BTC USD 56,969.1 Gold USD 1,770.98
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Public Gold Marketing Sdn Bhd (930830-K) - www.publicgold.com.my

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Paksa Diri Untuk Menabung Emas

Jika kita seorang yang boros dan mahu menabung emas secara konsisten saya sarankan guna kaedah Easy Payment Purchase (Syariah EPP). Ini adalah salah satu kaedah yang boleh menyelamatkan wang kita dari terus habis dibelanja.

EPP bermaksud kita lock harga hari ini tapi kita bayar bulan-bulan secara ansuran. Yang bestnya, kita tetap bayar dengan harga yang sama pada masa hadapan. Harga emas yang dibeli kekal dan tetap tanpa dipengaruhi kenaikan atau penurunan harga emas selepas membuat belian. EPP boleh dilakukan selama enam bulan. Kadang-kadang, kalau ada promosi tertentu, EPP boleh dilakukan selama sepuluh bulan. Setelah bayaran habis dilakukan, emas boleh diambil di cawangan Public Gold atau dilakukan GIT iaitu dipos ke alamat rumah.

Kaedah ini mempunyai banyak kelebihan terutama bagi penyimpan emas modal rendah atau pekerja yang mendapat gaji secara bulanan. Cara ini dapat paksa diri untuk menabung.

Kita juga boleh membeli emas secara runcit bermula dengan 1 gram gold bar di cawangan Public Gold yang berhampiran untuk simpanan sendiri. Kaedah ini sangat cepat dan segala kos caj telah dimasukan di dalam harga runcit tersebut.

Mudah kan? Jom disiplinkan diri menggunakan kaedah ini untuk selamatkan wang dari dibelanja. Elak boros!

IMG_20211017_220846_078.jpg


Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
 
Sponsored Post

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
HARGA EMAS HARI INI

IMG_20211018_100547.jpg


Harga emas hari ini, 18 Oktober 2021 adalah RM261/gram. Harga masih tidak berubah👍.

Peluang untuk kita yang dah bermula, topup simpanan emas, harga hari ini masih rendah. Yang belum bermula, mulakan simpanan emas hari ini.

Jika anda berminat untuk menyimpan emas, tetapi tak tahu bagaimana untuk bermula hubungi saya.

InsyaAllah saya akan bantu untuk mula dengan cara yang betul.

🌹Hubungi saya untuk bimbingan
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Kisah 1 Dinar

Bila sebut tentang kambing mesti sinonim dengan satu dinar. Tahukah anda, ada sebuah kisah yang boleh dirungkaikan kenapa 1 dinar untuk seekor kambing?

Ada seorang sahabat Nabi s.a.w. bernama Urwah diberi satu dinar untuk membeli seekor kambing. Kemudian Urwah membeli dua ekor kambing dengan harga satu dinar. Ketika perjalanan, seorang lelaki menemuinya dan ingin membeli salah seekor kambing daripada beliau. Maka beliau menjual seekor dengan harga satu dinar.

Kejadian ini diberitahu Rasulullah s.a.w. dan mendoakan agar perniagaannya sentiasa diberkati. Kisah ini berlaku beribu-ribu tahun lepas.
Menariknya? Sehingga hari ini satu dinar masih mampu membeli seekor kambing. Satu dinar pada zaman dahulu boleh membeli seekor kambing dan hari ini masih boleh membeli seekor kambing. Tahun 2017 harga seekor kambing adalah RM800 hari ini seekor kambing RM1,100. Jika dibeli menggunakan wang kertas memerlukan wang yang lebih banyak. Tetapi jika menggunakan satu dinar nilai kuasa belinya tetap berkadar satu dinar. Dengan emas, kita kekal kaya!

Hari ini dah ada cara untuk kita membeli kambing bukan hanya seekor malah sekandang kambing. Caranya sangat mudah iaitu menabung di akaun emas GAP minimun RM100 dan keluarkan 1 dinar setelah cukup 4.25gram. Mudah, murah dan selamat bukan?

IMG_20211018_130301_171.jpg


Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

✨Akaun Emas GAP Public Gold✨

Tentu ada di kalangan kita terfikir mengenai pelaburan emas melalui bank bukan? Apa perkara yang perlu kita ketahui mengenai pelaburan emas melalui institusi bank?

Sesetengah bank tidak menawarkan emas fizikal jika melabur di dalam institusi mereka. Pihak bank hanya menyimpan emas yang dibeli dalam bentuk digital. Nilai emas yang disimpan hanya dicetak di dalam buku akaun pelaburan emas tanpa bersandarkan emas fizikal.

Maknanya, hanya boleh melihat angka nilai pelaburan anda dalam bentuk emas kertas (paper gold) tanpa dapat mengeluarkan emas fizikal di tangan. Konsep begini secara amnya adalah tidak patuh Syariah. Simpan emas dapat digit secara digital.

Tidak dinafikan ada jugak bank yang menawarkan emas fizikal. Tetapi tidak semua bank memberikan jaminan beli balik emas jenamanya. Ada juga yang membeli balik emas jenamanya tetapi bersyaratkan tak boleh buka seal, tak boleh kemek atau calar. Wah! Sedihnya… Banyak pulak songeh bila nak jual semula.

Jika anda ingin mencari pelaburan emas yang patuh syariah dan yang paling mudah, akaun simpanan Gold Accumulation Program (GAP) di Public Gold adalah yang paling mudah jika dibandingkan dengan akaun pelaburan emas di bank atau mana-mana pelaburan emas di syarikat emas yang lain.

Emas di akaun emas GAP disokong oleh simpanan emas fizikal dan disahkan patuh Syariah. Yang best lagi, Public Gold memberikan jaminan pasti beli balik emas jenamanya tak kira emas tersebut patah, kemek atau calar.

IMG_20211018_183701_939.jpg


Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Emas adalah sangat istimewa, unik dan matawang logam yang pasti bernilai sepanjang hayat. Emas tidak seperti ASBi, THaj, Unit Trust, KW$P yang memberikan pulangan setiap tahun. Jika ada tawaran untuk membeli emas dengan pulangan dividen, sila lari jauh-jauh. Itu scammer emas!

Emas tidak menjanjikan bulan dan bintang. Secara fakta pelaburan emas hanya ada peningkatan harga emas setiap tahun. Kenaikan harga emas antara 10% sehingga 15 % berbanding dividen tahunan pelaburan yang lain.

Jika ada sesiapa menjanjikan pulangan pelaburan yang tidak munasabah, cuba fikirkan keraguan dan buat pencarian sehingga anda benar-benar pasti ke mana pelaburan yang mahu anda salurkan itu. Ia berpotensi sebagai skim cepat kaya dan skim cepat miskin! Ianya modus operandi scammer untuk rolling wang kita ke cabang 'operasi rahsia' mereka.

Secara jujurnya emas tidak menjanjikan pulangan tahunan berbentuk dividen. Emas secara asasnya bergantung naik turun harga emas. Beli murah, jual harga lebih tinggi. Itu sahaja. Itu cara paling selamat dan lambat kaya, tapi jika berlaku apa pun dalam dunia ini, emas pasti kekal bernilai dan penyelamat ketika gawat.

IMG_20211018_221524_420.jpg


Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
HARGA EMAS HARI INI

IMG_20211019_112240.jpg


Harga emas hari ini, 19 Oktober 2021 adalah RM261/gram. Harga masih kekal.

Peluang untuk kita yang sudah bermula untuk topup simpanan emas. Yang masih belum bermula, mulakan simpanan emas hari ini.

Jika anda berminat untuk menyimpan emas, tetapi tak tahu bagaimana untuk bermula hubungi saya.

InsyaAllah saya akan bantu untuk mula dengan cara yang betul.

🌹Hubungi saya untuk bimbingan
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Mula simpan emas dengan cara yang betul😍

Pesanan Robert T. Kiyosaki bukan emas yang menjadikan kita kaya, tetapi yang membuatkan kita kaya ialah ILMU emas itu sendiri. Dalam apa jua cabang pelaburan sekali pun, paling penting ialah ilmu. Jika kita hanya mengharapkan nasib, itu bukanlah pelaburan sebenar tetapi perjudian.

Mulakan belian pertama dengan bajet yang kecil. Dapatkan pengalaman pertama membeli emas dan dapatkan feel memiliki emas sendiri. Jangan fikir buat untung lagi. Untung akan datang kemudian apabila sudah ada ilmu dan pengalaman.

Sentiasa ikuti perkembangan emas, pada zaman online ilmu lebih mudah dicari. Boleh juga melayari blog www.mohdzulkifli.com untuk ilmu dan perkembangan terkini tentang emas. Kalau berminat mengikuti perkembangan pasaran emas dunia, boleh membaca berita berita terkini tentang emas di www.kitco.com atau website World Gold Council (WGC) di www.gold.org. Informasi di laman web tersebut sangat penting bagi sesiapa yang berada di posisi gold investor.

Hadiri seminar tentang ilmu emas supaya kita dapat berguru dan dibimbing tentang simpanan emas. Dalam rangkaian saya iaitu G100 Network, kami menyediakan berpuluh-puluh sesi latihan dan bimbingan ilmu setiap bulan.

Dapatkan rujukan tambahan melalui pembacaan buku penulisan tentang emas kerana setiap penulis mempunyai pengalaman dan perspektif yang berbeza tentang emas. Anda boleh juga follow Mike Maloney untuk mendapatkan ilmu emas dari semasa ke semasa.

Jika saranan di atas dilaksanakan dengan baik, saya percaya anda akan dapat manfaatkan maksimum daripada simpanan dan pelaburan emas. Emas ini akan memberi impak positif terhadap kewangan kita asalkan kita berilmu. Insya Allah.
Malas nak pening-pening? Jom! Sertai saya, kita simpan emas sama-sama, kita bantu sesama kita.

IMG_20211019_113503_535.jpg


Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Perlu ke ada pendapatan gantian❓

Gaji, upah, komisyen dan sebagainya, yang kita dapat selepas kita melaksanakan tugas dipanggil 'hard-earned income'. Senang kata, ada kerja ada duit.
Takdak kerja? Takdak duit.

Pendapatan sebegini kita boleh dapat selagi kita mampu bekerja. Ini kita panggil pendapatan sementara. Katakan sesuatu terjadi pada kita contohnya kemalangan, hilang upaya, sakit kronik (nauzubillah), kita berpotensi untuk hilang pendapatan ini dengan tiba-tiba sahaja.

Mungkin hari ni, kita suka kerja kita, kita suka officemate kita, kita baik dengan bos kita. Tapi hati manusia berubah! Nama pun hati manusia.

Sedangkan nak makan apa pun kita boleh tukar fikiran sekelip mata. Tadi nak makan pizza, sampai kedai nak spagethi pula. Berapa banyak pun pendapatan hard earned tak kira lima atau enam angka sekalipun, ia bersifat sementara. Pendapatan aktif akan hilang sekelip mata pada saat kita berhenti kerja. Income kita akan terus menjadi sifar.

Maka, kita perlu ada pendapatan gantian sebagai back up.

Bagi orang yang faham, mereka akan mula mencari pendapatan gantian yang tidak akan terhenti walaupun dia sudah tak mampu bekerja lagi. Inilah kita panggil pendapatan kekal.

Tak kerja pun ada duit masuk dalam akaun setiap bulan. Siapa yang tak nak, kan?

Pendapatan ini kita sebut pendapatan pasif. Salah satu pendapatan pasif yang terbaik adalah menjadi dealer Public Gold. Sebagai dealer Public Gold, ada 10 potensi pendapatan tau. Tak tau? Roger la saya untuk penjelasan lanjut.

IMG_20211019_185003_766.jpg


Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Hakikat Duit dan Emas

🧐Saya bukan tak nak saving, saya dah cuba asyik bocor je.

🧐Saya ni bekerja, takkan nak pakai baju, kasut, handbag yang sama...nanti apa yang officemate kata?

🧐Alaaaa, saya muda lagi, nak enjoy life dulu, saya ada banyak lagi masa boleh menabung. Relax laaa.

🧐Suami saya kan ada? Dia sayang saya, dia bagi duit tiap-tiap bulan, buat apalah saya nak pening-pening fikir pasal simpanan?

Macam pernah dengar ja ayat-ayat ni kan, tapi dimana ya? Percayalah, itu semua ayat-ayat nak sedapkan hati kita sendiri ja.

Cuba kita tanya pada diri, andai satu hari kita hilang upaya dan tak mampu bekerja, andai suami dijemput kembali oleh Yang Esa, atau berubah hati, bersediakah kita?

Masalah sebenar kita dengan wang adalah kita terbiasa sukar mengawal emosi kewangan. Duit kita tak boleh kekal lama. Bila nampak ada duit dalam tabung, kita susah hati. Jiwa meronta-ronta untuk berbelanja.

Kita kerja dah lebih 2 tahun, tapi RM1000 cash pun belum ada dalam akaun...berhentilah menipu diri. Kita dengan duit memang tak ada chemistry.

Maka, kalau gagal simpan tunai, kita kena beralih kepada simpanan emas, ia lebih kekal.

Lagi petanda lain kita kena mula simpan emas ialah:

1. Bila keadaan ekonomi dan politik yang tidak menentu.
2. Nama di blacklisted/muflis/bankrupt tak boleh beli aset macam rumah, tanah, kebun etc.
3. Bila orang yang faham kewangan, pakar kewangan, dah mula bercakap tentang persiapkan simpanan emas.

Kalau anda dapati tanda-tanda ini sudah ada, silalah mulakan tabungan emas sementara masih sempat.
Nanti dulu? Itu sebenarnya alasan.
Modal takda? Itu sebenarnya masalah kecik.
Platform akaun emas GAP kan ada...

IMG_20211019_222814_485.jpg


Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu. Sila hubungi saya

Nak lihat produk Public Gold dan harganya. Klik di sini. Produk Public Gold

Nak beli produk Public Gold dengan harga lebih murah dan istimewa. Daftar dulu di sini

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
 

ridzwan zin

Fun Poster
Messages
399
Joined
Dec 24, 2009
Messages
399
Reaction score
7
Points
15
HARGA EMAS HARI INI

IMG_20211020_085302.jpg


Harga emas hari ini, 20 Oktober 2021 adalah RM261/gram. Harga masih sama sejak beberapa hari.

Anggaplah harga yang kekal ini sebagai satu peluang untuk kita mulakan simpanan emas. Yang sudah bermula, silalah topup simpanan emas anda. Konsisten untuk capai target dan matlamat👌.

Jika anda berminat untuk menyimpan emas, tetapi tak tahu bagaimana untuk bermula hubungi saya.

InsyaAllah saya akan bantu untuk mula dengan cara yang betul.

🌹Hubungi saya untuk bimbingan
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register