BTC USD 38,803.7 Gold USD 1,809.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Psp User - Bincang Masalah Anda

maxpda

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
7,794
Reaction score
306
Points
91
xda yang nak cuba psp go ka dalam ni, kalau nak sy ada jual dalam thread gadget..
 
Sponsored Post

flyranger

Fun Poster
Joined
Mar 27, 2013
Messages
278
Reaction score
0
Points
10
Salam TT, nk tmpg tnye.
PSP member aku 3006 CFW 6.60 PRO-B9.
aku dah msk game iso pastu bl main game jd slow sgt2.
tp bl main kt PSP aku 3006 CFW 5.03-C oke je.
apa agaknya penyakit PSP member aku ni. bole mntk pencerahan ckt?:-?
 

Atomars

Active+ Member
Joined
May 5, 2011
Messages
3,288
Reaction score
105
Points
33
Salam TT, nk tmpg tnye.
PSP member aku 3006 CFW 6.60 PRO-B9.
aku dah msk game iso pastu bl main game jd slow sgt2.
tp bl main kt PSP aku 3006 CFW 5.03-C oke je.
apa agaknya penyakit PSP member aku ni. bole mntk pencerahan ckt?:-?

Mungkin ter set clock speed yang rendah, try g kat home menu, tekan select pastu tengok speed cpu tu max ke atau x.
Dah lama x main PSP aku, simpan dalam almari jer.
 

pulah

Freshie
Joined
Sep 8, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
Huhu, nak tanya sikit, psp aku bile cabut bateri abis game ilang, camna nak buat, x bagi game ilang, letih ooo, asik2 kene instal baru, ade sape2 tau camna nak buat, selain jangan cabut bateri,:D
 

kni

Legendary Member
Joined
Dec 14, 2007
Messages
10,394
Reaction score
161
Points
138
Huhu, nak tanya sikit, psp aku bile cabut bateri abis game ilang, camna nak buat, x bagi game ilang, letih ooo, asik2 kene instal baru, ade sape2 tau camna nak buat, selain jangan cabut bateri,:D
pakai cfw memang camtu ler... rasanya PSP2K yg permanent. kalau PSP3K memang reset OFW.
 

fakhrun

Fun Poster
Joined
May 2, 2010
Messages
640
Reaction score
7
Points
15
Huhu, nak tanya sikit, psp aku bile cabut bateri abis game ilang, camna nak buat, x bagi game ilang, letih ooo, asik2 kene instal baru, ade sape2 tau camna nak buat, selain jangan cabut bateri,:D
update custom firmware baru bro...tebaik wooo...utk psp 3k aku dah xda mslh tu lg...
 

pulah

Freshie
Joined
Sep 8, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
InsyaAllah saya bole tolong nak selesaikan masalah PSP korang !

ape2pn. kena surf dlu kat encik google !! hihi

Ni Koleksi PSP saya :)

307873_271385912888830_100000522692176_1035530_6156416_n.jpg



======================================================================

Firmware Update Download : Version 6.39 Sahaja !

Download : Link 1 | Link 2
Password : whateverhafiz


Macam Mana nak Update?

1) Download file tu, then extract guna WINRAR ( nak senang cari, extract kat desktop je )
2) Lepas Extract, connect PSP korang terus ke pc, guna cable. atau korang remove memory card dari psp, guna card reader.
3) Lepas connect ke pc, masuk dalam memory card tu, korang akan nampak banyak2 folder. Masuk dalam Folder GAME
4) Korang copy semua file yang korang extract tadi, then paste dalam folder GAME tadi ( kalau ada version lain, delete pn xpe )
5) Lepas Transfer semua file, disconnect dari pc.

Dah Disconnect, ON psp korang ~~
1) Gi kat game -> Memory stick
2) Mula2 update " PSP Update ver 6.39 "
3) Lepas update, Update yang " Update Pro " pulak. then dia ada keluar menu, korang kalo nak install, hold L lama2.. kalo nak launch tekan X je.
4) Selesai !! Tapi kenapa game xda lagi ea? kalau game xda lagi, korang tekan je " Fast Recovery Pro / 6.39 PRO-B Fast Recovery ".
5) Selesai sudah !!

Tambahan. untuk check yang korang pnya firmware dah update ke belum
1) Setting -> System Setting -> System Information
2) Kalau dah upgrade, dia pnya information mcm ni

System Software : 6.39 PRO-B6
Nickname : ( Nick name psp korang )
Mac Adress : [ Model: xxG ]

Selesai !! ada masalah, gtau k? Wasalam !


Thanks :)

Camni cara dia ye, tapi aku punya version 5.03, update dari 5.03 ke 6.39 terus boleh ke, cara dia kat atas ni, atau ade cara lain huhu, tolong.:D
 

AMHFZ

Super Active Member
Joined
Mar 6, 2012
Messages
5,204
Reaction score
238
Points
73
Camni cara dia ye, tapi aku punya version 5.03, update dari 5.03 ke 6.39 terus boleh ke, cara dia kat atas ni, atau ade cara lain huhu, tolong.:D

insyaAllah boleh kalau psp 3000 +

kalo psp version lain x sure. ada dgar2 nanti game jadi stuck2.. kalo stuck2.. downgrade balik :D
 

pulah

Freshie
Joined
Sep 8, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
insyaAllah boleh kalau psp 3000 +

kalo psp version lain x sure. ada dgar2 nanti game jadi stuck2.. kalo stuck2.. downgrade balik :D

Huhu, dah buat, semua psp aku dari psp1000 sampai pspgo berjaya, boleh cabut beteri, x perlu risau kalau tengah main bateri abis, thank.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register