PUBEL BEDFORD CAPITAL, sape yang tahu pasal ni erk?? Tumpang tanya jer :-P

Recommended Brokers


fazwan

Fun Poster
Joined
Feb 14, 2011
Messages
262
Reaction score
6
Points
15
Salam..

Erm kawan just nak dapat maklumat skit pasal ni, sbb ada org offer kawan jadi agent utk pubel bedford capital ni... tugas kawan adalah carik sesape saje yang perlukan dana untuk run projek diorang, dana yang akan diberi adalah paling minimun ialah RM satu juta, takleh kurang, pinjaman yang akan di bagi adalah secara berperingkat mengikut perjalanan projek tersebut dan tidak akan dikenakan sebarang interest, tak taulah plak mcm mana pubel ni dapat untung, mungkin dia ikat kontrak jadi share partner untung share sesame dlm beberapa tahun, tu kawan agaklah.. tapi kawan perlukan maklumat yang lebih lanjut pasal kompeni ni.. sesape bleh tolong cecitekan tak.???. erm kawan rase ni alamat web dia www.al-pubely.com/funds.htm sesape ada maklumat bleh tolong kawan erk, please :p
 
Sponsored Post

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
hati2 jelah,cuma aku pelik duit banyak tapi web hancur
 

emping

Junior Member
Joined
Jul 23, 2006
Messages
88
Reaction score
0
Points
6
bru balik dr BNM, JB..diorg tau pasal ni tp dr segi pendapat,klu boleh elakkan la..myb company wujud tp dicurigai..itu sahaja yg dapat sy bgtau:D
pasal sy yg apply gak, dh dapat surat nak kata bole backup projek, tp nak dapatkan tu yg takut kantoi dan komisen burn.
alasan proposal kita tak cukup kuat, so tak berani nak commit~X(
 

yuppies

Freshie
Joined
Jun 22, 2006
Messages
18
Reaction score
0
Points
3
wa pun ada pi pejabat dia di melaka ni dan jumpe salah sorang orang dia. pergi pun atas urusan nak jual lesen kelas A. yang gempaknya loan dia 100 juta keatas takleh kurang dan dia bagi komisyen kalau sape2 yang kita bawak tu loan dia lulus. tapi seperti yang saudara cakap webiste dia hancur. besok loan kemana komisyen kemana tu satu hal... takut orang yang nak buat loan tu carik kita dan salahkan kita pulak. wa akan try dapatkan maklumat dari ssm utk dapatkan maklumat kompeni dia...dekat situ nanti dapat tahu audit report dan bagai semua
 

fazwan

Fun Poster
Joined
Feb 14, 2011
Messages
262
Reaction score
6
Points
15
erm betul tu, yg kita tahu, member yang ajak join tu dia akan bg loan minimun 1 juta paling minimum, untuk projek projek mcm nak wat jalan. perumahan atau yang memerlukan modal, and loan yang dibagi tu tak dikenekan sebarang interest.. tp perkongsian untung secara kontrak.. tu jelah yang kita tau..
 

kite8286

Freshie
Joined
May 22, 2008
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Maklumat pasal Pubel Bedford Capital Ltd

Dato Mohamad Zahari Al Pubely,
Asset Chancellor,
Level 9(F), Main Office Tower,
Financial Park Complex, Jalan Merdeka,Labuan..

Sebagai project funder utk Distinct Glory Sdn Bhd, yg sign MOU dgn Pristine Oil Capital pd 28 Jul 2011 untuk projek Melaka Oil Storage Terminal..
Ni gambar dato zahari al pubely..

http://2.bp.blogspot.com/-sWO7r1uXWkg/Tj4YVET1S6I/AAAAAAAAAME/znkt-35MMhU/s1600/DSC_0071_2.jpg

Sape yang teror, tolong siasat & bg maklumat lanjut
 

drzairie

Active Member
Joined
Dec 18, 2007
Messages
2,097
Reaction score
9
Points
30
den dah poie melako jumpo ngan en nizam..submitt project proposal..semaso penerangannyo semuo cantik..bilo bukak web site den terbaco plak ado klausa mengatokan orang diorang akan masuk syarikat jadi pengarah...ekuity syarikat diorang pogang minima 30%..dahlah kito pinjam..katolah 100 juta..dio top up 30% jadi 130 juto..lopeh tu masuk kedalam syarikat..pogang lagi 30%..raso rasonyo apo yang kito tinggal...? Diorang makan daging masak kari...kito robus tulang buek sup ajolah.....
 

Ujang888

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2009
Messages
153
Reaction score
0
Points
10
maybe korang deal dengan orang tengah yang melecehkan keadaan.
Not the right person in charge.

Ko pegi kt ofis dato zahari kt batu caves kalo xsilap.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register