PTPTN - Pertanyaan & Pembayaran Khas Warga CG! (Tawaran Rundingan Balik )

CG Sponsors




Pak Awang

Fun Poster
Joined
May 20, 2013
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
UP..selamat pgi. siapa nk check baki dan pertanyaan blh wasap..jom2
 
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,164
Reaction score
809
Points
176
salam tt.. tok nak tanya.. tt blh semak tak sama ada org tu blacklist ke tak.. sbb ada kawan tok dia bayar bulan2 melalui potongan gaji.. tp masa nak apply loan tak aprove sbb ptptn blacklist..
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,798
Reaction score
136
Points
83
Takut potong gaji tu minima je. Klu bkn ujrah berapa tahun skali akan ade peningkatan. Contoh tahun pertama kedua kene bayar rm200, tahun ke 3 da nak kene bayar rm300 tp klu kwn tu still bayar rm200 klu setahun dah ade tunggakkan rm1200 tu. Member aku ramai kene mcm tu sbb bayar tak ikut jadual.
 

Pak Awang

Fun Poster
Joined
May 20, 2013
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
salam tt.. tok nak tanya.. tt blh semak tak sama ada org tu blacklist ke tak.. sbb ada kawan tok dia bayar bulan2 melalui potongan gaji.. tp masa nak apply loan tak aprove sbb ptptn blacklist..


maaf, lmbt reply.. untuk semak tunggakan boleh wasap den.. kalo CCRIS kene rujuk BNM:)cgrock
 

Pak Awang

Fun Poster
Joined
May 20, 2013
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
Takut potong gaji tu minima je. Klu bkn ujrah berapa tahun skali akan ade peningkatan. Contoh tahun pertama kedua kene bayar rm200, tahun ke 3 da nak kene bayar rm300 tp klu kwn tu still bayar rm200 klu setahun dah ade tunggakkan rm1200 tu. Member aku ramai kene mcm tu sbb bayar tak ikut jadual.
maf lmbt reply. sbb tu kita suggestkan tukar ujrah. bulanan FIX. jika konv mmg bulanan lain2.. wasap den nak semak.
 

Epal10

Active Member
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,182
Reaction score
35
Points
40
Nie nak tanya sebelum settle ptptn nie
Sekarang saya direct debit potongan 10%
Andai saya bayar separuh dari pinjaman, sy dpt 10%
Pastu saya bayar full settlement, saya dapat lagi 20% k?
 

Pak Awang

Fun Poster
Joined
May 20, 2013
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
Nie nak tanya sebelum settle ptptn nie
Sekarang saya direct debit potongan 10%
Andai saya bayar separuh dari pinjaman, sy dpt 10%
Pastu saya bayar full settlement, saya dapat lagi 20% k?
dapat tuan, mohon wasap saya untuk dapatkan baki terperinci.. klik link dibawah:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register