BTC USD 61,859.8 Gold USD 1,807.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Public Gold Marketing Sdn Bhd (930830-K) - www.publicgold.com.my

ridzwan zin

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2009
Messages
359
Reaction score
7
Points
15
PROMOSI๐Ÿคฉ

๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐— ๐—ข๐—ฆ๐—œ ๐—•๐—˜๐—ฆ๐—”๐—ฅ-๐—•๐—˜๐—ฆ๐—”๐—ฅ๐—”๐—ก ๐—ฃ๐—จ๐—•๐—Ÿ๐—œ๐—– ๐—š๐—ข๐—Ÿ๐—— ๐— ๐—”๐—Ÿ๐—”๐—ฌ๐—ฆ๐—œ๐—” SEMPENA BUSINESS CONFERENCE

Promosi ini tamat pada 20 September 2021 jam 12 tengahari.

๐Ÿญ. ๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐— ๐—ข๐—ฆ๐—œ ๐—˜๐—ฃ๐—ฃ๐Ÿญ๐Ÿฌ
๐—œ๐˜๐—ฒ๐—บ ๐—ถ๐—ป๐—ถ ๐—ฏ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ต ๐—ฑ๐—ถ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ฒ๐—ฎ๐˜€๐˜† ๐—ฝ๐—ฎ๐˜†๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐Ÿญ๐Ÿฌ ๐—ธ๐—ฎ๐—น๐—ถ:

1 dinar RM109 sebulan
5 dinar RM548 sebulan
10 dinar RM1,097 sebulan

10 gram RM 258 sebulan
20 gram RM 515 sebulan
50 gram RM 1,282 sebulan
100 gram RM 2,552 sebulan
250 gram RM 6,359 sebulan
1kg RM 25,439 sebulan

*Emas boleh dituntut sebaik sahaja tamat bayaran ke 10.
*Bayaran bulanan adalah TETAP sebaik anda lock harga.
*Bayaran pertama selewatnya 7 hari dari tarikh kita lock harga.
Promosi tamat pada hari Isnin 20 September jam 12 tengahari.



๐Ÿฎ. ๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐— ๐—ข๐—ฆ๐—œ ๐——๐—˜๐—”๐—Ÿ๐—˜๐—ฅ
Ingin menceburi dunia perniagaan emas jadilah Dealer Public Gold:

a) ๐—ก๐—ข๐—ฅ๐— ๐—”๐—Ÿ ๐——๐—˜๐—”๐—Ÿ๐—˜๐—ฅ
Beli emas GAP RM5,000 atau;

Beli emas pilihan anda berharga RM5,000 (boleh EPP) sama ada GoldBar, Dinar atau Silver atau;

Beli RM2,500 barang kemas 916 di PG Jewel atau;

Beli RM3,000 barang kemas 750 di Aurora Italia.

b) ๐—ฃ๐—ฅ๐—œ๐—ข๐—ฅ๐—œ๐—ง๐—ฌ ๐——๐—˜๐—”๐—Ÿ๐—˜๐—ฅ
Beli emas GAP RM10,000 atau;

Beli emas pilihan anda berharga RM10,000 (boleh EPP) sama ada GoldBar, Dinar atau Silver atau;

Beli RM5,000 barang kemas 916 di PG Jewel atau;

Beli RM5,000 barang kemas 750 di Aurora Italia.

*Syarat tambahan menjadi Dealer perlu disertakan Wealth Card (0.5 gram emas).
*Promosi ini sehingga 20 September 2021 jam 12 tengahari.
*Latihan dan bimbingan khas untuk dealer juga disediakan.

๐—จ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐—ถ๐—ป๐—ณ๐—ผ ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ท๐˜‚๐˜: KLIK
 

Attachments

  • FB_IMG_1631975634225.jpg
    FB_IMG_1631975634225.jpg
    102.9 KB · Views: 0
  • FB_IMG_1631975637029.jpg
    FB_IMG_1631975637029.jpg
    115.3 KB · Views: 0
  • FB_IMG_1631975639600.jpg
    FB_IMG_1631975639600.jpg
    126.5 KB · Views: 0
  • FB_IMG_1631975641918.jpg
    FB_IMG_1631975641918.jpg
    123.8 KB · Views: 0
  • FB_IMG_1631975645108.jpg
    FB_IMG_1631975645108.jpg
    115.7 KB · Views: 0
  • FB_IMG_1631975647496.jpg
    FB_IMG_1631975647496.jpg
    115.7 KB · Views: 0
Sponsored Post

ridzwan zin

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2009
Messages
359
Reaction score
7
Points
15
Saya baru baca thread ni page 1-5...
(Update-saya dah baca habis dari page 1)

Gini rupanya alkisah di dalam thread ni...
Takpa saya timbulkan balik thread ni, apa nak malu saya cuma nak berkongsi benda baik & ilmu emas sikit2 yang saya tahu...

Terlebih dahulu, salam salute & respect saya kepada sahabat2 otai2 emas yang ada kat CG ni๐Ÿ‘๐Ÿ’ช.

Untuk makluman semua, Public Gold memang tengah trending & hot sekarang ni.
Fakta:
1. 2008 hingga 2020 *customer PG hanya 200 ribu orang.
2. 2020 hingga hari ini customer PG sudah melebihi 600 ribu orang. Peningkatan ketara sebanyak 400 ribu orang dalam masa satu tahun. (Ya dalam masa satu tahun sepanjang pandemik Covid-19)
*customer PG: yang ada PG Kod

ILMU EMAS๐Ÿ˜
Sebab? Ramai dah celik emas dan ada ilmu mengenai emas.
 
Last edited:

ridzwan zin

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2009
Messages
359
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

ASB, Tabung Haji atau Emas?
Ia bergantung pergerakan sebenar harga emas. Ada tahun harga emas naik sampai 30%, dan juga turun sampai 28%. Kalau untuk jangka panjang, simpan emas lebih untung.

Purata kenaikan harga emas sekitar 10% setahun sejak 20 tahun lalu. Lepas tolak kos spread & zakat, untung sekitar 8% hingga 10%.

Tabung Haji (5%), ASB (5.5% lepas tolak zakat 2.5%). Ianya semakin menurun dari tahun ke tahun. Belum tolak inflasi 4%.

IMG_20210919_222737.jpg

Penting: Setiap instrumen kewangan mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri.​

Pelaburan Jangka Panjang
Untuk jangka panjang (minimum 2 tahun), simpan emas lebih berbaloi berbanding Tabung Haji (TH) atau ASB. Harga emas confirm naik dalam jangka panjang disebabkan nilai duit kertas sentiasa merosot akibat inflasi dan kejatuhan matawang. Ditambah pula prestasi ASB dan TH kian merosot dari tahun ke tahun.

Aset yang bagus untuk simpanan jangka panjang ialah ASET FIZIKAL seperti emas (dan perak), hartanah ataupun tanah yang diusahakan.

Simpanan di TH atau ASB hanya sesuai untuk simpanan kecemasan (berjumlah 3 bulan gaji) atau duit yang nak digunakan dalam jangka waktu terdekat sahaja. Selebihnya simpanlah dalam bentuk emas dan hartanah.

IMG_20210919_222844.jpg


Harga emas naik secara purata 11.25% sejak 2001 (dalam USD). Menurut pakar kewangan Tuan Azizi Ali, kadar keuntungan 10% +/- itu dianggap satu pulangan bagus untuk pelaburan.

Masa terbaik beli emas adalah 10 tahun lalu.
Waktu kedua terbaik ialah sekarang! Mulakan
simpanan emas anda hari ini. KLIK
 
Last edited:

ridzwan zin

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2009
Messages
359
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Harga Emas Akan Sentiasa Naik?

Tak ada jaminan. Harga emas ada turun naik dalam jangka pendek, tapi boleh dikatakan harga emas CONFIRM sentiasa naik dalam jangka panjang disebabkan kuasa beli duit kertas sentiasa susut.

Penurunan kuasa beli duit kertas itulah yang menyebabkan harga barang naik dalam jangka panjang, sama ada barang keperluan, rumah, tanah, apatah lagi emas! Kesannya, kita terpaksa bayar duit yang lebih banyak untuk dapatkan barang yang sama dalam jangka panjang!

Kalau nak beli emas, guna duit yang agak-agak tak pakai sekurang-kurangnya dalam tempoh 2 TAHUN. Untuk jangka panjang, tak perlu bimbang tentang harga. Ia confirm naik, cuma ia tentang persoalan masa sahaja.

IMG_20210920_222833.jpg


Fakta
Harga emas naik 400% dalam 10 tahun. Selepas berlaku kejatuhan dari 2013 hingga 2015, harga emas mulai trend menaik
sejak 2016.

Ia peluang yang baik untuk membeli. Pasca Covid-19, harga emas dijangka lebih tinggi disebabkan ekonomi tidak stabil!
Mulakan simpanan emas sekarang. KLIK
 

ridzwan zin

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2009
Messages
359
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Berapa bajet minimum beli emas?

Di Public Gold, sahabat semua boleh mula dengan modal serendah RM100. Ya seratus ringgit.

Petua untuk bermula
Mulakan dulu simpanan emas walaupun RM100 atau pun 1 gram melalui Akaun Emas GAP. Bila sudah bermula, sahabat semua akan
lebih mudah faham ilmu emas, dan lebih faham "mahal murah" harga emas kerana sudah ada benchmark harga tersendiri.
Sahabat semua hanya tukar duit kepada emas, dan anggap ia sebagai permulaan proses untuk belajar. KLIK untuk info lanjut.

IMG_20210921_205533.jpg
 

ridzwan zin

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2009
Messages
359
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Apa untungnya simpan emas?

1. Elak kebocoran simpanan.
Kerja bertahun-tahun, tetapi tidak ada wang simpanan yang cukup. Bila mula simpan emas dan faham ilmu emas, wang simpanan bertambah di luar jangkaan!
Ini testimoni majoriti penyimpan emas. Emas adalah "ubat mujarab" bagi menyelesaikan masalah kebocoran simpanan.

2. Kekayaan bertahan ketika gawat.
Semua harta akan tergugat jika tergugatnya ekonomi ataupun politik, KECUALI EMAS. Jika berlaku krisis ekonomi, nilai ringgit (RM) jatuh, berlaku peperangan, bahkan kalau harta dibekukan oleh kerajaan sekalipun, emas
masih selamat.
Nilai emas dipegang kukuh oleh berat dan ketulenan emas itu sendiri tanpa perlu jaminan sesiapa. Orang bangkrup pun boleh simpan emas. Selagi emas ada di tangan kita, InsyaAllah.

3. Selamat dari penyusutan kuasa beli.
Simpan emas, tak perlu risau kenaikan harga barang (inflasi) dalam jangka panjang disebabkan emas mengekalkan KUASA BELI SEPANJANG ZAMAN. Sedangkan duit kertas, kuasa belinya confirm susut dari tahun ke tahun.

Sahabat semua, bolehlah buat kira2 untuk alihkan sebahagian simpanan wang kepada simpanan emas. Nak?
 

ridzwan zin

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2009
Messages
359
Reaction score
7
Points
15
HARGA EMAS HARI INI

IMG_20210923_080040.jpg


Boleh mulakan simpanan emas dalam Akaun Emas GAP. Harga hari ini 23 Sept 2021 adalah RM262/gram.

๐ŸšจDaftar akaun percuma
๐ŸšจTak ada yuran tahunan
๐ŸšจTak wajib simpan setiap bulan
๐ŸšจTopup gram emas anda bila-bila masa serendah RM100

Hubungi saya untuk bimbingan.
 

ridzwan zin

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2009
Messages
359
Reaction score
7
Points
15
NOTA EMAS

Emas Kekal Kuasa Beli
Zaman Nabi Muhammad s.a.w, seekor kambing boleh dibeli dengan syiling emas 1 dinar (berat 4.25 gram, ketulenan 999.9). Hari ini, harga 1 dinar juga masih relevan untuk beli seekor kambing. Emas mengekalkan kuasa belinya selama 1,400 tahun. Berbeza dengan duit kertas; tahun 1980-an dulu, duit 50 sen cukup untuk budak sekolah makan kenyang di sekolah. Tapi hari ni RM2.00 sehari pun belum tentu cukup! Ini bukti duit kertas sentiasa susut kuasa belinya. Emas selamat dari kesan inflasi.

FB_IMG_1632414566632.jpg


Petua Disiplinkan Diri Menyimpan Wang
Asas membina kesenangan ialah menyimpan sebahagian pendapatan secara berdisiplin setiap bulan. Siapa tidak menyimpan, sampai bila-bila pun dia tidak akan senang. Emas boleh dijadikan salah satu cara berkesan untuk mendisiplinkan diri menyimpan, dan mengelakkan simpanan itu daripada bocor dibelanjakan dengan mudah. Emas bukan sekadar kalis inflasi, tetapi ia juga KALIS BOROS!

Jadi, mulakan simpanan emas anda sekarang!
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register