PTPTN - Pertanyaan & Pembayaran Khas Warga CG! (Tawaran Rundingan Balik )

Recommended Brokers


Pak Awang

Fun Poster
Joined
May 20, 2013
Messages
418
Reaction score
0
Points
10



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera....:D:D


alhamdulillah... kerana masih lagi diberikan peluang untuk berintraksi sesama kita dalam CG ini... :)cgrock:)cgrock

ada dalam ini peminjam PTPTN? mesti ramai kan. haha.. jadi saya buka thread ini untuk semua warga CG membuat pertanyaan berkenaan pinjaman PTPTN (pinjaman lain xblh yer), seperti bayaran balik pinjaman, sspn-i/sspn-plus dan sebagainya lah...:)cgrock

sy pun dh 3-4 tahun duk layan CG ni, walaupun hanya pemerhati, kenal juga la sikit2 gelagak2 warga CG nih...mmg cool2 ..kite blh jadi member yang baik :)cgrock

sy juga seorang staff PTPTN, diberikan tugas untuk menjana kelangsungan PTPTN spaya adik2 kita dpt jugak pinjaman PTPTN untuk akan datang.... waktu free blh la balas pertanyaan atau call terus je.. inshaAllah jika x sibuk masa tu.. saya jawab lah.. so warga CG jika nk ambik peluang bersama saya blh jer.. lgi mudah xperlu nak pergi ke kaunter ptptn ambik no giliran dan sebagainye...

untuk makluman seperti kita tahu, tahun lepas PTPTN berikan diskaun 20%, tapi tahun ni dah xde dah.. agak sedih la kan.. tapi mana-mana warga CG ingin mulakan rundingan balik pinjaman korang boleh wasap saya. saya cuba bantu setakat mana yang boleh.. jangan risau ye.

Nak bayar PTPTN guna Akaun 2 KWSP?.. siap langkah2 mudah skali diberikan... klik sini!

ape3 hal boleh roger saya di talian dibawah:
Ahmad Ikhwan
011-111 011 27
(call/sms/wasap)

Direct Wasap:
http://TanyaPTPTN.wasap.my

Wasap: 24 JAM
Call: 9am-5pm (jumaat sabtu tutup kedai.haha )
kenalkan diri skit kalo dari CG!:-?:-?​




 
Last edited:
Sponsored Post

ataufik3

Active+ Member
Joined
Aug 25, 2009
Messages
2,754
Reaction score
11
Points
25
kenapa bila buka penyata baki terperinci. selalu tak boleh tengok? hanya penyata baki sahaja boleh tengok
 

liverpool

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,632
Reaction score
240
Points
73
bila bayaran apc dah masuk sistem sspn-i ptptn, berapa lama boleh tebus semula
 

Pak Awang

Fun Poster
Joined
May 20, 2013
Messages
418
Reaction score
0
Points
10
bila bayaran apc dah masuk sistem sspn-i ptptn, berapa lama boleh tebus semula
skrg blh dh nk buat pengeluaran atau tutup, g je mana3 cawangan PTPTN terdekat. proses 2minggu kredit ke akaun bank..:)cgrock
 

Supreme

Super Active Member
Joined
May 26, 2012
Messages
5,637
Reaction score
149
Points
73
skrg blh dh nk buat pengeluaran atau tutup, g je mana3 cawangan PTPTN terdekat. proses 2minggu kredit ke akaun bank..:)cgrock
Bos..org umah kwn ade mslh sikit psal Ujrah..
Mase dia diploma ni xde ujrah2 pun..mase degree baru ade (auto)ujrah..
jd dia sambung master, nk buat penangguhan..tp xbole buat penangguhan sbb diploma pnye pinjaman dia x tukar pd ujrah.. jd diaorg suruh setelkn Rm3+++, baru bole tukar diploma pnye pinjaman kpd ujrah dan baru bole buat penangguhan..

Nk minta pandangan..ape nk buat skg ni..
 

Pak Awang

Fun Poster
Joined
May 20, 2013
Messages
418
Reaction score
0
Points
10
Bos..org umah kwn ade mslh sikit psal Ujrah..
Mase dia diploma ni xde ujrah2 pun..mase degree baru ade (auto)ujrah..
jd dia sambung master, nk buat penangguhan..tp xbole buat penangguhan sbb diploma pnye pinjaman dia x tukar pd ujrah.. jd diaorg suruh setelkn Rm3+++, baru bole tukar diploma pnye pinjaman kpd ujrah dan baru bole buat penangguhan..

Nk minta pandangan..ape nk buat skg ni..
esok pagi mohon wasap saya, bgi no ic skali, masuk opis sy check, saya trai ejas slagi buleh:)cgrock
 

atho_h12

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2008
Messages
188
Reaction score
1
Points
15
bagaimana utk bayar full pinjaman menggunakan wang kwsp jika belajar tidak habis dan tiada transkrip?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register