225_104814_722.jpg


IMG_20211225_104815_759.jpg


IMG_20211225_104818_432.jpg


IMG_20211225_104819_845.jpg


Ridzwan Zin
Priority Dealer Public Gold

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
PERHATIAN❗

Harga EMAS Gold Accumulation Program (GAP) hari ini tidak berubah↔️, sama seperti semalam. Harga yang paling tinggi setakat ini untuk Disember 2021.

Harga hari ini: 26 Disember 2021

MYR 100 = 0.3745gram
MYR 267 = 1.0000 gram

Statistik Disember 2021
Tertinggi: RM267 (25 dan 26 Disember)
Terendah: RM261 (3, 4, 15 dan 16 Disember)

Statistik 2021
Tertinggi: RM277 (6 Januari 2021)
Terendah: RM240 (9 Mac 2021)

Harga EMAS turun dan naik setiap hari. Namun secara puratanya peningkatan harga EMAS 15% setahun.

Ini jauh lebih baik dari ASB atau Tabung Haji. Simpan untuk keperluan segera (simpanan jangka pendek) di dalam ASB atau Tabung Haji.

Untuk simpanan jangka masa panjang seperti:
1. Perkahwinan
2. Deposit Rumah Pertama
3. Pembiayaan Pendidikan Tinggi Anak-anak
4. Menunaikan Haji dan Umrah
👇
🚨SIMPANLAH DALAM BENTUK EMAS.
🚨EMAS adalah pelaburan jangka masa panjang.

Letakkan matlamat menambah gram bila menyimpan EMAS. Istiqomah dan konsisten menyimpan tanpa melihat harga.

Haa, macam tu. Dapat sesuatu? Semoga bermanfaat.

Ridzwan Zin
Priority Dealer Public Gold

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

IMG_20211226_153543.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
NOTA EMAS

WAKTU TERBAIK UNTUK SIMPAN EMAS ADALAH HARI INI❗

Waktu paling baik untuk simpan emas adalah 20 tahun lepas. Ketika harga emas cuma RM35 sahaja untuk 1 gram.

Kemudian, waktu kedua terbaik adalah selepas terima gaji setiap bulan, sebelum duit gaji habis diboroskan.

Jadi sesiapa yang dah ada akaun emas GAP tapi belum buat simpanan emas untuk bulan ini atau
yang ada perancangan untuk tambah simpanan emas, disarankan untuk tambah simpanan anda hari ini.

Pilihan hanya dua;
1. Terus tunggu dan simpan masa harga tinggi, ATAU
2. Buka akaun emas GAP dan mulakan simpanan.

Nak mula tu memang susah, siapa-siapa pun macam tu. Jika dah mula, dah ada ilmu, rasa ketagih pula untuk menyimpan emas.

Haa, macam tu. Dapat sesuatu? Semoga bermanfaat.

Ridzwan Zin
Priority Dealer Public Gold

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

IMG_20211226_231750_647.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
Apakah jangkaan untuk harga emas tahun 2022?

Berdasarkan analisis daripada Kitco, penganalisis pasaran berpendapat tahun ini kita akan menyaksikan harga emas akan naik melebihi USD2000 per OZ.

Kenaikan harga ini dijangka akan dipacu oleh dasar kewangan oleh Federal Reserved US (Fed)

Ini kerana Fed bertanggungjawab memastikan masalah inflasi yang melanda US boleh dikawal.

Sekiranya data inflasi US melebihi 5% setiap bulan maka harga emas akan menaik. Ini kerana pelabur akan mengalihkan modal mereka kepada emas dan perak.

Selain itu, pelabur juga akan memantau kesan virus covid-19 varian Omicron. Adakah Omicron mampu menjejaskan ekonomi dunia? Ini adalah salah satu faktor ketidaktentuan tahun 2022.

Apa lagi faktor yang boleh menaikkan harga emas tahun 2022?

Antaranya adalah hubungan politik di antara US dan China serta US dan Russia. Adakah berlaku perselisihan politik yang besar antara mereka tahun ini? Jika ya maka harga emas boleh naik.

Ini adalah faktor-faktor fundamental yang boleh menaikkan harga emas tahun ini.

Namun untuk penyimpan atau pelabur emas rakyat marhein seperti kita, saya nak bagi tips dan petua.

1. Kesabaran - ingat, kita invest emas untuk jangka masa panjang.

2. Konsisten - beli secara konsisten. Pastikan gram emas kita semakin bertambah sepanjang tahun, bukan berkurang. Beli dan tunggu lebih bagus daripada tunggu harga bagus baru nak beli.

3. Pengurusan wang yang mantap - sekiranya kita target nak simpan 10% income kita dalam emas, maka bila dapat income, cepat-cepat tukarkan duit tu kepada emas dan lepas tu lupakan sahaja (forgotten saving).

Sebagai contoh. Jika dapat durian runtuh seperti bonus atau naik gaji maka saya recommend kita tukar 50% daripada durian runtuh itu ke dalam bentuk emas.

3 tips ini, jika kita ikut betul-betul, InsyaAllah kita akan beruntung dengan emas 😄

Semoga bermanfaat.

Ridzwan Zin
Priority Dealer Public Gold

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini
IMG_20220108_221151_322.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
419
Joined
Dec 24, 2009
Messages
419
Reaction score
10
Points
15
PUBLIC GOLD❓

❌Public Gold tiada kaitan dengan Public Bank.

❌Public Gold tiada kaitan dengan multi level markerting.

❌Public Gold tiada kaitan dengan piramid wang.

❌Public Gold tiada kaitan dengan skim cepat kaya.

❌Public Gold tiada kaitan dengan skim pelaburan emas yang menjanjikan pulangan lumayan dalam jangkamasa yang singkat atau pulangan tetap bulanan yang akhirnya pelabur akan ditipu dan mengalami kerugian.
.

✅Tidak dinafikan Public Gold adalah syarikat emas yang sangat kukuh dan tiada rekod penipuan di mana-mana institusi perbankan.

✅Boleh mula menyimpan emas di Public Gold, lebih mudah dan selamat.

Semoga bermanfaat.

Ridzwan Zin
Priority Dealer Public Gold

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan bimbingan. Jangan risau, saya tak kenakan fee, semuanya percuma. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

IMG_20220113_230056_792.jpg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register