Public Gold Marketing Sdn Bhd (930830-K) - www.publicgold.com.my

CG Sponsors




fairyking

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2012
Messages
237
Reaction score
25
Points
25
Promosi Bulan Oktober - Disember

KEMPEN BELI & MENANG !

Dengan pembelian mana-mana produk Public Gold dengan minimum sebanyak RM10k dalam satu resit, anda layak untuk satu penyertaan Lucky Draw. Menangi percutian ke Turki dan hadiah-hadiah lain dalam bentuk Emas dan Perak.

TEMPOH KEMPEN : 1 OKTOBER – 31 DISEMBER 2015

Lebih banyak anda beli, lebih banyak peluang untuk dimenangi!

sms/whatsapp: 019-352 0178 untuk pembelian/pendaftaran.

https://harishalim.files.wordpress.com/2015/09/okt-promosi.jpg
 
Sponsored Post

fairyking

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2012
Messages
237
Reaction score
25
Points
25
New Daily Limit for 3rd Party Transfer via Maybank2u

Effective from 3rd October 2015, the daily transfer limit for 3rd Party Transfer via Maybank2u is increased from RM10,000 to RM30,000.

By default, customers can only transfer RM3,000 per day. However, you may change the limit up to RM30,000 at Transaction Limit Maintenance (Home > Accounts & Banking > Transfers > Transaction Limit Maintenance).


Jadi, sesiapa yang nak jadi Normal Dealer Public Gold (layak dengan belian RM30k) dah senang untuk transfer 1 kali sahaja melalui Maybank2u. =D>
 

fairyking

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2012
Messages
237
Reaction score
25
Points
25
Koleksi 0.5 gram Public Gold

Kepada semua tidak kira anda adalah pengumpul emas atau tidak, Public Gold kini telah mengeluarkan koleksi terbaru 0.5 gram iaitu :

1. Public Gold Museum
2. Penang Street Art – Kids on Bicycle
3. Penang Street Art – Skippy the Cat

Harga sekeping 0.5gram adalah RM110
(rujuk harga terkini di www.publicgold.com.my)








TRIVIA

Kids on Bicycle & Skippy the Cat
Koleksi ini adalah berdasarkan lukisan mural yang sebenar dan boleh dilihat di Lebuh Armenian, Georgetown, Pulau Pinang. Pelukis yang bertanggungjawab menukar dinding bangunan Georgetown kepada hasil seni ini ialah Ernest Zacharevic yang berasal dari Lithuania.





Public Gold Museum
Koleksi ini berlatar belakangkan bangunan Muzium Public Gold yang beralamat di No.95, Lebuh Bishop, Pulau Pinang.

 

denden

Junior Member
Joined
Mar 16, 2015
Messages
51
Reaction score
0
Points
6
salam semua
nak tanya sikit berkenaan PG ni
berbaloi ke kalau kite beli 1g ?
ingt nk start menyimpan 1g per month ..

kalau mcm harga pulak,bile time sesuai untuk beli ?
bnyk tgk kt group fb . jual 1g = RM173
tp if refer to PG web,harga emas dah jatuh kpd RM168 per 1g
ada sapa boleh explain ?
newbies cuba nk belajar
 

fairyking

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2012
Messages
237
Reaction score
25
Points
25
salam semua
nak tanya sikit berkenaan PG ni
berbaloi ke kalau kite beli 1g ?
ingt nk start menyimpan 1g per month ..

kalau mcm harga pulak,bile time sesuai untuk beli ?
bnyk tgk kt group fb . jual 1g = RM173
tp if refer to PG web,harga emas dah jatuh kpd RM168 per 1g
ada sapa boleh explain ?
newbies cuba nk belajar
Beli emas apa pun berbaloi. tambah2 kalau
1. Tinggi permintaan
2. Senang beli/jual.
3. Stok banyak dan senang dapat

Harga emas walaupun jatuh ke 16x, tapi nak jual 17x senang2 je, sebab semua akur, 17x punya harga masih lagi kategori murah. Dan tak mustahil akan melonjak lagi. Cuma tak tahu bila je.

Nak detail, boleh PM saya.
 

fairyking

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2012
Messages
237
Reaction score
25
Points
25
Public Gold Partners Pos Ar-Rahnu To Provide Additional Gold Trading Channels
KUALA LUMPUR, Nov 2 (Bernama) -- Physical gold trading company Public Gold Group has formed a partnership with Pos (M) Bhd's fully-owned subsidiary Pos ArRahnu to provide additional channels for the public to conveniently trade Public Gold physical products throughout Malaysia, starting today.

In a statement today, Public Gold said the partnership would allow Public Gold's members to purchase all types of Public Gold products of Au 999.9 purity, ranging from 0.5 gramme to 250 gramme gold bars and half Dinar to 10 Dinar wafers, from any Pos ArRahnu outlet nationwide.

The high quality gold products are accredited by the internationally recognised London Bullion Market Association (LBMA) and all Public Gold products are exempted from the Goods and Services Tax in Malaysia, it said.

"In response to an increase in market demand for investment precious metals, we see the need to open up more product distribution channels for public convenience to encourage them to keep physical gold for a brighter and secure future, which ultimately leads to a wealthier nation," Executive Chairman Datuk Wira Louis Ng said.

Established in 2008, Public Gold currently has 18 branches accross Malaysia and Singapore, while Pos ArRahnu, with 65 outlets nationwide, has been in the gold trade since July 2012.

-- BERNAMA
 

fairyking

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2012
Messages
237
Reaction score
25
Points
25
Pos Ar-Rahnu Akan Membayar RM1 Bilion Pembiayaan Bagi Perniagaan Ar-Rahnu

KUALA LUMPUR, 13 Nov (Bernama) -- Pos Malaysia Bhd menjangkakan anak syarikat milik penuhnya, Pos Ar-Rahnu Sdn Bhd, akan membayar RM1 bilion bagi membiayai perniagaan pajak gadai Islam (Ar-Rahnu) pada 2018.

Ar-Rahnu adalah sistem pajak gadai berlandaskan syariah bagi pinjaman bercagar jangka pendek.

Ketua Pegawai Eksekutif, Datuk Mohd Shukrie Mohd Salleh berkata sejak ia bermula pada Jun 2012 hingga 31 Okt, 2015, Pos Ar-Rahnu telah membayar lebih daripada RM700 juta pembiayaan kepada lebih 100,000 pelanggan termasuk warga asing.

"Ketika ini, kami mempunyai 65 outlet Ar-Rahnu di seluruh negara menawarkan produk emas pelaburan," katanya kepada pemberita selepas pengumuman kerjasama dengan syarikat perdagangan emas fizikal, Public Gold Group, di sini hari ini.

Beliau berkata kerjasama itu didorong permintaan pasaran yang semakin meningkat bagi pelaburan logam berharga.

"Kami melihat keperluan untuk membuka lebih banyak saluran pengagihan produk bagi kemudahan orang ramai, untuk menggalakkan mereka menyimpan emas fizikal bagi masa depan yang lebih terjamin.

"Selain penjualan produk emas, Pos Ar-Rahnu juga memulakan perniagaan belian semula emas terpakai, menawarkan margin lebih daripada 90 peratus bagi pembelian mana-mana emas dan barang kemas terpakai, dinar atau jongkong emas," katanya.

Pos Malaysia turut menyasarkan segmen perniagaan Ar-Rahnu menyumbang antara RM25 juta dan RM30 juta kepada pendapatan keseluruhannya bagi tahun kewangan akan datang.

-- BERNAMA
 

PeRtZ

Active+ Member
Joined
Mar 10, 2013
Messages
3,927
Reaction score
23
Points
25
Promosi 2016:Siapa nak jadi dealer emas UEG (PUBLICGOLD)

Cara Daftarkan

Laman web
https://uegnetwork.com
Klik member area login tu
Klik register new account
Masukkan no id UEG000586
Masukkan email
Cipta password
Isi semua butir
Klik register

Lepas tu maklum saya. Saya bantu aktifkan


PROMOSI MERIAH AWAL TAHUN 2016

# UEG Network adalah Uncang Emas Fine Gold. Syarikat ini menyediakan produk Emas PUBLICGOLD dari 1gram hingga 250gram serta bar Perak secara ' Ready Stok '.
Dengan pembelian 1 Dinar 4.25gram 24k 999.9, Tuan Puan secara automatik menjadi Rakan Niaga Jemaah UEG Network (Basic Dealer). Yuran Tiada.
# Rebut Peluang, Jom Simpan Emas dan Mulakan Perniagaan Bersama UEG Network.
Tuan/Puan boleh hubungi 0127327619 (UEG000586) atau layari laman web https://uegnetwork.com
 
Sponsored Post
Top
Log in Register